reklama

Grudzień 2014

Z tego co zrozumiałam, to nie do końca to było badanie genetyczne. Tj sprawdził wszystkie parametry, ale że ośrodek niereferencyjny to nie dostałam kalkulacji ryzyka wad.
Dzięki za odp :)

reklama
Zeżarło mi posta

Witam dziewuszki, ja dalej w podłym nastroju, roboty po uszy nic mi się nie chce i humor do d... całkiem.

Co do własnej DG to ja jestem na najniższym zusie ale obstukałam juz temat z moją księgową i sytuacja do uratowania :), agrafka nie możesz założyć działalności na chorobowym od innego pracodawcy, pod rygorem odebrania zasiłku chorobowego i naliczenia karnych odsetek. Jesteś "chora" a co za tym idzie nie możesz pracować.

Zanag ale jaka kalkulacja ryzyka wad? Zeby taką dostać, to trzeba mieć to usg połączone z pobraniem krwi (test Pappa. potrójny lub poczwórny). A żeby znowu mieć te testy z krwi w Pl musisz mieć wskazania do tego lub prywatnie zapłacić. Jeśli Twój lekarz nie zlecił testów z krwi, to znaczy,że usg wyszło dobrze (przezierność, kość nosowa itd). Tu nie chodzi o to, czy masz refundację, czy nie. Inna sprawa....ja w I ciąży miałam te badania w Uk. Nikt mi nie powiedział o przezierności ani nic w tym rodzaju. W II ciąży byłam w tym okresie w Pl. Owszem, lekarz wspomniał o tym usg i zrobił je, ale nie analizował mi go zbyt szczególnie. Ja nie wnikałam, bo nie miałam wtedy takiej świadomości, jaką mam teraz po 3 dzieci. Być może to dziwne lub śmieszne, ale z każdą ciąża wiem więcej. Myślę,że masz zrobione wszystko co trzeba i jest ok. Dlatego lekarz w nic nie wnika. Nie sądzę, by coś zaniedbał :happy:

Jopal trzym się! Niech żesz się coś ruszy i wreszcie będzie lepiej...kciuki za to trzymam:tak:

Katjana
korzystaj, korzystaj :happy: Ja nawet jak chora jestem, to w dzień nie pośpię, ale cóż....nie ma co narzekać. Mój wybór:-p

hej dziewczyny:-)
nie macie litosci!!! tylko dzis mnie nie bylo a tu juz 6str do nadrabiania. jeszcze tego nie zrobilam,ale zaraz sie poprawie:tak:
Bylam dzis z malym nad jeziorem,ale mial zabawe:-)do domku mi nie chcial jechac:-D sama bym tak chciala jak on pluskac sie beztrosko i budowac rozne tamy z piasku hihi troszke sie opalilam:-) a co! piszecie,ze tez to robicie wiec i ja tak postapilam hihi
a teraz zrobie nalesniki bo tak za mna chodza ze opanowac sie nie moge:-)
a i wypilam dzis bezalkoholowe piwo radler warka cytrynowe,ma 0,0% wiec sie skusilam i bylo mi bardzo przyjemnie:-D

milego dnia dziewczyny:-)

Ulenko fajnie,że tak miło spędziłaś czas....U mnie dziś pogoda jesienna :eek: Zazdroszczę :-p Tak czytam i ciągle u kogoś dziś zupa pomidorowa i naleśniki....ale numer:-D

Zanag nie ma problemu;-) Po to tu jesteśmy,żeby się dzielić doświadczeniami. Jak coś Cię trapi, to pisz od razu:-)

Zanag nie ma problemu;-) Po to tu jesteśmy,żeby się dzielić doświadczeniami. Jak coś Cię trapi, to pisz od razu:-)

Oj, nie proponuj, bo jeszcze dostanę nominację na II wątkowego trolla - za zasypywanie Was każdą błahostką, która przyjdzie mi do głowy... :P
A tak bardziej serio ;) cieszę się, że Was znalazłam. Poza 1 bardzo dobrą koleżanką (która mieszka w Gda i widzimy się raz w roku) nikt z mojego bliskiego otoczenia nie ma jeszcze / nie planuje jeszcze mieć dzieci. Książki są ok, ale nikt nie da takiej wiedzy jak inna Mama :)
Więc jeszcze raz - DZIĘKI!!

a oto mój podwieczorek:-D
2014-07-04 17.53.23.jpg
i teraz idę Was nadrabiać:-)

Załączniki

• 2014-07-04 17.53.23.jpg
    2014-07-04 17.53.23.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 42
Oj, nie proponuj, bo jeszcze dostanę nominację na II wątkowego trolla - za zasypywanie Was każdą błahostką, która przyjdzie mi do głowy... :P
A tak bardziej serio ;) cieszę się, że Was znalazłam. Poza 1 bardzo dobrą koleżanką (która mieszka w Gda i widzimy się raz w roku) nikt z mojego bliskiego otoczenia nie ma jeszcze / nie planuje jeszcze mieć dzieci. Książki są ok, ale nikt nie da takiej wiedzy jak inna Mama :)
Więc jeszcze raz - DZIĘKI!!

Oj tam, nikt tu nikogo od razu nie posądza o trolostwo :-) A przynajmniej zawsze jest o czym popisać :tak: A swoją drogą , to ja też zawsze mówię,że doświadczenie innych mam jest bezcenne:happy:

Uleńka ale wypaśne! Choć porcyjka raczej pojedyncza.....bardzo pojedyncza :-D Smacznego!

reklama
kurcze jak juz przeczytalam to zapomnialam znow co komu mialam odpisac.

Slonko kurcze nie zamartwiaj sie tak bardzo i rob to co serduszko Ci kaze,nie rob nic wbrew sobie bo dopiero bo dopiero wtedy fatalnie bys sie czula. A mezus zobaczysz ,ze to zrozumie. no ale widze,ze relaksik juz jest nad woda:-) brawo i tak trzymac:tak:

Magda a Wy tam do kiedy rok szkolny macie?? kiedy Ty w koncu dziewczyno odpoczniesz? ja nie wiem skad Ty na wszystko bierzesz sily i czas.

Turkuc czy u Ciebie juz lepiej??

a dawno nie bylo Cyprydy...czy przeoczyłam...??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry