reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grypa w 22 tygodniu

Mama2025

Początkująca w BB
Witam :)
Piszę z pytaniem i prośba o jakieś pozytywne informacje w tym temacie😅
Jestem w 22 tc i dopadła mnie grypa typu A. Dosłownie półtora dnia brałam paracetamol aby gorączka nie przekroczyła temperatury 38’C, udało się, najwyższa była 38,00. Poza tym katar i kaszel. Poza paracetamolem domowe sposoby herbatki, cebula, czosnek, miód, imbir
Nurtuje mnie tylko czy któraś przechodziła w podobnym okresie (bądź ogolnie II trymestr) i wszystko z dzieciaczkiem jest dobrze?
W internecie bardzo mało informacji w ilu przypadkach i jak bardzo może to zaszkodzić. Bardziej to straszenie niż konkretne informacje.

reklama
Witam :)
Piszę z pytaniem i prośba o jakieś pozytywne informacje w tym temacie😅
Jestem w 22 tc i dopadła mnie grypa typu A. Dosłownie półtora dnia brałam paracetamol aby gorączka nie przekroczyła temperatury 38’C, udało się, najwyższa była 38,00. Poza tym katar i kaszel. Poza paracetamolem domowe sposoby herbatki, cebula, czosnek, miód, imbir
Nurtuje mnie tylko czy któraś przechodziła w podobnym okresie (bądź ogolnie II trymestr) i wszystko z dzieciaczkiem jest dobrze?
W internecie bardzo mało informacji w ilu przypadkach i jak bardzo może to zaszkodzić. Bardziej to straszenie niż konkretne informacje.
Miesiąc temu przechodziłam podobnie grypę A. Był to 24 tydzień.
Szukając informacji o wpływie grypy na płód natknęłam się na taki post:
Wydaje się, że długotrwała i wysoka gorączka ma gorszy wpływ na ciążę niż grypa sama w sobie. Ja raczej jestem spokojna. Fatalnie się czułam 2 dni, z goraczki to jedynie stan podgorączkowy poniżej 38.

Do góry