reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Halo halo styczen 2019

Mojej szwagierce na połówkowym powiedział że chłopak i tak zostało a przy porodzie że córka uwierzyć nie mogla,[emoji16]

reklama
No nam jak powiedział że 4 do 5 dziewczyna,to.malo nie spadłam z tej kozetki :p ciągle nam ciężko uwierzyć,bo u nas same chłopy .. wszędzie chłopy ..W każdym razie ciekawe czy to się potwierdzi .
Ale jestem i ja ciekawa[emoji6]dziś 13+4 i idę 23lipca pewnie wtedy jeszcze nie wyczai [emoji6]

Ja czytałam ostatnio ,że nie którym cała ciążę np wychodził chłopak a urodziła się dziewczyna..dla mnie to niepojęte w dzisiejszych czasach ..przecież to wszystko dokładnie widać . Kurcze 16 lat temu jak chodziłam z synem to mi lekarz jajka na USG pokazywał ..i nawet mam zdjęcie i[emoji23]ibyło dobrze widać ,a teraz na pewno sprzęt jest nowocześniejszy.

Ja czytałam ostatnio ,że nie którym cała ciążę np wychodził chłopak a urodziła się dziewczyna..dla mnie to niepojęte w dzisiejszych czasach ..przecież to wszystko dokładnie widać . Kurcze 16 lat temu jak chodziłam z synem to mi lekarz jajka na USG pokazywał ..i nawet mam zdjęcie i[emoji23]ibyło dobrze widać ,a teraz na pewno sprzęt jest nowocześniejszy.
Tez mam znajomna co cała ciaze chłopak, na prenatalnych tez, wszyscy sie cieszyli bo w rodzinie samutkie dziewczyny, pokupowala wszystko na chłopca, imie wybrane, pokoik pod chłopca, a tu nagle dziewuszka wyskoczyła. [emoji38]

Mojej szwagierce na połówkowym powiedział że chłopak i tak zostało a przy porodzie że córka uwierzyć nie mogla,[emoji16]

Wiem ze słyszenia, że zdarzają się takie przypadki, choć akurat nikogo w moim otoczeniu. No mi trzeci lekarz powiedział, więc liczę, że jednak prawda. Jutro mam wizytę na NFZ, ale nie spodziewam się usg, więc raczej o płci nie będzie mowy.

Dziewczyny, to chyba już lekarz totalny partacz...

Przespałam pół dnia...tylko wtedy czuję się dobrze. Co do L4 to byłam 2 tygodnie na zwolnieniu (wypisał mi najpierw na 2 dni, potem przedłużył do piątku, w pon znowu u niego byłam i dostałam zwolnienie na tydzień plus tabletki na mdłości i wymioty "Vomex A). Od zeszłego tygodnia spróbowałam pójść do pracy bo tabletki pomagały, do środy dałam radę, czwartek piątek wymioty. W miarę zmęczenia jest coraz gorzej, a te tabsy mam wrażenie coraz słabiej działają chociaż przed nimi nie byłam w stanie nic zrobić, chwile stałam i było mi od razu słabo, mdło, wymioty. W tym tygodniu dałam radę do pracy tylko poniedziałek, wtorek a i tak było cieżko. Mam nadzieję jutro pójść, a jak nie jutro to w piątek na pewno. W poniedziałek mam wizytę to pogadam z gine czy mógłby mi wypisać coś takiego, że mogłabym pracować max 4-5h. Pracuję w Niemczech, tu jest trochę inaczej. Kobiety w ciąży nie dostają od razu zwolnienia jeśli jest wszystko ok. Tu jest tak jak w pl z chorobą, po 6 tyg zwolnienia z jednego powodu w moim przypadku mdłości/wymioty w ciąży (nie musi być pod rząd) obniżają pensję do 70%. Niektóre dostają tzw zakaz pracy, wtedy dostają 100% pensji ale to są kobiety z jakimś zagrożeniem, z powodu wieku czy czegoś. Ja bym wolała mieć 100% pensji wiadomo. A jeszcze u mnie w klinice jest tak, że 2 dni można nie przyjść do pracy bez konieczności zwolnienia. I z tym nie ma limitu. Co tydzień można. Wykorzystałam to właśnie w poprzedni czwartek, piątek i dziś.

reklama
No to chyba tacy lekarze ..tak jak ostatnio w Uwadze było ,dziecko urodziło się bez kończyn , a podobno USG wykonywało 5 różnych lekarzy w przychodni podczas całej ciąży [emoji848] oczywiście żaden z nich nie na sobie nic do zarzucenia.. Dlatego tak ważne jest do kogo chodzimy ..ja np na NFZ mam beznadziejnego lekarza i chodzę tylko dla skierowan, nie rozmawiam z nim tylko przytakuje [emoji23] Ale tego co chodzę prywatnie wybierałam bardzo długo i może nie jest jakiś wylewny ale wiem że jest świetnym specjalista, który cały czas się kształci i USG u niego jest bardzo szczegółowe.

Do góry