aneta 2222
Entuzjast(k)a
Dobry wieczór
Trochę mnie nie było, ale ostatnio to nawet nie mam czasu laptopa odpalić
Karola inburgeringscursus tak się nazywa ten kurs, więc dlaczego napisałaś niestety
Ja słyszałam, że za egzamin musisz zapłacić, a jak zdasz to Ci kasę wracają, ale nie wiem ile w tym prawdy bo to tak gdzieś w szkole o uszy mi się odbiło.
Olgunia GRATULUJĘ II kresek

Bądźcie zdrów

Sencila dziękuję za link, bardzo mnie nim uspokoiłaś
Właśnie dziś dostałam list z Nikodema szkoły, że jedno dziecko zachorowało na grypę meksykańską, ale mamy być spokojni
, bo dziecko już jest w szpitalu itp Została zachowana dodatkowa higiena w szkole. Niko łyka witaminki, więc mam nadzieję, że nic go nie chwyci!!! Spakowałam Nikusiowi do plecaka nawilżające chusteczki gdy będzie korzystał z WC i wysłuchał małego wykładu mamy, więc mam nadzieję, że będzie przestrzegał rad mamy
:-)
Natka witaj
:-) Wrzuć zdjęcie Zosieńki, bo pewnie już duża dziewczynka z niej

Gosiu mój Oli nosi nadal ciuszki 86, więc pewnie Twój Daan zaraz go dogoni
Aniu ja musiałam mieć "wlepkę w paszport" aby zacząć kurs, pojechaliśmy całą rodziną i w 10 min było po sprawie. Wcześniej umówiliśmy sie na afspraak w IND
Oliwierek ma dowód więc otrzymał "wlepkę" na karteczce
Jeśli chodzi o paszport Erniego, przeczekaj aż pojedziesz do PL i idź do Gminy powiedz, że na stałe mieszkasz w NL i dostaniesz paszport na 5 lat. Gdy wyrabiałam paszport Nikodemowi to się mnie Pani pytała na jak długo wyjeżdżamy, a ja na zawsze, więc ona do mnie to mogę wydać na 5 lata, a tak to tylko na 1rok:-) Z dowodem osobistym jest tak samo tylko krócej się czeka i taniej
Jutro jadę z Nikusiem do lekarza ponieważ coś się z jego oczkiem zaczęło dziać, od niedzieli są przekrwione, spuchnięte oraz ropieją
Już było trochę lepiej, a teraz drugie oko tez:-
-
-(
Uciekam bo jutro do pracy

, ale po pracy muszę za gotowanie się zabrać, bo w sobotę impreza

Chyba sobie wagary jutro od szkoły zrobię;-) ciii
Ps. Przepraszam, że nie napisałam do każdej, ale już nie pamiętam o czym pisałyście:-(
Miłej nocy
Dobranoc

Trochę mnie nie było, ale ostatnio to nawet nie mam czasu laptopa odpalić

Karola inburgeringscursus tak się nazywa ten kurs, więc dlaczego napisałaś niestety
Ja słyszałam, że za egzamin musisz zapłacić, a jak zdasz to Ci kasę wracają, ale nie wiem ile w tym prawdy bo to tak gdzieś w szkole o uszy mi się odbiło. Olgunia GRATULUJĘ II kresek

Bądźcie zdrów

Sencila dziękuję za link, bardzo mnie nim uspokoiłaś
Właśnie dziś dostałam list z Nikodema szkoły, że jedno dziecko zachorowało na grypę meksykańską, ale mamy być spokojni
, bo dziecko już jest w szpitalu itp Została zachowana dodatkowa higiena w szkole. Niko łyka witaminki, więc mam nadzieję, że nic go nie chwyci!!! Spakowałam Nikusiowi do plecaka nawilżające chusteczki gdy będzie korzystał z WC i wysłuchał małego wykładu mamy, więc mam nadzieję, że będzie przestrzegał rad mamy
:-)Natka witaj
:-) Wrzuć zdjęcie Zosieńki, bo pewnie już duża dziewczynka z niej

Gosiu mój Oli nosi nadal ciuszki 86, więc pewnie Twój Daan zaraz go dogoni

Aniu ja musiałam mieć "wlepkę w paszport" aby zacząć kurs, pojechaliśmy całą rodziną i w 10 min było po sprawie. Wcześniej umówiliśmy sie na afspraak w IND
Oliwierek ma dowód więc otrzymał "wlepkę" na karteczce
Jeśli chodzi o paszport Erniego, przeczekaj aż pojedziesz do PL i idź do Gminy powiedz, że na stałe mieszkasz w NL i dostaniesz paszport na 5 lat. Gdy wyrabiałam paszport Nikodemowi to się mnie Pani pytała na jak długo wyjeżdżamy, a ja na zawsze, więc ona do mnie to mogę wydać na 5 lata, a tak to tylko na 1rok:-) Z dowodem osobistym jest tak samo tylko krócej się czeka i taniej

Jutro jadę z Nikusiem do lekarza ponieważ coś się z jego oczkiem zaczęło dziać, od niedzieli są przekrwione, spuchnięte oraz ropieją
Już było trochę lepiej, a teraz drugie oko tez:-Uciekam bo jutro do pracy

, ale po pracy muszę za gotowanie się zabrać, bo w sobotę impreza

Chyba sobie wagary jutro od szkoły zrobię;-) ciii
Ps. Przepraszam, że nie napisałam do każdej, ale już nie pamiętam o czym pisałyście:-(
Miłej nocy

Dobranoc

.
Ostatnio bylam w niej w pon 
a szkoda bo to akurat mogloby zostac