reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Halo halo styczen 2019

Owulacje miałam opóźnioną. Teraz tak myślę, że może po chorobie.
Ja sobie liczyłam, że wtedy co zaszłam to powinnam już dawno być po owulacji i powinnam mieć już niepłodne...
No też mi się wydaje, że nie powinno się nic stać, ale stres zawsze jakiś będzie...
W poniedziałek podpytam swojego gina, bo mam wizytę.
Mysle ze nie masz sie czym martwic, bylo juz dawno po chorobie, gdyby organizm nie byl gotowy to by nie pozwolil na ciaze [emoji4]
Ale dopytaj lekarza dla wlasnego spokoju [emoji4]

reklama
Ja za tydzien badania, a 1.5tyg wizyta. Juz nie moge sie doczekac, mogłby ten czas szybciej lecec [emoji23]
A tak mnie wkurza moja siostra ze szok. Ok fajnie, ze ma za soba dwie ciaze i doswiadczenie ale kazda sytuacja jest inna i krytykuje kazda moja decyzje. Zaczynajac od kupna nowego wozka (moj maz chce nowy, ja zreszta tez, chce wybrac jaki i jaki nam sie spodoba , szczegolnie ze planujemy wiecej dzieci) zreszta i tak uwazam zd za wczesnke na takie plany, a ta juz probuje mi wciskac swoje teorie, tak samo ze sprzedaza auta. Chcemy sprzedac nasze i kupic inne, kombi i takie co mniej pali a ona juz podważa nasze decyzje. Juz nie mowiac o pracy, mowie ze za dwa miesiace bedzie mi ciezko tu wysiedziec po 12h co drugi dzien, a ona ze wcale nie bo II tremestr najlepszy, nie ma mdlosci, maly brzuch itp. Dopiero w 7 sie zaczyna robic ciezko. No mowie Wam na wszystko ma odpowiedz jakbysmy byly kopie. Mamy zupelnie inne przezycia, szczegolnie ze ja sie staralam o dziecko 5 lat, a jej sie udalo "od strzała" czym nie omieszkała sie pochwalic przy calej rodzince kiedys gdzie dobrze wiedziala o naszych problemach i serio mi sie przykro zrobilo.
Ach ulżyło mi troche jak sie wygadałam.

siostry chyba to maja do siebie, że wnerwiają mija mi powiedziała że mogę ukryć ciążę bo jestem gruba ( fakt brzuch mi został całkiem spory po ciążach)a sama do szczupłych się nie zalicza, potem stwierdziła, że nie powinnam na razie nikomu nic mnie mówić a gdy powiedziałam, że córki wiedzą to wielce zdziwiona bo sama powiedziała synom już prawie nastolatkom jak była zaawansowanej ciąży
ja nie smaruje i tak mam już rozstępy

Dziewczyny powiedzcie mi jak z waszym bolem piersi jeszcze w zeszłym tygodniu nie mogłam się dotknąć ani stanika ubrać a w tym tygodniu kompletnie nic, dalej są jędrne i sytki delikatnie wrażliwe to normalne czy powinnam zacząć się obawiać?

Dziewczyny powiedzcie mi jak z waszym bolem piersi jeszcze w zeszłym tygodniu nie mogłam się dotknąć ani stanika ubrać a w tym tygodniu kompletnie nic, dalej są jędrne i sytki delikatnie wrażliwe to normalne czy powinnam zacząć się obawiać?
Zupełnie nornalne ponoc. Ale tez sie schizuje [emoji23] Mnie tez bardzo bolały, pozniej sutki stały sie tkliwe, ze recznikiem bolalo jak sie wyciarałam, pozniej znowu cale piersi bolaly, a teraz sa tylko "ciezkie" i maja takie smieszne zielone żyłki. Wygladaja troche jak piłki to piłki nożnej przez to[emoji23] i ogromne suty na pól cyca [emoji23]

Zupełnie nornalne ponoc. Ale tez sie schizuje [emoji23] Mnie tez bardzo bolały, pozniej sutki stały sie tkliwe, ze recznikiem bolalo jak sie wyciarałam, pozniej znowu cale piersi bolaly, a teraz sa tylko "ciezkie" i maja takie smieszne zielone żyłki. Wygladaja troche jak piłki to piłki nożnej przez to[emoji23] i ogromne suty na pól cyca [emoji23]
Czyli to nie tylko u mnie takie anomalie haha w którym jesteś tygodniu?

reklama
Zbliżamy się do 2 trymestru- tyle w tym dobrego że zwykle człowiek w nim czuje się najlepiej.
Co do sióstr to ja na szczęście mam braci [emoji23]

Do góry