reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
no tak sobie pomyslalam, bo nie wiem jak u was na ladzie ale tutaj u mnie ogorkow nie widzialam niestety:dry: a ogrodka tez nie mam zeby sobiie posadzic. W zeszlym tyg. kupilam 2 pomidory i wsadzilam do duzych doniczek, zobaczymy czy cos mi wyrosnie;-)

Witam...

Ale fajnie Gosiu w pracy miałaś.... ja zamiast oglądać mecz z moimi to zaliczyłam Gemeente - nowe prawo jazdy dostane za tydzień/ musiałam za nie zapłacić prawie 80€ :szok: bo jakieś koszty dodatkowe za zgubienie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:/potem byłam w ABN AMRO bank bo tam miałam ubezpieczony samochów i do tyg. przyślą mi nowy orginał naszczęście bezpłatnie!:-D Przez internet zamówiłam nowy komplet papierów od auta i bedą za 2 tyg tylko pierwsze jakis formularz musze podpisać ale przyjdzie on pocztą....
Przy okazji zrobiła 2 części portfolia:-) bo na policje tez poszłam i pani grzecznie potwierdziła na moim formulrzu ze sobote preprowadziła taką rozmowę ze mną...

Tak więc kochane MOJE PORTFOLIO JEST GOTOWE!!!!:-D:-D:-D w tylko 11 dni zrobiłam ponad 20 przykładów samodzielności w Holandii....

Anetko ja teraz ide na łatwizn i nie kisze ogórków sama:-p teściowa, dziadek mojego M i moja mama robią nam w takich butlach 5litrowych po wodzie mineralnej :tak: i potem sobie je tu przywozimy albo znajomi podrzucają...może je otworzyć i przełożyć np do weków i nadal sie trzymają dobrze!!!:tak:

Gosiu ja takie ogórki u nas w Bredzie widziałam w tureckim sklepie...ale nie wiem jak one by sie kisiły bo to ważne jak są hodowane - ale warto by spróbować zrobic takie małosolne na szYBKO.Chyba podpuszcze moje M w sobote żeby zrobił...:-D

Aniu czyli nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo:-) portfolio masz mozesz egzamin robic:tak:
a ogorki w tym roku sprobuje w sklepie naturalnym zamowic, tylko ze ja nigdy nie kisilam ogorkow:eek:

Dzień dobry....:-D

Moje najmłodsze dziecko już sie wyspało :szok: i sobie walki ringowe z moim brzuchem urządziło, więc ja już po sniadanku....Czarna a wy śpicie?:confused:
Tak Gosiu dzisiaj ide z tym portfolio do zaakcetowania;-) i zeby mi wysłali na egzamin bo chcę chociaż tą częsć zrobic zanim synek sie urodzi:-)
Po wakacjach ja już nie będe chodzić do szkoły tak mi coach oznajmiła.... i bede miec to 16 tyg macierzyńskiego!:tak:

Bry

no my dzisiaj wyjatkowo pospalysmy do 5:30,ale za to mialam pobudke przed 3 w nocy,strasznie te zebolki dokuczaja.Moja dziecie nigdy az takie marudne nie bylo.Jak tylko ja zostawiam sama na podlodze to zaczyna sie krzyk.Czasem tylko sie na chwile zapomni i zabawi.A w nocy 3 razy bralam Jessi na rece zeby polulac,odkladalam,ale sie po chwili budzila wiec sie poddalam i wzielam ja do nas do lozka.Pewnie by w koncu zasnela,gdybym troche przy niej postala,ale plecy dokuczaja i nie dalam rady.Rano wzielam prysznic,a mala zasnela niecale 20min temu.Pewnie wstanie po pol godziny,ale juz ledwo na oczka patrzyla.

Ania a mowilas w Gemeente,ze ty ich nie zgubilas tylko,ze ci je ukradli??To przeciez nie to samo.Ale podejrzewam,ze to nie ma znaczenia.Musisz poniesc koszta wyrobienia nowego i juz.Tak jak w PL.Moj P zgubil tutaj dokumenty i wyrabial wszystko od nowa to tez placil normalnie,jak za wyrobienie pierwszych.

Pogoda zapowiada sie ladna wiec milego dnia wszystkim

Tak Czarna mówiłam że mnie okradziona:tak: i nawet gościu widział aangifte z policji ale to nie zmieniło znaczenia...:no: że musze zapłacić za nowe i już....

Ja za chwilkę zmyka do szkoły a po drodzę musze zatankować auto bo mi sie zapomniało o wczoraj rezerwa sie odezwała:-p... miłego dnia bo pogoda za oknem cudna!:-)

Witam,
ja co zmieniam kraj tzn klimat to się czyszczę:wściekła/y: Najpierw w PL później w Egipcie, znów w PL i teraz w NL :szok::szok: Myślałam, że nie zdołam dziś Nikodema do szkoły zawieźć :no:
Karola Ty nie chcesz czasem moich sprzątań:confused::confused::confused:
Czarna ja też mam problemy z kręgosłupem (mam skoliozę i wieczorem gdy kładę się do łóżka to z bólu wytrzymać nie mogę:no:) i pierwszy raz właśnie w Egipcie byłam na profesjonalnym leczniczym masażu i czułam się po tych masażach świetnie, ale niestety za 4 masaże zapłaciłam 105e :baffled: Za 4 może i nie dożo, ale za większą ilość tych masaży spora suma by się uzbierała :nerd:

reklama
witam
Czarna jestem z toba, to samo przechodze teraz z Daanem wychodza mu trzonowe zeby i juz od kilku dni goraczka tylko na rece chce, i ciagle piszczy placze, wieczorem nie moze dlugo zasnac, z tym tylko wyjatkiem ze on pozniej spi rano dluzej dzisiaj do 9. Ale tez jestem juz tym zmeczona, caly dzien z nim sama. Dobrze ze jeszcze czasami do pracy ide :sorry2:
Dzisiaj idziemy do CB ale z utrzymujaca sie goraczka nie beda go szczepic wiec za kilka dni czeka mnie znowu wizyta
Aneta a moze tytaj mozesz tez skorzystac z wizyt u masazysty, chyba w podstawowym ubezpieczeniu tez jest fizykoterapia. Moja kolezanka tez miala klopoty z plecami i byla wtedy na serii masazy i tez mowila ze jej to pomoglo

Do góry