• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Holandia

Beauty w puszcze, firmy JONKER FRIS ale to jablkowe to nie wiem czy z tej samej firmy bylo co truskawka.
Jak anrold wroci to go spytam :tak:
Aniahaven tak zawsze jest, ze jak cos potrzebujesz to akurat nie ma, a jak nie potrzebujesz to jest wszedzie pelno :tak:
A tak wyrosly biszkopciki :-)
Tym mniejszym chyba za slabo rzucilam po troszeczke ma wzniesienie na srodku :-D

Załączniki

• IMG_3962.jpg
    IMG_3962.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Tort juz nadjedzony :-D
masa piankowa nie za bardzo mi przypadla do gusty :no:
cukier puder nie rozpuscil sie do konca, zostaly male grudki i podczas jedzenia mam wrazenie ze wcinam piasek :wściekła/y: I jest straaaaaaaasznie slodka, w koncu nie na darmo poszedl 1 kg cukru pudru :-D
No i podczas walkowania masa rozrywala sie ale to moze wynikac z tych grudek mysle.
Poza tym masa jest bardzo elastyczna i owszem nadaje sie do pokrycia tortu, ale nie do wykonywania ozdob :no:
Mial byc pietrowy tort ale arnold podjadl mi masa budyniowa i nie mialam czym przykleic maly biszkotp na duzy wiec zrobilam dwa osobne :-)
Ozdoby sa tylko polozone na torcie zaraz bewnie bede kombinowac cos innego :-D

Załączniki

• IMG_3971.jpg
    IMG_3971.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_3970.jpg
    IMG_3970.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 50
Agasta ale biszkopt taki wyrosniety:szok::szok::szok: daj przepis chyba tez sie skusze i zrobie tort. Ale mi smaka zrobilas...... mi udalo sie zjesc niedawno tort na chrzcie Daanusia tez byl pyszny i krem nie za slodki ze non stop sie go chcialo jesc:-D:-D
A ja rozpalilam sobie kominek, jeszcze tylko mlodego wykapie i moge zasiasc z winkiem na kanape:-) tylko tego torta mi brakuje:tak::tak::tak:

Agasta jestem pod wrażeniem:-D:tak: Pięknie ci te biszkopty wyrosły!!! A co do tej masy marcepanowej to tak jak mówisz z 1kg cukru wychodzi troszkę lepiąca, wiec ja dałam ciutkę więcej....:-D
Ja już od dawna znam tą metodę rzucania ciastem i powiem Wam, że z powodzeniem stosuję ją do wszystkich pozostałych placków, by po upieczeniu nie odpadały!!!!:tak::tak::-D

Gosiu przepis na ten marcepan jest na kulinarnym:tak::-D wpraszam sie na tą lampeczkę winka przy kominku;-);-):-):-)

Karola Zdrówka życzę! Imprezka pewnie się udała...Wrzuć jakieś fotki naszego solenizanta!

reklama
Dziewczyny oczywiscie ze sie z wami podziele :tak:
Gosiu ta masa na torcie jest z pianek dla dzieci :-D Ale juz wiecej sie na nia nie skusze - strasznie slodka i mdlaca jest :eek:
nastepnym razem bede probowac z sztucznego marcepanu `nakrycie` robic :-)
W srodku truskwkowy dzemek i masa budyniowa do karpatek ;-) tylko tej masy mogloby byc troszke wiecej, bo biszkopt wyrosl strasznie wysoki i mas prawie nie czuc :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry