reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

reklama
Ja się zastanawiam, czy warto. Do porodu i tak nie przygotują, ten proces rządzi się swoimi prawami ;) z drugiej strony są tam też np. zajęcia z pierwszej pomocy. A to uważam za pożyteczną wiedzę. Choć mam nadzieję nigdy z niej nie musieć korzystać...

Hej dziewczyny!
Wieki mnie nie było. Od tygodnia jestem na urlopie, więc może uda mi się jakoś do Was wskoczyć - w końcu jesteśmy już na półmetku, czas tak szybko pędzi.
Ja dzisiaj po wizycie i usg połówkowym. Najprawdopodobniej będzie dzioucha, ale muszę trzymać język za zębami, bo mąż nie chce znać płci - ciekawa jestem ile wytrwam - ostatnim razem wytrzymałam dwie minuty, zanim się wygadałam.
Z nami na szczęście wszystko w porządku, dziecię rośnie, jeszcze mało ruchliwe, ale zapewne niedługo wszystko się zmieni.
Jak niektóre z Was nie czuję jeszcze ruchów, ale jeszcze się tym nie martwię, zwłaszcza jak dzisiaj widziałam że wszystko ok.

A z dolegliwości, to przede wszystkim ogromne notoryczne zmęczenie i senność. Niby to drugi trymestr i powinno być lepiej, a wcale nie jest ;).
Tym razem odpuszczam sobie szkołę rodzenia, ale wszystkim pierworódkom szczerze polecam, wiele się można dowiedzieć i pozytywnie nastawić.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę spokoju :)

Witajcie,
Dziewczyny rposze uspokujcie mnie bo sie stresuje.
Zaczełam 20 tydzien..brzuch mam niewielki i nadal nie czuje konkretnych ruchów. Czuje czasem delikatne babelki...ale od wczoraj np. nic. Wiem ze moze panikuje ale to moje pierwsze i dlugo wyczekiwane malenstwo i niewiem co jest dobrym a z lym objawem:/

Spokojnie, na ruchy jest jeszcze czas, ja w I ciązy poczułam około 24 t.c. dopiero. Teraz też nei czuję non stop mimo, że to bliźniaki. WNajczęściej wieczorem, po położeniu się do łóżka. Nie potrezbnie się stresujesz

Ej dziewczyny spokojnie. To moja pierwsza ciąża ruchy były od 18 tygodnia Ale Aleks ma czasami tak że zależy od pogody ze się rusza albo przez cały dzien nic a wieczorem daje do wiwatu. Jak byłam niespokojna mąż kupił mi detektor tętna i podsluchiwalam mojego lokatora by się uspokoić :)

Ja nie zdecydowałabym się na ten zakup bo bym oszalała z niepokoju jakbym nie usłyszała tętna, a przy bliźniakach to już w ogóle. Ale życzę miłęgo podsłuchiwania.

Witam Was dziewczyny, jestem tu "nowa" czy mogę do Was dołączyć?

Witaj Iskierko, rozgość się.
Ja chodziłam w I ciązy na sr. WIedzy teoretycznej może mi nie przybyło bo więcej się dowiedziałam na forum, ale dostałam wiele gadżetów, smoczki butelki, próbki kosmetyków. Teraz też zamierzam chodzić ze względu na to, że będą chłopaki i chcę się dowiedzieć co nie co o pielęgnacji chłopców a po drugie ze względu na gadźety właśnie. Szczególnie że produkty aventowskie.

Moje dziecię śpi, ja zrobiłam na obiad perogi i teraz nie ma kto posprzątać kuchni :)
CZekam na kuriera z przesyłką - rowerkiem dla córki.
Wczoraj dostałam dwie reklamówki ciuszków chłopięcych od koleżanki, więc już co nie co mam.
Zakupy zacznę chyba od września, ogólnie to mi sie nie chce jakoś.

reklama
Do góry