• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

hejka,
olga ja tez myslę że jesteś w ciązy:tak: więc serdeczne gratulacje:-)

zrezygnowałam z pracy, bo musiałam pracowac cały tydzień od 6 rana do 17, a oprócz tego jeszcze kazali mi w soboty przychodzic:confused2: więc mam ich gdzieś.. z dzieckiem to prawie wogóle się nie widziałam, a na dodatek teraz jeszcze ma zapalenie uszka i ją boli, nawet lekarz jej antybiotyk zapisał, także teraz to w sumie jestem na chorobowym z dzieckiem, a oni jeszcze nie wiedzą że nie wracam do pracy:eek::sorry:

reklama
no za chwilke Zosia 2 latka, a Claudia już roczek, a pamiętam jak jeszcze w ciązy byłaś i pisałaś ze ją do żłobka zapisaliście:tak: my zapisaliśmy małą do przedszkola i od lutego idzie, ale się cieszę, ona zresztą też, bo jak byliśmy ją zapisac to akurat były zajęcia i pani ją zaprosiła do środka i siedziała razem z dziecmi, to wyjśc już nie chciała, siłą musiałam ją brac:eek:

Jejku dziewczyny juz sama nie wiem co gorsze sama grypa czy ta szczepionka:no:
Ja wrocilam niedawno od lekarza bo Malej to oczko dalej lzawilo i ropka sie zbierala.Doktor powiedzial,ze to jakas infekcja bakteryjna i przepisal masc:-(nie wiem jak ja dam rade jej to zapodac i to do obu oczek przez 7 dni:szok:
Lece obiad szykowac.Jessy po lekarzu spi zmeczona

Czarna, jak na razie ta grypa zabija mniej ludzi, niz zwykla grypa czy inne choroby, o ktorych w ogole sie nie mowi.
To jest specjalnie spreparowane, aby wywolac masowa panike i aby ludzie chcieli sie szczepic. Koncerny farmaceutyczne zarabiaja KROCIE na szczepionkach. TO jest biznes jak nic.

Witam...

Kochane wracam do tematu wklejki w paszporcie!:-DIle z was ma taką wklejkę?Może mąż i dzieci też mają?:eek:
My dzisiaj zadzwoniliśmy w tej sprawie do IND żeby umówić moje spotkanie...a pani powiedziała że powinnam przytargać całą swoją rodzine i wszyscy powinniśmy mieć takie wklejki...
Mało tego pytała czy jak zapisywałam dzieci do szkoły i przedszkola nikt ode mnie tego nie wymagał?:confused2::eek:
Czarna dasz spokojnie rade - dzieci wiedzą co dla nich dobre!;-)Nie bedzie tak źle...
Olgunia moje G R A T U L A C J E !:-):-):-)
Ann to już 3 miesiące? :szok::szok::cool2: Jak to leci!:-D Wszystkiego co najlepsze!
Sencilla mnie ta grypa już "nie obchodzi" :eek:...powiem wam tylko tyle że np w Dubai'u wogóle pomineli ten temat - nie pisali w gazetach, nie nagłaśnieli w tv...ani wogóle sie nią nie przejeli...wszystko po to żeby niewszczynać paniki...i jakoś wszystko jet ok....więc jak tez zaczynam wierzyć że to taki koncernowy wybryk!:cool:
A ja dziś mam beznadziejny dzień...więc zmykam bo zaraz sie zacznę żalić!:crazy:

Aniu zal sie jak musisz,po to tu jestesmy,zeby sie nawzajem wspierac:tak:
My nie mamy wklejki tylko jej odpowiednik bo nie mamy paszportow,a siorka miala to plastikowe Pasie co kiedys wystawiali ale jej sie termin konczy i teraz distanie wklejke do paszportu.Tylko nie wiem co z dzidzia bo nikt mi nic nie mowil

reklama
Witam

Olgunia, ja Ci chyba jeszcze nie gratulowałam,co niniejszym czynię :-D

Jeśli chodzi o grypę świńska, meksykańską, ptasia itp. to mam podobne zdanie co Sencilla, sztuczna nagonka i wywoływanie paniki :tak: Zwykła grypa może być równie niebezpieczna i prowadzić do śmierci, tak samo jak zapalenie płuc.

Ania, pani chyba nadal nie wie że Pl w uni od ładnych paru lat jest, skoro sadzi że szkoły wymagają wklejki :-D:-D:-D. Z tego co wiem to wszystkie dzieci mieszkające w Nl mają prawo do nauki i to bez względu na to czy mają tu meldunek czy nie, a tym bardziej wklejkę !
My mamy wszyscy wklejki, cała procedura przyznawania jej polegała ( wtedy juz nie byly obowiazkowe), że najpierw dostaliśmy stos dokumentow do wypelnienia i potem z tymi papierami+ wyciagi z banku+ dokumenty odnosnie zatrudnienia+ potwierdzenie ubezpieczenia pojechaliśmy na umowione spotkanie. Pani wszystko pokserowala i wkleiła naklejki;-) Tak było ponad 2 lata temu, teraz pewnie jest inaczej mniej formalnie no i co oddział i urzednik to inaczej:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry