reklama

Holandia

:-)Czarna i tu cię zaskoczę....Nie mam żadnego:-D wiesz jak to jest "szewc bez butów chodzi...":-D już nawet wybraam sobie wzór to jakos tak wyszło, że nie było kiedy zrobić, a potem to już zaszłam w ciążę z Mają i tak jakoś się obeszło....
Moja mama to zawału by chyba dostała jakby zobaczyła go u mnie:-D:-D:-D
A Seba to wycenia wielkość tatuażu....:tak::-)

Agasta storczyki piękne....:-D:tak:Podziwiam, bo nie każdy umie je hodować....Moja siora to wogóle nie ma ręki do kwiatów...Jeszcze jak mieszkałyśmy u rodziców, tzn. ja byłam w liceum i mieszkałam w internacie, a w domu miałam hodowle kaktusów i pod moją nieobecność siora mi nawet kaktusy zasuszyła:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::laugh2::laugh2::laugh2:

No moja Maja pospała tylko godzinkę:sorry::szok::sorry: :sorry:tak więc sprzątanie i obiad robiłam z małą "uwiązaną do nogi"....:laugh2::laugh2::laugh2:

Właśnie zasiadamy do jedzonka....

reklama
Wszystkie Storczyki gina u mnie szybka naturalna smiercia :no: chyba nie mam do nich reki,inne kwiatki zyja,a te padaja.

U mnie dzisiaj szybki obiad,spagetti bedzie chyba musial zrobic moj P bo Mala usnela po raz trzeci na rekach i stwierdzilam,ze skoro tak sie meczy to zrobie jej Dzien Dziecka i potulimy sie troszke.Co ja odlozylam to sie budzila :no: a u mamusi spi jak aniolek :tak: zreszta chyba cos ja boli bo juz dawno taka marudna nie byla.

Alergia na krowie mleko

Być może przyczyną kolki jest nietolerancja białka występującego w krowim mleku. Jeżeli w rodzinie masz wielu alergików, ta przyczyna jest bardzo prawdopodobna.

Jak pomóc.

Jeśli karmisz dziecko piersią, spróbuj wycofać ze swojej diety mleko oraz przetwory mleczne i obserwować, czy kolka ustępuje.

Ja mysle,ze Jessy tak reaguje na mleko,na poczatku duzo go pilam i Mala czesto byla mardna potem ograniczylam sie do max.2 szklanek dziennie i bylo lepiej.Teraz znowu zaczelam pic wiecej i od wczoraj wieczorem znowu jakas taka nieswoja jest,a w nocy plakala troszke przed jedzonkiem jak ja przebieralam.No i od wtorku robi tylko 1 kupke dziennie,ale pani z Kraamzorg mowila mi,ze tak sie moze zdarzyc raz,ze bedzie nawet 1 kupka przez caly tyg.:szok::szok::szok: tylko nie pamietam w ktorym to mialo byc?

Mialo tak ktores z waszych dzieciaczkow?

Witam po pracy:cool2:
Sencilla Twoje dziewczynki są urocze:tak: Antosia cały tata :tak::tak::tak:i jak ona urosła:szok:
Ann będę wdzięczna za info:tak::-) a ile płaciłaś księgowej na miesiąc:confused:

A teraz chyba Was troszkę uspokoję:-), wypowiedź pewnej dziewczyny na temat losu osieroconych dzieci...
"Poniewaz tym tematem jest zapewne wielu z Was zainteresowanych, zeby rozwiac wszelkie watpliwosci zadzwonilam do Raad voor de Kinderbescherming w Amsterdamie. Zaznaczylam, ze chodzi o polskie rodziny, ktore posiadaja tu zameldowanie. Procedura jest taka sama jak w przypadku Holendrow:

!. Testament badz sporzadzenie pisma, w ktorym rodzice wyznaczaja opiekuna, oczywiscie potwierdzone u notariusza.

2. Jezeli takich dokumentow nie ma sad decyduje, kto przejmie opieke nad dziecmi biorac w pierwszej kolejnosci pod uwage rodzine i przyjaciol. Jezeli nie bedzie zadnej osoby, wtedy dopiero dzieci beda umieszczone w rodzinie zastepczej lub oddane do adopcji."

Ja już po pracy i nawet po obiadku, bo wczoraj zupę warzywną ugotowałam.
Mój Oli obudził się dziś o 4:00 nad ranem i zasnął o 7:00 jak miał właśnie wstawać.

Miłego popołudnia:tak:

Aneta cos nie chce mi sie wierzyc z tym ze procedura jest taka sama jak dla holendrow, zwlaszcza patrzac na przypadki podawwane w tv i na necie
A to
1. Testament badz sporzadzenie pisma, w ktorym rodzice wyznaczaja opiekuna, oczywiscie potwierdzone u notariusza.

2. Jezeli takich dokumentow nie ma sad decyduje, kto przejmie opieke nad dziecmi biorac w pierwszej kolejnosci pod uwage rodzine i przyjaciol. Jezeli nie bedzie zadnej osoby, wtedy dopiero dzieci beda umieszczone w rodzinie zastepczej lub oddane do adopcji."

to jest czarno na baialym wypisane na necie, nawet w artykulach ktore cytowala aniahaven, wiec to nie jest zadna nowosc :eek:

Sencilla dziewczynki sa przecudne i glowa do gory jutro bedzie lepszy dzien :tak:

Ostatnia edycja:
Witam popoludniowo

Agasta sliczne te twoje kwaituszki, ciekawe jak mi pojdzie z moim zaczely juz wszytskie paczki sie na nim rozwijac i narazie nic nie podlewam.
Pauka szybkiego powrotu do zdrowia
Karola ja tez sie strasznie boje bolu wiec u mnie tatoo odpada....
Ja wlasnie wypralam wszytskie ciuszki dla malej w tym polecanym przez Was proszku i jedyne co to mnie zaskoczylo ze taak mala paczka tyle kosztuje:szok: ja sie w sklpeie rozgladalam za czyms wiekszym, a tu patrze kg:szok:ale czego nie robi sie dla malenstwa...:tak:

Czarna nie wiem czy dobrze myślę, ale jak coś to popraw mnie....Jessy karmisz piersią tak?:sorry: karmiąc piersią nie jest powiedziane, ze musisz pić ileś tam szklanek mleka....To wcale nie spowoduje, że będziesz mieć wiecej mleczka w piersiach...To jest jak najbardziej mylne pojecie, że picie mleka lub tak jak kiedyś uważano bawarki zwiększa laktację....Przede wszystkim Trzeba wypijać przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!!!:tak::tak::tak:i z tego własnie naprodukuje się mleczko:-) A co do nabiału to możesz wapnia dostarczać sobie w postaci sera, czy jogurtów....i raczej w rozsądnych ilościach....:tak::-)

reklama
pauka chyba zapomnialas zmienic na suwaczku oli urodzinki, bo drugi raz 5tych ur obchodzic nie bedzie :-)
Czarna pauka dobrze mowi, nie chodzi o ilosc wypitego mleka a ilosc wypitych napojow, i przy karmieniu piersia zalecaja zeby to bylo min 2 l dziennie :tak: Choc mowia, ze im wiecej mleka tym tlustsze mleko :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry