• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
Dzień dobry
Paulino Anno jak u położnej jakieś wieści?
Ania takiego natchnienia dostałam i powiem ci ,że jak na pierwszy raz to bardzo ładna palma mi wyszła:tak:
Agasta miłego siedzenia przed kompem:tak::-)
Agnes a może bedzie prezent wielkanocny??:happy2:

Ja posprzatałam troszke po weekendzie siedzę i kawkę pije ,ktoś chętny?

Załączniki

• k1.jpg
    k1.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 40
Hej w poniedziałek,

karola- wizyta udana, żelazo mam w normie, maleństwo jest już główką w dół i niech tak zostanie.....dostałam historię ciąży i mogę jechać na wakacje :)
Stwierdziłam że zrobimy niespodziankę i wyjedziemy na wieczór czyli jutro na 9 rano powinniśmy być u moich rodziców ( oni oczekują nas około 17-18)....no i w nocy to będę mogła się zdrzemnąć z Amelką w samochodzie, a w dzień to nie lubię jeździć.
Także jak już nie wejdę na neta....chciałabym Wam życzyć Zdrowych, radosnych Świąt Wielkanocnych i mokrego dyngusa :D
Do sklikania około 11-12 kwietnia.

PaulinoAnno jedzcie szczesliwie i...Spokojnych Swiat Wielkanocnym z Mokrym Dyngusem dla Was!:-D:-D:-D
Ja w pracy jeszcze...do 15.00!:tak:
Karola chetnie kawke wypije, bo dzis urwanie glowy i nie mam czasu...Moja Holnederka wlasnie wyjechala na 4dni do Niemiec....I to cale pakowanie itp.ze czasu nie mialam!;-)

Witam Was :tak:
Ja po całym weekendzie pracy i dzisiejszych 5h, padam na pysk :nerd: Tak mnie kręgosłup boli, że szkoda gadać :no: Najbardziej jestem wykończona moim młodszym dzieckiem, bo chyba mu coś się poprzestawiało wraz ze zmianą godziny :wściekła/y: Cały dzień marudzi, w nocy spać nie chciał, więc chodzę jak zombi :szok: Teraz też płacze, bo chce iść spać, ale ja mam zamiar dziś wreszcie się wyspać, więc go nie kładę :no: Jeszcze do tego wszystkiego znów mam dolegliwości żołądkowe:baffled:
Beauty mam do Ciebie pytanko, jak Wam się mieszka w Delft :confused: Dużo tam turków:confused: :zawstydzona/y:Powiedz mi jaka to dzielnica Delft na której znajduje się ulica multatuliweg:confused: Fajnie tam, spokojnie :confused:

czesc dziewczyny
u nas spokojnie, cieplutko tylko mnie i mojego M. jakies przeziebnienie chyba lapie, mnie w gardle drapie bylam kupic troche lekow mam nadzieje ze nas nie rozlozy na lopatki:sorry2:
Anetka masz jakis domek w Delft na oku???? A przez te godziny to Daanowi tez sie pomieszalo ale powoli wracamy do normy:happy2:
PaulinoAnno szczesliwej i szybkiej podrozy i mile spedzonych swiat w rodzinnym gronie:tak:
Agnes czy termin masz na 1 kwietnia??? ja mialam taki termin i Daanu dokladnie pierwszego sie urodzil, moze twoja mala tez ci zrobi niespodzianke prima aprilisowa;-)

Czesc dziewczyny
Aneta, w Delft jest super, cicho i spokojnie. Ja juz bym np w Hadze mieszkac nie chciala ;)
Turkow jest na pewno duzo mniej, w mojej dzielnicy mozna ich policzyc na palcach jednej reki. Jesli dobrze kojarze to bywam na tej ulicy o ktora pytasz,bo Lidl tam jest. Na samej ulicy jest bardzo cicho i spokojnie chyba tylko domki tam sa. Bardzo blisko jest Ah, i fajna hala ze sklepami. Wiem tez ze gdzies blisko jest blok w ktorym mieszka sporo Turkow, ale ta ulica jest raczej przez Holendrow zamieszkana. Ogolnie okolica powinna byc spokojna ;) Dzielnica ta to chyba voorhof ;)

Gosiu dokładnie tak :tak:
Beauty jeszcze troszkę Cię pomęczę :tak: - jeśli mogę :confused: Powiedz mi jak jest ze szkołą dla naszych dzieciaczków:confused: W Nikodema klasie nie ma ani jednego holendra i mieliśmy ostatnio małe problemy w tej szkole, temat pesten i powodem był inny polak :szok:. Niko coraz częściej skarży się, że ktoś go popycha na przerwie:wściekła/y::wściekła/y: Chciałam mu teraz zmienić szkołę, ale może już niedługo uda nam się coś kupić, więc czekam:tak:
Ile jest szkół w Delft, jaki procent turków uczęszcza do tej szkoły i czy nie ma problemu z otrzymaniem miejsca w kinderopvang :confused:

Dziewczyny nie zrozumcie mnie, źle nie jestem rasistką, ale są powody dla których nie chcę mieszkać wśród tego narodu :no:

reklama
Cześć

Podłączyłam sie z netem do sąsiadów, bo mój już absolutnie nie trybi i leży w szufladzie. Zerwać umowy nie chcę, bo kara jest za wysoka, wiec bardziej opłaca nam się abonament płacić do końca a teraz kombinować ;-)

Aneta, a nie chcesz młodego do szkoły chrześcijańskiej przenieść? Bo on chodzi do otwartej? Pomyśl może o szkołach SCOH, oni mają dobry poziom i nie mają turków, jest bardzo biało, ale nie za biało ;-) Ja wiem o co Ci chodzi, bo ja też nie chcę, żeby Inga do szkoły z nimi chodziła i przebywała, więc pomimo tego, że jesteśmy niewierzący będzie chodzić do szkoły chrześcijańsko -protesytanckiej.

Agnes, Ty jeszcze w dwupaku?

A u mnie w miarę ok. Mama na szczęście już w tym tygodniu jedzie do domu i wielki czas, bo już jadę na oparach. Do tego jestem ciągle zmęczona... jakoś męczy mnie ta ciąża, ciągle śpiąca jestem i brzuch mnie boli ... do dupy. W sobotę byliśmy na imieninach u córki mojego brata... Kapitalna jest ta mała :-) Ciągle się chichra. Inga ją uwielbia :-) Nawet z tą szwagierką moją dwa zdania zamieniłam, ale raczej trzymałyśmy się z dala od siebie, coby sobie oczu nie wykłuć ;-)
A wczoraj zapowiadały się nudy, wiec Seban stwierdził, że jedziemy do zoo :-) I pojechaliśmy :-) Inga podniecona wręcz niezdrowo :-) Najbardziej zafascynowana była słoniami i żyrafami :-) Na widok tych pierwszych spadła jej szczęka i to w dosłownym znaczeniu tego słowa. Rozdziawiła paszczę jak karp :-) Nawet zdjęcie udało mi się zrobić tej minki, i do tej pory ryczymy jak sobie ją przypomnimy :-) Ale Ina twarda była, do 18 czyli prawie 6 godzin na nogach biegała, aż jak w końcu wsiadła do wózka i chciała jeszcze raz iść do żyraf to walnęła centralnie dzięcioła na glebę. Zdarła nos i wargę. Wygląda jak po wojnie. Ale jak poszła po tej akcji spać, jeszczcze wcześniej stary kupił jej żyrafę na otarcie łez ;- to spała do 10 :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry