• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

reklama
wiecie co, planujemy drugie dziecko i już myślałam że jestem w ciąży, zrobiłam dzisiaj test ale niestety nie jestem:-(, teaz żałuje że nie zaczęliśmy wcześniej się starac, bo zanim Zosię "zrobiliśmy" to minęlo 5 miesięcy, a chciałam miec drugie dziecko kiedy Zosia bedzie miec 2,5 roku,ale jak narazie nici z mojego planu:zawstydzona/y:
szkoda, bo nie chce dużej różnicy pomiedzy dziecmi:no:

Robale, dziekuje Ci bardzo, ale chyba mieszkamy troche daleko od siebie? :tak: Z przyjemnoscia bym Ci podeslala maluchy :-D
Natka, jeszcze wszystko przed Wami, ale rozumiem, ze moze Cie to martwic.. Fajnie jest, jak miedzy dzieciakami nie ma zbyt duzej roznicy wieku...
Miedzy moimi jest tylko 16 mies. roznicy, a teraz tak sobie mysle, ze moglismy sie starac jeszcze wczesniej, aby byl roczek roznicy... Juz by teraz mogly razem chodzic do przedszkola i by bylo jeszcze fajniej :tak::-)

Przypomnialo mi sie, przygotowujemy paczke z www.szlachetnapaczka.pl, moze ktoras z WAs dziewczyny chcialaby tez przygotowac. Bardzo fajna idea, bralismy w tym udzial w tamtym roku, mozna pomoc potrzebujacej rodzinie.

milej niedzielki!

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane:tak:
Mam szybkie pytanko, zostaliśmy zaproszeni wieczorem do sąsiada (Surinama od 25lat mieszkający w NL) na urodziny, co kupić:confused: Butelkę wina może być:confused:
Agasta co Twój Holender dostaje na urodziny:confused::-D

Aneta, tu chyba sie nie daje wielkich prezentow na urodziny, wiec wino jak najbardziej..
Ania, sliczne!!
my tez dzis na urodziny do sasiadki zaproszeni jestesmy, Ale nie idziemy.... :-(

My juz w domku,
claudia wczoraj tyle razy kupe robila ze :szok: i za kazdym razem wsyztsko do prania :szok: obkupkala wszystkie raserwowe ciuchy i musielismy wracac :rofl2:
Aniahaven super karteczki :tak:
Sencilla ja bede w prenatalu w piatek, jak chcesz to zajrze tylko musze konkretnie wiedziec czy juz ktoras z dziewczyn wczesniej Ci nie kupila :-) Atak poza tym to jak zdroweczko u Was?
Aneta arnold zazwyczaj dostaje kase, bo prazenty wymysla sobie drogie (w zeszlym roku za pieniadze ktore dostal, kupil sobie lodowke turystyczna do tira na prad, kosztowala 175 euro :szok: ) a jak juz dostaje prezenty to zazwyczaj butelke rumu, bo wina nie pije :-D Ale winko dla sasiada jak najbardziej jest o :tak: jak juz Sencilla pisala tu nie daje sie duzych prentow, zazwyczaj w kwocie 15 do max 30 euro :eek:

CZESC DZIEWCZYNY
ale zimno dzisiaj u nas, bylam chyba pol godziny na dworze i rece myslalam ze mi odpadna:szok::szok::szok::szok: chyba zima idzie:eek::eek:
wczoraj u nas na wyspie byla fajna impreza Oude Sunder jest to cos w rodzaju karnawalu wszyscy sie przebieraj i lataja po knajpach i ulicach, bylysmy tez z kolezanka ale bez przebrania to wygladalysmy b. dziwnie i wszyscy nas tylko zaczepiali gdzie przebranie :-D:-D:-D a co roku juz sobie obiecuje ze na drugi rok juz na pewno sie przebiore
Sencilla chce sie wybrac do sklepu polskiego w Hoorn mam nadzieje ze jest otwarty i jako tako zaopatrzony, wiesz cos moze na ten temat?????
Aniu karteczki to arcydziela:tak:
Natka na pewno sie uda tylko dzialajcie co noc dla dobra sprawy;-)
ide obiad konczyc bo zaraz moj spioszek sie pewnie obudzi
na razie

Gosia, ja czasem chodze do sklepu polskiego na Grote Noord, w miare wszystko jest, tylko patrz na daty na nabiale, bo czasem jest przeterminowany :szok: no i sprzedawca nie nalezy do najmilszych :-D
a kiedy jedziesz? zapraszam na kawke!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry