reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Dziewczyny rposze uspokujcie mnie bo sie stresuje.
Zaczełam 20 tydzien..brzuch mam niewielki i nadal nie czuje konkretnych ruchów. Czuje czasem delikatne babelki...ale od wczoraj np. nic. Wiem ze moze panikuje ale to moje pierwsze i dlugo wyczekiwane malenstwo i niewiem co jest dobrym a z lym objawem:/

reklama
Ana86-spokojnie :-) masz jeszcze czas aby poczuć ruchy, wiele z nas na tym etapie czuło dopiero słabe ruchy.. Ja sama dopiero w 20tyg poczułam pierwszego kopniaka i od tamtej pory sa one coraz silniejsze. Daj maluchowi czas, ma jeszcze dużo miejsca w brzuchu mamusi :-)

hej dziewczyny:-)
Ale mam dzis zly dzien buuuu!!!! Antek obudzil mnie pare minut po 5tej,obudzilam sie z wielkim bolem glowy ,wzielam apap ale i tak caly czas mnie dusi. Do tego cos dzis nie czuje malenstwa i zaczynam sie denerwowac. kupilam sobie troszke slodyczy i zaraz zaczne budzic nimi dzidzie:-) byle sie ruszylo. No i z Antkiem tez mam problem bo wyszlo mu cos na dziasle i musimy do stomatologa isc,teraz do tego naszego (w poznaniu) nie pojade,musze szukac w srodzie.
dobra ide do kuchni po slodycze i zaraz wracam:-)

zjadlam ,minelo troche czasu i nic,nadal sie nie rusza...

Ostatnia edycja:
Ej dziewczyny spokojnie. To moja pierwsza ciąża ruchy były od 18 tygodnia Ale Aleks ma czasami tak że zależy od pogody ze się rusza albo przez cały dzien nic a wieczorem daje do wiwatu. Jak byłam niespokojna mąż kupił mi detektor tętna i podsluchiwalam mojego lokatora by się uspokoić :)

Ulenka moze faktycznie dzisiaj cos jest z ta pogoda ze maluchy niechca sie ruszac:/ Ja tez sie od razu stresuje:/

Misia a gdzie mozna kupic taki detektor tętna?

Ja kupiłam na allegro 100.zł z przesyłką. Skład to detektor, słuchawki i kabel jakbyś chciała nagrać na komputer bicie serca. :) tylko czasami słabo słychać bo dziecko się inaczej ułoży . Noe potrZeba też żadnych specjalnych żeli jak do usg , bo możesz słuchać na "sucho" albo z kremem

Hej

Moje Serduszko dziś od rana harcuje za to wczoraj byl spokojniejszy. A od kiedy wstalam wyczekiwalam ruchów bo takie glupoty mi się snily. Musial Tata przyłożyć ucho i kop :-D cos ten tata chyba mu nie pasuje hihi. Albo zazdrosny moj maly mężczyzna jest :-D

Ulenko kochana moze akurat spi? Bo dawal do wiwatu jak Ty spalas?

Misia ja jak jeszcze nie czułam ruchów to myślałam o detektorze ale stwierdziłam ze jakbym nie mogla znaleźć tętna to dopiero bym panikowala i odpuscilam.

co dzis serwujecie na obiad? U mnie zazyczono sobie mielonych wiec zrobie ;-) a do tego buraczki i ogorki mmmm. Musze narobić więcej by zostało na jutro bo jade odrosty farbowac ;-)

Ja też panikowalam ale Aleks niestety już pokazuje charakterek swój, ale co się dziwić po takich rodzicach :p

U mnie na obiad tortille z malosolnymi ogórkami, papryka, kuskusem i piersią z kurczaka :)

Ewelinka zazroszcze Ci fryzjera bo sama chciałam iść bo mój mąż mało co się niepoplakal ze śmiechu jak rozpuscilam moje włosy i wygladalam jak mop. :( a włosy chciałam pofarbowac i ściąć Ale ceny są takie ze z wypłaty Męża to starczy tylko chyba na bilet do fryzjera :)

reklama
Do góry