reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
34tc? Wow to strach pomyśleć jaki duży byłby w 40tyg [emoji854] niezłu wcześniaczek [emoji14]
No...jak chodziła z nim na rehabilitację z powodu wczesniactwa to nikt nie wierzył że on z 34 tc. Urodził się jakoś 2 tyg przed moja córką i jak wodzoalusmy się jak dzieci mialy po ok 4 lata to on nadal był zdecydowanie większy od mojej (nie że grubszy ale duzo wyższy i podobno cały czas powyżej siatki centylowej). Teraz z tego co wiem przystopowal i jest wzrostowi gdzieś tam w górnych granicach jak na swój wiek.

A czemu? Wlasnie mi dwoch tłumaczyło lekarzy, ze on sie wchłania tyle ile jest zapotrzebkwania a reszta idzie z moczem, dlatego mocz moze byc pozniej bardziej pienisty.
To mi kazali brać po 2 tabletki tego 0,4 że względu na wcześniejsze poronienie. Wiec w sumie biorę 0.8 , lekarz powiedział że to i tak połowa tego się wchłonie .

To mi kazali brać po 2 tabletki tego 0,4 że względu na wcześniejsze poronienie. Wiec w sumie biorę 0.8 , lekarz powiedział że to i tak połowa tego się wchłonie .
No tak to jest. Co lekarz to opinia [emoji4] jedni nic nie każą brać, inni końskie dawki. I badz tu człowieku mądry.

Ja akurat kwas biore od kilku lat, leczyłam sie w klinice leczenia nieplodnosci i tam to byla podstawa. Plus wit D. Z kwasem dwoch lekarzy mi powiedzialo i dalo recepte na 5mg w tym jeden wczoraj, tlumaczac ze wlasnie to co niepotrzebne wydalasz z moczem. Mysle ze lekarz wie co robi i nie zlecał by takiej dawki gdyby mogła zaszkodzic. I argumentem wlasnie był tworzacy sie do 14tyg układ nerwowy dziecka.

Nadmiar we wszystkim szkodzi. Musiałabyś mieć ogromne niedobory, żeby łykać tyle tego... Ale wiadomo, każdy decyduje o sobie i robi jak uważa.

A ja przyjechałam do NFZ po kartę EKUZ na wyjazd i przede mną jest 207 osób :'( zaraz się chyba popłaczę , nie ma gdzie stanac nawet i śmierdzi ten tłum ...a ja mam dziś okropne mdłości .

reklama
Do góry