• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

witam i ja, :-)

Aniahaven, ja wyrabialam Manuelowi paszport na 10 lat w gemeente i czekalam na niego jakies 2 tygodnie... :tak::tak:
Agasta, jesli chodzi o pasje to je otrzymalam po 2 miesiacach malzenstwa (z holendrem), ale to bylo w 2005 roku... :tak::-)
Gosia, po staatsexamen rowniez m.in. mozna starac sie o obywatelstwo holenderskie (jesli oczywiscie chcesz)... :tak: wiem, bo go zdawalam 2,5 roku temu... ;-)
Twiggles, swietna fotka, rosnie Ci przystojniak... :-);-) a Ty masz zamiar szczepic Antosia przeciwko grypie? jesli mozna zapytac... :confused2:

a my wybieramy sie w poniedzialek na koncert Magdaleny Kozeny do Amsterdamu... :-):-) Sencilla, moze Twoj maz ja "zna", bo to jego rodaczka... :tak:;-) apropos muzyki, Sencilla udalo Ci sie zapisac Marysie na zajecia? (kiedys pisalas, ze chcesz)... nam tak sie spodobalo "muziek op schoot" , ze teraz chodzimy na "muziek voor peuters"... :-):tak: swietna sprawa dla dzieciaczkow, polecam...
zdroweczka dla Jessy i Nikusia... :tak:
milego dzionka dla wszystkich

reklama
a ja siedze i placze mnie zaraz wykończą nerwowo w tej holandii
dzwoniłam do położnej i

pani polozna powiedziała ze to moze byc poronienie i mam czekać około 1-2 tyg. i zrobic test. i jak wyjdzie pozytywny to wtedy do niej zadzwonic. rece mi sie trzesa ze zdenerwowania.
ucho mnie boli nie wiem czy to nerwoból i nie wiem czy moge te krople wkroplić , bo nie wiem czy jestem w ciązy czy mam poronienie. no jakas masakra kórwa jestem w szoku bo w pl to by mi zrobili usg i badanie krwi itd i była bym juz pewna co jest grane
anger.png
amazing.png
anger.png
amazing.png
anger.png
amazing.png

no i nie wiem co mam robić .................

Olgunia nie denerwuj sie ani tobie ani dziecku to nie pomoze. Wiem ze dobrze jest mowic, ale w tej chwili wasze zdrowko najwazniejsze.
Skoro polozna tak powiedziala to ja bym na twoim miejscu zadzwonila do domowego i poprosila o badanie krwi :tak: Powiedz co polozna powiedziala, i naklam np ze chcesz miec pewnosc, bo jak jestes w ciazy to musisz przestac pracowac bo masz szkodliwa prace :-D
Bo inaczej to domowy ci powie ze po co robic badania jak za 2 tyg zrobisz sobie test to bedziesz wiedziec.
Mnie juz chcieli na woreczek zolciowy ciac bo tez domowemu szkoda kasy bylo na powtorzenie badania krwi :wściekła/y:
Niestety sluzba zdrowia jest tu taka a nie inna.
W pl to poszlabys prywatnie do gina i juz bys wszystko wiedziala :tak:

Ostatnia edycja:
Olgunia jak pojdziesz do domowego po skierowanie w pon rano to jeszcze tego samego dnia zrobisz badania. Nie wiem jak jest u was, bo co przychodnia to inne godz otwarcia itd.
Chyba ze jeszcze dzis sie zalapiesz. Moze asystenkea ci zalatwi ze lekarz ci wypisze skierowanie a ty je tylko odbierzesz
A na wyniki badan ja czekalam zazwyczaj 2-3 dni. Raz tylko zrobili mi ekspresowao w 1 dzien :szok:

czesc dziewczyny
ja prace zaliczylam jeszcze jutro i niedziela wolna. A na drugi tydz. jedziemy na urlop na pd. holandii juz sie nie moge doczekac:tak::tak::tak:mam nadzieje ze pogoda nam dopisze
Magdalena myslalam ze z histori holandii tez trzeba zdac egzamin:eek:
Aneta, Niunia ja mysle ze z mojego synusia to ogromny chlop bedzie a sily ma tyle ze zeby go przebrac to musze sie niezle czasem nagimnastykowac:-D
pogoda okropna a jeszcze do gemeente chcialam isc prawko wymienic
:cool:
Olgunia trzymam kciuki i nie denerwuj sie
Twiglles widze ze z noord holland jestes, ja 1 raz rozdawalam slodycze, za 2 lata my tez bedziemy chodzic, a piosenki kto spiewal ty czy Antos????

Olgunia Agasta dobrze mowi jak trzeba bedzie to klamac ile wlezie bo ci holenderscy lekarze jak dla mnie wszystko zbyt blacho traktuja:wściekła/y:no i przede wszystkim BEZ NERWOW wasze zdrowko jest teraz najwazniejsze:tak:
Ta polozna troszke dziwna,ja jak krwawilam w 8tyg.to od razu zrobili mi USG a to bylo jeszcze przed pierwsza umowiona wizyta u nich

reklama
Gosia a czemu wymieniasz prawko??Ja bylam teraz i tez o to pytalam to mi powiedzieli,ze nie ma takiej potrzeby bo polska jest juz w EU.Wymienic musze dopiero jak minie 10 lat od daty wydanie mojego prawka w pl.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry