Co nowego?
reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Happy birthday to you!

widzę że pojawiają się problemy prezentowo-roczkowe;-) Ja mam zawsze problem z Ignasia chrzestnym, bo w sumie on to by nieba przychylił, ale jego zona jest strasznie skąpa i w dodatku lubi chińszczyznę, uważa że lepiej kupować dziecku dużo badziewia a potem wyrzucać na smietnik:szok: i tak na chrzciny kupiła całe pudło ubranek u wietnamczyków, tanio bo ona pracuje na targu, z tego wszystkiego nadają się może 3-4 rzeczy. Pomijam fakt że syntetyczne spiochy z plastikowymi zatrzaskami podrapały małemu nóżki:angry: teraz chciała kupić jakieś autka ale grzecznie podziękowałam, podsunełam jej katalog "świata książki" żeby może jakąś książkę, na szczęście Teść zauważył że oni mają bony podarunkowe, a ja mam księgarnie pod nosem,więc sami wybierzemy prezent:tak:

Dlatego uważam, że zarówno ci co wolą pieniądze, jak i ci co chcą prezenty mają swoje racje, każdy chyba zna swoją rodzinkę;-) i wie czego się może spodziewać.:tak: Ja wiem ze np moja siostra, przyjaciele i mama wybiora coś ładnego, a teść się nie obrazi jak mu powiemy, prababcia zamówiła medalik z grawerowaniem, bo będzie miał pamiątkę jak jej braknie (ma już 80 lat) a pochwalę się wam, że mój tata robi Ignasiowi takie małe biureczko i krzesłko, no ale to dopiero latem dostanie:-)033

reklama
a jezeli chodzi o samą impezkę, to u nas bedzie 10 osób + my.
Z tym że Teść, szwagier i babcia przyjadą rano, więc dla nich będzie bardziej uroczysty obiad. A reszta zjedzie się dopiero wieczorem i wtedy to już tylko na zimno, jakieś sałatki, pieczeń na zimno z sosem z tuńczyka, z ciast to tort dla dorosłych, mały torcik dla Ignasia, sernik z brzoskwiniami i jakieś kupne ciasteczka.
Z tą pieczenią to ma być tak że na obiad będzie na ciepło a co zosstanie to cienko pokroje i będzie z sosem

Na szczęscie żona chrzestnego się jakby obraziła i nie przyjedzie, razem z ich żarłoczną córeczką ( 7letnią) - może i jestem niemiła, ale jej nie lubię:angry:

mam pytanko do mam które robią imprezę dla dzieciaków w domu:tak: co szykujecie do jedzonka dla gości:confused: bo w sumie nie wiem czy tort i kawa czy coś jeszcze:confused: nie mam pojęcia bo nigdy nie byłam na roczku:no:
U Nas będzie obiad i oczywiście masa ciasta mojej roboty, jak nie zrobię to się żona chrzestnego obrazi. No i tort, ale nie wiem czy upiekę, bo chciałabym kupić - marzy mi się taki jak był na Naszym weselu (nie o wielkość mi oczywiście chodzi:-)).

Dlatego uważam, że zarówno ci co wolą pieniądze, jak i ci co chcą prezenty mają swoje racje, każdy chyba zna swoją rodzinkę;-) i wie czego się może spodziewać.:tak:

w zupełności się z Tobą zgadzam.

Na szczęscie żona chrzestnego się jakby obraziła i nie przyjedzie, razem z ich żarłoczną córeczką ( 7letnią) - może i jestem niemiła, ale jej nie lubię:angry:

Ja mam taką "cudowną" bratową, więc teraz nawet nie będę jej zapraszać. A co do żarloczności to i tacy goście będą. Na chrzciny córci planowałam sama piec ciasta, ale w tygodniu zmarła nam babcia i zrobiliśmy wystawny obiad (full wypas), a ciasto kupiłam. No i usłyszałam od niektórych, że ciasto okropne i dlaczego sama nie upiekłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(wtedy zjedli by kilka talerzy ciasta:tak:) A tortu to chyba będę musiała zamówić z 5kg:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja mam to szczęscie że większośc raczej bedzie dość późno, więc nie mam zamiaru kupować 5kg tortu:szok:
Wymysliłam że dla Ignasia upiekę taki malutki torcik tylko dla niego żeby mógł sobie sam zjeść ( bedą fajne fotki ) tzn upiekę 1 biszkopt, obkroję i wytnę 3 kółka powiedzmy trochę większe od szklanki, do tego krem zrobiony z masła i kaszy manny na mleku modyfikowanym, albo z samego mleka ( mam gdzieś przepis ). I jakieś ozdoby + świeczka.
Duży tort na 12 osób (bo tyle nas będzie) a mój sernik z brzoskwiniami wszyscy lubią, więc musi być:-D, aha i jeszcze zrobię andruta z mleka w proszku ( tzw piszynger )

A córka brata mojego M jest żarłoczna, bo je więcej ode mnie a ma 7 lat, waży jakieś 40 kg. Jej rekord to zupa, 2 schabowe i 4 kawalki ciasta na deser:szok::-)

ja tez wlasnie niewiem co zrobic :baffled::sorry2: wiec jak ktoras napisze to moze cos odgapie :sorry2::-p

u nas będzie tort (jedne dla wszytskich, bo jak Zoisa je zje 2 łyżeczki to nic jej nie będzie;-)), jeszcze jakies jedno ciasto i sałatka z uszek. Jest bardzi elegancka, oryginlna i pyszna.

Sprawy prezentów nie będę już wałkować. Niektóre opinie naprawdę zaskakują:szok:

u nas będzie trot, jakieś 2 inne ciasta, ze 2 sałatki, 2 rodzaje śledzi, i 3-4 rodzaje mięs na zimno, do tego faszerowane pieczarki i to chyba tyle, ale jeszcze konkretnie się za to nie wzięłam, więc może coś dojść jeszcze

u nas będzie trot, jakieś 2 inne ciasta, ze 2 sałatki, 2 rodzaje śledzi, i 3-4 rodzaje mięs na zimno, do tego faszerowane pieczarki i to chyba tyle, ale jeszcze konkretnie się za to nie wzięłam, więc może coś dojść jeszcze

jeny ale dużo:szok:sama to wszystko robisz?

kasia ty to szalenstwa w tej kuchni uprawiasz ;-) :-D
podaj jeszcze kochana przepisy to moze i my skorzystamy ;-)
np. jak robisz te mieso na zimno i pieczarki faszerowane?

reklama
Do góry