reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Holandia

reklama
Cześć
U nas dziś też piękna pogoda ,zaraz wyruszamy nad morze:tak: Na obiad pierogi ruskie wiec troszke klejenia jest.

Momo Mikołaja śliczna ta twoja córcia:tak:

Witam
Aniu ogromne gratulacje dla Erniego:tak: Ile Erni ma wzrostu:confused:
Aniu ile będziecie płacić jeśli można zapytać za wynajem takiego domku wolno stojącego :confused:
Oliwierek śmiga na loopfiets, bo ma tak krótkie nóżki, że nie sięga do pedałów żadnego rowerka :-D
Karola ja w piątek robiłam pierogi, ale na słodko z serem i z truskawkami:tak: Pomroziłam i na 4 obiadki będzie jak znalazł :tak:

Powiedzcie dziewczyny czy któraś z Was miała wrzody żołądka :szok:, bo ja mam wszystkie jego objawy:-:)wściekła/y::no: Od 2 nocy nie śpię, bo tak mnie żołądek boli i nie będę już pisać o innych dolegliwościach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak na złość moja polska lekarka jest na urlopie do 2 sierpnia :-( idę dziś do innego lekarza...

Ostatnia edycja:
aneta ja nie miałam wrzodów ale miałam kamienie na woreczku,
a powiedz boli cie mocno tz, czy masz skurcze czy ból ciągły?
idź szybko do lekarza !!!! niech ci zrobią echo brzucha i zobaczysz co to .
bo jestes pewna ze to żołądek????

Olgunia właśnie wróciłam od lekarza i otrzymałam tabletki na chorobę wrzodową czyli się nie myliłam :no:. Jeśli nie przejdzie to czekają mnie badania :-(
Głupio mi pisać o tych moich dolegliwościach, ale niech będzie...
To jest ból ciągły, raz mocniej raz mniej, to nie są skurcze:no:. Miałam kamice nerkową,więc mniej więcej wiem jak to wygląda.
Wzięłam wczoraj Ibum przeciwbólowy i myślałam,że się przekręcę. Nie biorę już nic, chociaż lekarz kazał tylko paracetamol.

Ostatnia edycja:
wITAM...

Anetko biedaku ty nasz.... zdrówka ci życze!:zawstydzona/y: Erni ma wzrostu 105cm...a za domek z ogromym ogrodem/ winogrona są, jerzyny, maliny i leszczyna:-D/ płacimy 775€ plus opłaty.... ja tu w centrum płace teraz 1000€:wściekła/y: i mam dość tego miejsca....:baffled:

dziewczyny a mam pytanie: jak to jest z ciaza w Holandii?Jaka jest opieka?Jakieś pieniążki czy można dostać od państwa i wogóle jak tam jest? Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedź!!Pozdrawiam mamusie ciężarne i wychowujące już pociechy!:-)

aneta współczuje ci bardzo :-( ale dobrze ze zdiagnozowali juz ciebie i bedziesz miała badania :-) zdrówka!!!!

eva witaj widzę ze ty z Kutna to w Pl blisko mnie bo ja Żychlin :-)
ciąze prowadzą połozne i jezeli wszystko jest dobrze to ginekologa nie widzisz przez caly ten czas, nawet jak akcja porodowa przebiega bez komplikacji to na porodówce są tylko polozene 2giego i 3giego stopnia...
po przepracowaniu przynajmniej 6 mcy leganie nalezy ci sią cos takiego jak polski macierzynski - zwangerschap uitkering (4m-ce), ktory zaczyna sie na 4 tygodnie przed planowaną datą porodu, na chorobowym tez byłam, z racji ze praca ktorą wykonywalam byla na stojąco i przy duzym juz brzuchu było to duzym utrudnieniem, poza tym byłam pod kontrolą fizjoterapeuty z racji niestabilnosci kosci miedniczej, po tygodniu czy 2ch chorobowego, ktory sobie zrobiłam dostałam wezwanie do komisji lekarskiej, do lekarza pracowniczego, ktory stwierdził ze w moim stanie powrot na stanowisko jest niewskazany, a ze zaklad nie zaproponował mi innej lzejszej pracy ponad m-c chorowałam, potem umowa mi sie skonczyła i jej nie przedłuzono (z tym ze mi nie zalezało bo wiedzialam ze bede siedziec z dzieckiem w domu)... z tego co sie orientuje pracodawca nie moze zwolnic ciezarnej, jedynie w przypadku likwidacji stanowiska, ale moze np nie przedłuzyc umowy jesli wygasa ona w okresie ciazy
później wpadne tu jeszcze bo teraz Seba mi marudzi i ide go kąpać

Ostatnia edycja:
olgunia, a powiedz mi bo może bedziesz się orientowac, moja sytuacja jest taka, dostałam kontrakt kiedy juz byłam w ciązy- to był początek, podpisałam go, po miesiącu zakład zbankrutował i ogłoszono upadłosc, miesiąc byłam na takim jakby wypowiedzeniu, które dostali wszyscy pracownicy z kontraktów, a od 01-07 mam zasiłek, właśnie ten uitkiring czy jak to się tam nazywa, przez 3 miesiące bede od nich dostawac kase, czyli do 01-10, niewiesz może czy mi też należy sie ten taki jakby macierzyński??? pracowałam tam rok czasu, ale 11 miesięcy przez uitzenbiuro a 1 na kontrakcie.... a może któraś z was wie gdzie bym musiała o to pytac???? bo szkoda jakbym mogła cos dostac a ma mi przepasc.....

anetko bidulku, wspólczujue ci. a teraz jak się czujesz? tabletki pomogły?????

reklama
Aniu bardzo malutko będziecie płacić za domek :-) Erni to prawie jak Holender wysoki :tak:
Olgunia nie dostałam skierowania jeszcze na badania, ale lekarz powiedział, że jak po tabletkach (2 tyg muszę je brać) nie minie to muszę wykonać badania. Pewnie miał na myśli gastroskopie :szok:, a tego się najbardziej boję :-(
Natka te tabletki, które otrzymałam to powinny zacząć działać najwcześniej po tygodniu dopiero, ale wzięłam ok 18:00 paracetamol i już od godziny znów mnie boli:-(
Jutro do pracy...

Do góry