reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

U mnie dziś na obiadek było danie z makaronu ciemnego z dynią (po fakcie zorientowałam się, że ma wysokie ig :( ), fetą (to może stanowić rozgrzeszenie [emoji1]), suszonymi pomidorami, szpinakiem i pestkami dyni. Wyszło tak pyszne, że myślałam, że mózg mi w kosmos wystrzeli [emoji33]

Link do: Makaron z dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetąZobacz załącznik 900722
Mmmm musze zrobic ! Mysle, ze feta i dodatek oliwy obniza ig ;)
 
reklama
A ja witam się takim śniadaniem
IMG_20180923_091908.jpg
 

Załączniki

  • IMG_20180923_091908.jpg
    IMG_20180923_091908.jpg
    95,1 KB · Wyświetleń: 260
Ka, Ty chyba robiłaś szakszukę/frittatę? Robisz to na patelni i w piekarniku?

Mam dylemat, bo mam straszną ochotę na takie coś, ale nie mam jeszcze patelni z odczepianą rączką (jest już na mojej liście zakupów [emoji23]) i zastanawiam się, jak to obejść?
 
reklama
Przykrywam pokrywka i troche sie to tak "poddusza" i scina. Mi tak smakowalo , ale ja nawet nie wiedziałam, ze jest opcja z piekarnika ;)
Aaaa taki myk! [emoji1] Będę próbować! O ile znajdę pokrywkę pasującą rozmiarem do patelni [emoji4]

Kilka przepisów na frittatę widziałam właśnie robioną w ten sposób, że podsmażasz na patelni na maśle/oliwie dodatki, wlewasz roztrzepane z mlekiem jajka, podsmażasz chwilę i wrzucasz do piekarnika jeszcze na parę minut :) no i mi się tak uwidziała frittata ze szpinakiem [emoji7]
 
Do góry