reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
U nas dokladnie to samo ;-):-)U nas ciagle najlepsza zabawa jest wszystkim co nie jest zabawka.
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
czy ktores z dzieci ma klocki? chcemy takowe zakupic ale nie wiem czy to nie bedzie zbedny wydatek, bo na razie wszystkie zabawki kurzem porastaja......
czy ktores z dzieci ma klocki? chcemy takowe zakupic ale nie wiem czy to nie bedzie zbedny wydatek, bo na razie wszystkie zabawki kurzem porastaja......
my mamy klocki

ale myślę ze nie długo sama sie zainteresuje bo budowle z trzech zbuduje

Ipanema_Girl
Yummy Mummy
U nas trzy rodzaje klockow.
Pierwsze to od yengi - my budujemy, Mateuszek rozwala.
Drugie to tzw. waflowe ( bardzo fajne ) - my budujemy, Mati rozwala.
I trzecie to takie tanie dublo - my budujemy , Mateuszek rozwala.
Mysle, ze jeszcze czas na klocki przyjdzie.,
Ja osobiscie nie moge sie juz doczekac, kiedy z moim dzieckiem bede mogla lepic cos z plasteliny, robic ludziki z kasztanow, malowac, achhh.... uwielbiam te zabawy manualne, techniczne.
Kupilam natomiast Mateuszkowi kredki olowkowe. Rozkladam arkusz papieru i on "rysuje". No zdarzy mu sie wyjsc poza linie, ale latwo zmyc te kredki z podlogi ;-)
W kazdym badz razie, to troche go to zajecie zajmuje.
Pierwsze to od yengi - my budujemy, Mateuszek rozwala.
Drugie to tzw. waflowe ( bardzo fajne ) - my budujemy, Mati rozwala.
I trzecie to takie tanie dublo - my budujemy , Mateuszek rozwala.
Mysle, ze jeszcze czas na klocki przyjdzie.,
Ja osobiscie nie moge sie juz doczekac, kiedy z moim dzieckiem bede mogla lepic cos z plasteliny, robic ludziki z kasztanow, malowac, achhh.... uwielbiam te zabawy manualne, techniczne.
Kupilam natomiast Mateuszkowi kredki olowkowe. Rozkladam arkusz papieru i on "rysuje". No zdarzy mu sie wyjsc poza linie, ale latwo zmyc te kredki z podlogi ;-)
W kazdym badz razie, to troche go to zajecie zajmuje.
ollesia
mama Krecików
My mamy klocki Wadera. Sa do nich dolaczone naklejki i mozna z niektorych klockow zrobic ludziki. Piotrus je uwielbia. Codziennie sie nimi bawi. Buduje wieze, przenosi je z kata w kat, jezdzi samochodami, ktore buduje mu P. i oczywiscie robi "ba"! 
Kredki tez mamy, tyle, ze swiecowe. Jak Piotrus rysuje rano, to pozniej do wieczora nosi te pogryzmolona kartke i opwiada, co na niej jest. Moj repertuar nie jest bogaty (slimak, kaczka, choinka i dziewczynka), wiec Piotrus juz wie, co mu narysuje, ale i tak sie z tego cieszy.
Ipanema, tez mam problem z okresleniem, co mogloby sie spodobac Piotrusiowi... Na razie chyba wszystko mu jedno...

Kredki tez mamy, tyle, ze swiecowe. Jak Piotrus rysuje rano, to pozniej do wieczora nosi te pogryzmolona kartke i opwiada, co na niej jest. Moj repertuar nie jest bogaty (slimak, kaczka, choinka i dziewczynka), wiec Piotrus juz wie, co mu narysuje, ale i tak sie z tego cieszy.

Ipanema, tez mam problem z okresleniem, co mogloby sie spodobac Piotrusiowi... Na razie chyba wszystko mu jedno...

Cześć dziewczyny:-) Polecam klocki z Fisher-Price te pakowane po pięć, które mają zaczepy. Każdy zestaw zawiera jakąś inne rzeczy zamknęte w środku albo częściowo i elementy ruchome np. autka, zwierzęta itd. Mały bardzo je lubi i starsznie Go interesuje ich zawartość:-) Niestety nie są za tanie.... ale w końcu na święta można poprosić kogoś z rodzinki:-)
my klockow jeszcze nie mamy, ale za to Pat ma radosc jak ja zbuduje wieze z plastikowych kubeczkow jednorazowych ( on je uwielbia do wszystkiego; zabawy, kapieli) a Pat je rozwala. Na klocki takie prawdziwe jeszcze poczekamy bo na wiekszosci z nich napisane jest od 18 miesiecy+ wiec sie nie spieszymy, bo u nas tez wiele zabawek kurz pokrywa.
u nas tez takich "prawdziwych" klocków jeszcze nie mamy... ale ostatnio julia bardzo lubi się bawić wszelkiego rodzaju pudełeczkami, np takimi po biżuterii, po serkach itp... nosi je w swoim wiaderku, wkłada i wyjmuje, próbuje jakoś "układać"... nawet myślałam, żeby może klocki kupić, ale z pudełeczkami chyba nie wygrałyby...
reklama
Podziel się: