• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

Moja koleżanka ma tą pasie ważną do 2011 bo robiła ją w 2006 jak nie byliśmy jeszcze w Unii...teraz nie wydają takich :eek: bo nie ma potrzeby a czy po 5 latach dostanę coś takiego...może!:-D
A co się tyczy tej naklejki to ja mam Erniego paszport tylko na 1 rok i w takim ukladzie co roku bede pędzić po tą naklejkę!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
:-D:-D:-D:-D
Agasta, to ja jeszcze wyjaśnię,że to o czym piszesz, to jest inburgeringexamen.W portfolio dokumentuje sie 30 różnych sytuacji. Ja, Aneta,Sencilla i chyba Gosia chodzimy na inburgeringcurs i musimy takie portfolio zrobić na koniec i zdać ten egzamin. Jak to zdamy, to w przypadku chęci otrzymania obywatelstwa hol. mamy to już załatwione ;-). Samo portfoilio jest bardzo łatwe, szczególnie jak sie juz umie mówić po hol. ;-), no i ja np. musze zrobić tylko 15 "sytuacji", a moja koleżanka ktora poszła do Mondriaan na kurs musi zrobić wszystkie:szok:

Ania, pasie nie wydają na "starcie" tak jak kiedyś tylko dopiero po 5 latach. Być moze się mylę ale też jest chyba jakas rożnica w tych dokumentach, bo wczesniej lączyło sie to z pozwoleniem na prace, a teraz jest to chyba coś jak potwierdzenie stałego zameldowania ( w kraju).

Nam babka w IND powiedziała,zeby po prostu tej strony z paszportu gdzie jest wklejka nie zniszczyć i nosić ja razem z nowym. Ja tego nie praktykowalam bo mały nadal ma stary, choc niewazny juz paszport i jeszcze mu nowegonie wyrabiałam.

reklama
No właśnie Beauty mojemy synkowi paszport sie skończył we wrześniu i nowego aktualnie też nie ma....:zawstydzona/y:
A do nieważnego paszportu chyba mu wklejki nie wkleją!:eek: wiec czeka mnie wyprawa do Hagi jeszcze przed środą!:confused2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry