reklama

Holandia

czesc

meludje że żyjemy i znów jestesmy w NL
jestem u Was tu na bieżąco ale już z pisaniem na bakier...

Agnes Toola gratulacje :tak:

witam nowe "holenderskie mamy" na forum i ich dzieciaczki

wyjezdzającym i powracającym zycze szczeskiwej podróży i udanych wakacji...

a tak przy okazji, czy ktos robil chrzciny w Holandii?? nie moge sie zdecydowac czy robic tutaj czy w Polsce. tzn ja wole tutaj, ale chcialabym wiedziec, jak to wyglada tutaj. za wszelkie info z gory dziekuje
Magda moj Antoś był chrzczony tu w NL własnie w polskim kościele, na mszy którą prowadził ks. Obiedziński. wszystko odbylo sie całkiem normalnie tak jak w Polsce... a co najwazniejsze bezproblemowo tzn ksiądz nie robil problemów papierkowych tak jak moj proboszcz w PL... nie mam ślubu kościelnego i moj. m nie jest wiary katolickiej...

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczór:-)

Ania, szerokiej drogi:-) Ale Ci zazdroszczę wyjazdu do Polski. Ja wróciłam z Pl 15 lipca, ale chetnie pojechała bym znowu;-)

Ann, trzy tygodnie zleci, że nawet nie zauważysz:-)

Agnes, współczuję mdłości. Próbowałaś pomóc sobie torecanem? mi to życie uratowało w ciąży z Ingą, bo żygałam dalej niż widziałam;-)

Agasta, kuruj się.

U mnie młoda wreszcie poszła spać. Dzisiaj mieiśmy Panią z CB i Inga pokazała na co ją stać, czyli wrzaski, uciekanie itp, kazała urbroić nam się w cierpliwosć, bo odobno to jej minie:baffled: Stwierdziła też, że I. jest za młoda na nocnik, że jeszcze nie czuje, ze chce jej się siku:szok: A w zasadzie w domu młoda większośc czasu bez pieluchy biega... No i 20 mamy szczepienie na pneumo...

ania - zycze udanych wakacji
agasta - szybkiego powrotu do zdrowia

my dzis po wizycie w agencji nieruchomosci i chcemy wynegocjowac jakies porozumienie z wlascicielem zeby nie placic za mieszkanie skoro mieszkac nie bedziemy i szukamy kogos na nasze miejsce od pazdziernika,

wogole niedawno ukradli mi rower i maz juz 2x byl na policji zglaszac, podpisywac itp i dzisiaj nie uwierzycie dostajemy list z policji zeby sie zglosic, maz leci jak szalony a oni... daja papierek do podpisania bo im sie cos w systemie nie zarejestrowalo :baffled:

Michalek tez spi ,chodz budzi sie co pol godz:baffled::baffled:Czyzby znow jakis zabek?:baffled::confused:
Aniu szerokiej drogi i wypoczywaj ile sie da!!!:tak::tak::tak:
Beauty witaj w hol:-)
Bira Aneta ma synka w podobnym wieku do Ingi:tak:Tez go uczyla siusiania do nocnika,czy sie w koncu udalo nie wiemy bo sie wczasuja w pl:tak::tak: Gdzie byliscie wczoraj nad morzem?
Ja juz mam posprzatane ,obiad na jutro prawie gotowy, zebra upieczona:tak:Rano tylko pranko zrobie i odpoczywam:tak:

twiggless dzieki, ja coraz bardziej przekonuje sie do chrzcin tutaj. tylko, ze w Rotterdamie jest inny ksiadz, mam nadzieje, ze tez bedzie bezproblemowy.

szerokiej drogi dla wszystkich urlopowiczow.

Karola, my jeździmy do Sheveningen, bliżej mam na Duindorp, ale na S mam lepsze połączenie autobusowe:-) Zawsze jeżdżę z koleżanką, węc potrzebujemy sporo miejsca dla dwóch wózków:-) A tak apropo, to synek koleżanki też Michaś jest w wieku Twojego malucha:-) Jakoś z końca listopada:-)
Co do nocnika to walczymy z nią już długo bardzo, ale pomogła nam ksiażeczka "Mój przyjaciel nocnik" którą katowaliśmy kilka razy dziennie i w sumie Inga potrafi zawołać siku, dlatego dziś zdziwiłam się, że powinniśmy dać jej jeszcze czas:baffled:

U mnie też dzisiaj wielkie sprzątanie było, między innymi przez tą wizytę z CB. Ale syf już był niemiłosierny, bo przez tydzień tylko odkurzane było, a przy dwóch psach można sfiksować ze sprzątaniem;-)

reklama
Hej!!!
Aniu udanego pobytu w Polsce :tak::tak:
Bira a ten torecan to kupuje się w aptece bez recepty?ja Dawidka też próbowalam uczyć sikania do nocnika ale skończylo się na próbach niby wie o co chodzi ale sikać do nocnika nie chce i już :baffled:a teraz narazie nie mam do tego siły :baffled:a pytałam jak często chodziłaś do lekarza bo teraz przez te pierwsze miesiące chyba jeszcze pojadę do Holandii tak do grudnia nie chce mi się samej siedzieć tu w PL :tak:trochę się boję ale zobaczę co mi powie jeszcze ginekolog w następnym tygodniu mam zamiar isć do Trzcińskiego:tak::tak:
narka pewnie tu jeszcze zajrzę bo w dzień jak mały spał to ja z nim a teraz mi się nie chce siedzę i obiadam się:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry