reklama

Grudzień 2014

Witam się z rana :)

Dzisiaj już mi lepiej na szczęście głowa przestała boleć ...

zanag - to życzę miłego dnia jutro ;]

słonko - powodzenia dla koleżanki, szybko jak będziesz wiedzieć daj znać ;)

katiana - super ze już wszystko w porządku, teraz w domu odpoczywaj

agrafka - daj spokój 4 lata to stanowczo za długo, myślę że tak pół roku wystarczy rok to już na maxa plus inne już pokarmy. Poszukaj ten filmik z chęcią obejrzę i zazdroszcze kopniaczków jesteśmy w podobnym tygodniu a ja tylko tak trochę jakies mrowienie i się zastanawiam czy to dzidziius. Jeszce dzisiaj już drugi raz w nocy po prawej stronie mnie coś bolało jakby wyżej niż nerka albo cós, to nie weim czy mały się przeciągał :) czy to coś innego ;/

estranea - to widzę, że zakupy udane to się ciesze... na takie upały to chyba sukienki najlepsze :)

gabi - kliknij na któryś z nas suwaczek, przekieruje cię na odpowiednią stronę gdzie wybierzesz sobie swój suwaczek i później linka skopiuj do panel użytkownika - edytuj sygnaturę klik i gotowe :)

Co gotujecie na obiadek?? Ja dzisiaj mam kapuśniaczek z białej kapusty mniam pychotka :))

reklama
Nie wiem czemu, mąż z nimi rozmawiał (ode mnie przestali odbierać telefony). Może znaleźli łatwiejszą robotę lub coś za większe pieniądze? Najgorsze, że oni z polecenia właśnie...
Umowy jeszcze nie mieliśmy, czekaliśmy na dokładną wycenę.
No nic, właśnie wyszło co będę robić jutro :( Może coś tam się jeszcze znajdzie...

O dziwo jak na mega wq* jestem spokojna... tylko puls wyższy niż zwykle?

Nie wiem czemu, mąż z nimi rozmawiał (ode mnie przestali odbierać telefony). Może znaleźli łatwiejszą robotę lub coś za większe pieniądze? Najgorsze, że oni z polecenia właśnie...
Umowy jeszcze nie mieliśmy, czekaliśmy na dokładną wycenę.
No nic, właśnie wyszło co będę robić jutro :( Może coś tam się jeszcze znajdzie...

O dziwo jak na mega wq* jestem spokojna... tylko puls wyższy niż zwykle?

I tak właśnie ma być! Wszytsko na spokonie. Myślę, że jeszcze coś się znajdzie. Powodzenia!

Olushia bardzo dziękuje za pomoc;-)

Dziewczyny mam do Was pytanie może było to wcześniej poruszane ale mam pewne zaległości co sądzicie o wyjeździe na kilka dni w troche cieplejsze miejsce tak żeby nie zaszkodzić maleństwu?

Gabi - zdaje mi sie ze to zalezy od tego jak przechodzisz ciaze. Jesli nie ma problemow, to samolotem mozna latac i nic nie stoi na przeszkodzie wycieczek. Ja jednak jestem zdania, ze na te 9 miesiecy jesli nie trzeba to mozna sie powstrzymac (ahh jak bym poleciala do Londynu na zakupy:( ) Jesli chodzi o wylot do cieplych miejsc, to zawsze trzeba pamietac, ze nie wolno sie przegrzewac, wiec temp 40C odpada bo moze mocno zaszkodzic. Wiec godziny 12-16 spedzalabys w klimatyzowanych pomieszczeniach. Nie wiem czy to ma sens. A poza tym jesli planujesz taki wyjazd okolo 6 miesiaca, to juz masz spory brzuszek i kazda wyzsza temperatura nie sprawia Ci przyjemnosci. My mamy plan na wyjazd na Wegry (o ile nie bedzie upalow) na koniec sierpnia, ale wszystko zalezy od lekarza i jak sie u mnie wszystko bedzie rozwijac.
Najlepiej to udac sie do lekarza i on okresli czy wolno czy nie. Ja mialam zakaz wyjazdu na slub kolezanki 4 godziny jazdy od domu, ale to byl moj problematyczny poczatek ciazy...

Zanag - oj ale bym byla wsciekla na Twoim miejscu. Tez mialam z tym problem ale dostalismy z polecenia ekipe z malego miasta 60km od nas. U nich w miejscowosci ciezko bylo o prace, byli dobrzy i sprawdzeni i malo brali. Moze warto popatrzec o taka ekipe z mniejszego miasta? U nich latwiej o terminy niz w wiekszych miastach. Nasi mieszkali w tygodniu w jednym z pokoi mieszkania.
Z drugiej strony, my sie wstrzymywalismy z dzieckiem az wyremontujemy mieszkanie. Nie wyobrazalam sobie biegania po plytki w ciazy. A z malym dzieckiem to juz w ogole.

Agrafka fuuu 4letnie dziecko na cycku blee. NIe chcę nikogo urazić bo każdy robi jak uważa i to jego sprawa, ale jak patrzę na swjego Arka, ktory ma trochę ponad 2latka to nie wyobrażam sobie go karmić, on jeszcze taki wysoki (na 97centylu) to wygląda na jeszcze starszego i w zyciu bym mu cycka nie dała w tym wieku!! Ja to o ile mi się uda to bym karmiła do 6m-cy, no ale wiadomo to indywidualna sprawa. A oglądałam kiedyś kiedyś dokument o matkach karmiących dzieci w wieku 7 lat, to już patologia dla mnie i choroba.

Wczoraj kupiłam sobie bluzkę za 12,50:D Szkoda mi wydawać duzo kasy na ciuchy w ktorych pochodzę max kilka miesiecy, więc upatrzyłam sobie fajny chinski supermarket, ale się obkupie:D

qraa dziękuje My z mężem planujem na weekend w sierpniu właśnie Węgry ale we wtorek mam wizytę u lekarza więc zapytam co ona o tym myśli.
Fajnie byłoby gdzieś się wyrwać na chwilę

Płytki już dawno upatrzone, zostały dosłownie drobiazgi bez których bez problemu się obejdziemy ;) Nie widzę problemu w remontowaniu się teraz. Remont od bardzo długiego czasu był planowany, o dziwo nie brak pieniędzy był czynnikiem spowalniającym a zwykłe względy formalne. Ale to nie te forum ;)
Przeszłam się na mały spacer, uspokoiłam nerwy... Co ma być to będzie! Paradoksalnie dla niemowlaka wygodniejszy będzie nasz obecny układ domu... Mamy tylko 2 pokoje do dyspozycji, ale o większej powierzchni. Łatwiej będzie urządzić Maluchowi kącik przy rodzicach :)

reklama
Witam. Leże jeszcze w łóżku, bo pogoda nie zaprasza do robienia czegokolwiek. Na śniadanie zjadłam bób, a potem pomalowałam paznokcie na oczojebny czerwony. W końcu, to już jutro zmieniam cyferkę na 3 z przodu :-p Ale najpiękniejszy prezent już dostałam (wyniki z amnio).
Imię córki dla dzidziusia (Bartek) nie było przypadkowe. Mój 15-letni brat ma tak na imię. Uwielbia go, bo jest pomysłowy i chętnie się z nią bawi. Ale dwóch Bartków w jednej rodzinie...
Jeśli chodzi o wczasy, to mój lekarz odradzał mi eskapady zagraniczne, a nawet dalekie w Polsce. Jest przeciwnikiem latania samolotem w ciąży i długich podróży. Ale myślę, że z powodu moich problemów z utrzymaniem ciąży.
A na obiad mam zupkę kalafiorową i zapiekankę makaronową z szynką :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry