• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Ania ja jezdzilam do konca w pasach ale jak ci niewygodnie to sa w sklepach takie pasy dla ciezarnych
JA mam na dzis dosc a tu trzeba siepakowac a ja nic nie mam gotowe a jutro wyjezdzamy
ciekawe jak tam Czarna czy juz imprezuje?

reklama
Anno na pewno dobrze ci poszło:tak:Spokojnie się pakuj ....zdążysz do jutra:tak:
Aniu ja też jezdziłam w pasach bo tu nie ma "wyjątków"(podobno) a w pl czasem sobie pozwalałam jechać bez:sorry2:
Aneta wiem ,że trzeba było się jakoś tłumaczyć:tak:;-)też się dziwie że policjant ci uwierzył ale to lepiej dla ciebie:tak::tak::-):cool2:

Ja tez chyba powalcze z żelazkiem:tak:

dobry wieczor
ja dzis zbaiegana ze szok
praca zakupy obiad pazurki ...
Aniahaven w ciazy jak najbardziej trzeba zpainac pasy! i pana policjanka karta ciazowa nie przekonasz, bo niebiezpieczenstwo grozi zarowno Tobie jak i dzidziusiowi. w sprzedazy sa spacjalne nakladki na pasy, ktore tak nie gniota i podtrzymuja brzuch
Co do Anny R to powiem Ci, ze brzusiu jej juz widac, no i inne miejsca tez jej nieco urosly :-D I waga tez nieco wzrosla
Aneta to Ci sie fukslo, mnie kiedys tez zlapala policja w Honaldii,a le za rozmowe przez telefon, jazde bez pasow i nadmierna szybkosc. odjechalam z...pouczeniem :-D
Ja juz mykam bo padan znowu z nog, ajutro rano mam kupe roboty a na wieczor do moejgo brat ana ur jedziemy
spokojnej nocki papa

Dzień dobry!

Ale dziś spanie miałam!:szok:Nawet o 3.00 sie na siu-siu sie nie obudziłam!:-D
Mam jeszcze jedno pytanie:sorry2:dotyczące macierzyńskiego i końca pracy przed porodem...:tak:
Jak to wygląda jeśli niechciałabym pracować miesiąc przed porodem a potem zostać np 2miesiące w domu z maleństwem!:confused: Pracuje na kontrakcie od 3lat.....
Agasta np Ty jak miałaś?

Ooooo:szok::szok::szok:...widzę że wszyscy jeszcze w łóżkach albo rodzinne śniadanka konsumują!:-D
Mój musiał dziś do pracy o 7.00 iść wyjątkowo bo w weekendy nie pracuje:sorry2:więc my tezna nogach tak wcześnie...
Ja już poprasowałam godzinkę bo wczoraj mi sie niechciało:dry:i zaraz pędzę do pracy na chwilkę bo facet mnie prosił żebym mu ogarnęła salon bo gości ma popołudniu:-D!
Aniu miłego pakowania!:tak:
Karola wyprasowałaś?:confused:

Pogoda super więc zaraz po pracy uciekamy na rowerkową wycieczkę...
Miłego dnia wszystkim!

Aaaa...

I jeszcze kawkę zostawiam...może sie ktoś skusi!

Dzień dobry!!!!

Ja poproszę kawkę bo jestem dziś nietomna a jeszcze u nas ciśnienie niskie miałam myć okna ale pada deszcz i pozatym narazie mi się nie chce narazie może się jakoś zmobilizuje!!!!

Aniu podziwiam cię z tym prasowaniem tak z samego ranka

Anna miłego pakowania !!!!

miłej soboty!!!!!

Witam ja kawusię to z umiarkiem w ciąży,
Agnes Ty jesteś taka nieprzytomna bo cała noc z mężem nadrabialiście straty :D
Aniu- w Holandii przysługuje 16 tygodni macieżyńskiego, w reguły jest to 4 tygodnie przed porodem i 12 po, czyli 3 miesiące jesteś z dzieckiem.

Ja lęcę się ubrać, rachunki popłacić i ostatnie zakupy zrobić do kraju....bo we wtorek o 5 rano wyjazd :D

Miłego dnia

dzien dobry
Aniahaven przysluguje Ci 16 tyg macierzynskiego z czego przed porodem mozesz przestac pracowac 6 lub 4 tyg przed terminem, zalezy do Ciebie jak sie na silach bedziesz czuc. Ale jezeli przestaniesz 6 tyg przed to po porodzie przysluguje Ci jzu tylko 10 tyg wolnego. W sumie 16 tyg ma wyjsc. Ja urodzilam dokaldnie tydzien przed temrinem i ten tydzien dodali mi na po porodzie czyli w sumie przed porodem mialam 3 tyg wolnego a po porodzie 13 :-)
jezeli przenosisz i dziecko urodzi sie np 2 tyg po terminie, to masz szczescie, bo po porodzie dalej przysluguje Ci 12 tyg badz 10 tyg, w zaleznosci od tego, o ile wczesniej poszlas na urlop :-)
Co do kaski to wyplacaja 100% wg sredniej zarobkow z ostatnich 3 miesiecy o ile sie nie myle.
ide tort robic, bo obiecalam bratu ze mu upieke :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Agnes dostała pary to pracy aż sie za okna wziełaś kobieto! Widać że nocka udana!:-D
Dzieki za wasze odp.dotyczace macierzyńskiego:tak::tak::tak:...moja holenderka zamierza jeszcze przedzwonić do SVB i sie dopytać co i jak...:-)
A ja gnam na obiad bo umieram z głodu po tym spacerze!:-D

Dorzuciłam wam dwa zdjęcia z mojego balkoniku... i naszego spacerku...a ten wieki dom...hmmm...no cóż kiedyś sobie taki kupie, hihi!:-D:-D:-D

Załączniki

• 2010_0327SPRINGT011&.jpg
    2010_0327SPRINGT011&.jpg
    46 KB · Wyświetleń: 41
  • 2010_0327SPRINGT006&.jpg
    2010_0327SPRINGT006&.jpg
    46,7 KB · Wyświetleń: 45
  • 2010_0327SPRINGT006&.jpg
    2010_0327SPRINGT006&.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 63
  • 2010_0327SPRINGT012&.jpg
    2010_0327SPRINGT012&.jpg