reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Holandia

Dziendoberek,

zyje, i nie mam na nic czasu ani sily :-(
Anetko spoznione gratulacje, oj kobitko przezylas niezle w tym ostatnim etapie ciazy ale najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skonczylo i synus jest jak malowany.
Pola, ciesze sie ze zyczenia dotarly....a telefon no mala polozyla na parapecie w pokoju komputerowym a ja tam zagladam raz na tydzien przy wycieraniu kurzy wiec nie zauwazylam ze tam lezy.....myslalamze zgubilam albo ktos mi go zawedzil wiec zglosilam i poprosilam o zablokowanie i wydanie nowej karty sim o tym numerze....mimo ze poparu dniach sie znalazl to musialam czekac na karte potem na pin a najdluzej na aktywacje, ale juz dziala na szcescie.
Kochane co moge sie rozpisywac ze mala daje mi tak popalic i w dnie i noce ze padam ze jak ona spi w dzien to ja z nia....ze tylko czekam na swieta kiedy to dziadki beda sie ja zajmowac :sorry2:
Trzymajcie sie w ta paskudna pizgawe i ulewe......obiecuje ze czesciej cosik skrobne...a teraz spadam spac :tak:
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Aaaaaaaa pochwale sie moja panna chodzi juz na swoich nozkach, a do tego do pomocy uzywa gadania.....jakby jej pomagalo w stabilizacji chodzenia :laugh2:

reklama
TULIPANEK nie wierz w bzudry.W Zakopcu sniegu po pachy,na nartkach da sie jezdzic :tak:Swieta beda mroznie i snierzne,mowie wam to ja goralica z samego Krakowa
POLA czemu mnie dreczysz kobito?? tak bardzo chcesz wiedziec ile waze ? ok qwa powiem wam 69 kilosow,czyli prawie dychu na plus :zawstydzona/y:
Ide sobie juz stad.Bo nic mi sie nie chce.Ale pracuje do konca stycznia to wtedy nadrobie wszystko

Kindzia, Ty Oślico ;) ciesz się babo, że rośniesz, bo to dla Dziecka!! Mi po roku zostało jeszcze tylko ;) 2 kg. do zrzutu:tak:
Teściów przed sekundką Maćko zawiózł na lotnisko, więc teraz w ciszy jem obiad. Dzisiaj w nocy przyjeżdżają "majstry" z towarem z Polszy, więc znów kilkudniowy młyn:shocked2:

Kindzia mam nadzieje bo szlag by mnie trafil gdyby sniegu nie bylo.
Zarejestrowalam sie na nasza-klasa.pl i jestem w szoku,ludzie sie pozmieniali,ze przeszlabym obok nich na ulicy bez slowa:shocked2:

Hejo, nareszcie udalo mi sie wejsc na forum, zawieszalo sie ze wrrrrrrrr :wściekła/y:
Ale po skrocie, zobaczcie co znalazlam
Zaproszenie do TV (NED2 w godz. 22.15-22.50, 11XII
05. Dec 2007 at 13:53
In het Pools maar misschien is er iemand die wil ook naar Rotterdam gaan om deel te nemen in de discussie over zogenaamde het Polen-probleem
(de bron webpagina ook in het Nederlands - http://www.polonia.nl/pivot/entry.php?id=572&PHPSESSID=d194094181328583eafcb 7ecb63d184e#body )

ZAPROSZENIE dla Polaków w Holandii do udziału w programie holenderskiej telewizji NOVA 11 grudnia 2007

Oglądaj 4 XII - tv program Netwerk o problemach z Polakami w Hadze i Rotterdamie

Moi drodzy,
We wtorek 11 grudnia br. program holenderskiej telewizji publicznej NOVA będzie w całości poświęcony tzw. het Polen-probleem w Holandii. W środę 12 grudnia br. odbędzie się w Rotterdamie spotkanie gmin holenderskich poświęcone tej problematyce.

Redakcja programu NOVA poszukuje 20-25 Polaków chętnych do wzięcia udziału jako publiczność w programie nadawanym na żywo z Rotterdamu.

Redakcja zaprasza Polaków z całej Holandii, którzy na podstawie własnego doświadczenia chcą zabrać głos w dyskusji i przedstawić swoją opinię w kwestii: mieszkalnictwa, posyłania dzieci do szkoły holenderskiej i irytacji czy lęku przed obcymi, które u współmieszkańców Holendrów wywołują polscy migranci zarobkowi.

Chodzi o krótkie wypowiedzi w języku niderlandzkim (nie musi być poprawnie, byle opinia była jasna). Holendrzy doceniają, że choć jest się krótko, to zna się trochę ich język – to dobrze o nas świadczy.

To dla nas ważna okazja, aby przedstawić polski punkt widzenia i podzielić sie naszymi bolączkami z Holendrami, bo do tej pory Holendrzy dyskutują „o nas, ale bez nas” oraz pokazać nasze obywatelskie zaangażowanie.

Zgłoszenie swojego udziału proszę wysyłać do soboty 8 XII poprzez email (w nagłówku Poolse publiek) do redaktora programu NOVA pana Hansa Kema pod adres: hans.kema@novatv.nl oraz podać swoje imię i nazwisko oraz numer telefonu (redakcja oddzwoni, aby zapoznać sie z Twoją opinią, będzie obecny tłumacz).

Lokalizacja programu w dzielnicy Charlois w Rotterdamie (dokładny adres zostanie podany w mailu potwierdzającym od redaktora Kema).
Czas godz. 21-23, 11 grudnia / Emisja programu na żywo, kanał NED2 w godz. 22.15-22.50, 11XII

Mamy szansę, skorzystajmy z niej!

Pozdrawiam,
Małgorzata Bos-Karczewska
Red. naczelny portalu Polonia.NL

Szkoda ze juz nie mozna sie zglosic, oj bym z mila checia pojechala i podyskutowala, ciekawa jestem co wynikinie i czy bedzie bajzel czy raczej bardzo inteligentna rozmowa :dry:oki, ja spada do wypisywania kartek z zyczeniami...a jeszcze troszke na wiyte u lekarza.
Milego dnia kobitki, wreszcie sloneczko a nie deszcz :-)

Witam Was kobitki!!!
Oj, ale się opierniczacie :no2::no2::no2:
Ja też codziennie sobie obiecuje, że cosik naskrobie, ale zawsze jakoś mi się nie udaje:baffled::baffled::baffled:. Malutki grzeczny, już w nocy lepiej, budzi sie 1-2 razy. Mam pytanie, jak miał kolki kilka dni i już nie ma to chyba już nie będzie miał, prawda? Nikodem "wchodzi" mi już na głowę, zrobił się strasznie nieznośny:baffled:,nawet kary już nie pomagają. Kiedyś jak coś przeskrobał odbierałam mu ulubioną zabawkę na kilka dni i poprawa w zachowaniu była, a teraz już nic nie pomaga:no:.
Pochwalę się jeszcze moim maluszkiem:-D
Zdjęcie078.jpg | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
Zdjęcie073.jpg | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
Zdjęcie070.jpg | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
Zdjęcie067.jpg | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
Zdjęcie066.jpg | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
Pozdrawiam!!! Piszcie więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paulina -moim zdaniem to spotkanie to wielka farsa.Pewnie czytasz niedziele i widzialas co wyniknelo z wczesniejszych programow?Porazka:-(

melduje ze zyje i nadal nie mam neta (goscinnie na VU)
niecierpie tego wleczenie sie spraw :wściekła/y:
w zeszylm tyg bylam na phd student event i bylo suuuuper chyba zapisze sie do organizacji ProVU :tak: fajni ludzie, ale mi nawlewali ze mnie potrzebuja :-) az sie poczulam superasno
pozatym sie dowiedzialam jak tu wyglada obrona, drukowanie, publikowanie doktoratow itp

dzisiaj sie dowiedzialam czegos super!! w styczniu moj promotor jedzie na spotkanie do firmy TNO w sprawie nowego projektu i zabiera MNIE!! chce mi tam zalatwic granta, normalnie kupuje dzis flache i to oblewam z mezem to ogromny krok na przod w sprawie kasiory za maja niewolnicza prace :-D trzymacie kciukasy!! wogole powiedzial to tak fajnie ze jest tylko jedna osoba ktora moze zabrac i tam przedstawic to ja!! jak to usyszalam to myslalam ze spadne z krzesla, tak fajnie to zabrzmialo, nie bez powodu koles jest psychologiem, manipulant, uwielbiam go po prostu!!
no i z tego wynika ze w swieta bede musiala popracowac zeby cos im tam pokacac, jaka prezentacje, demo albo cos, musze tez ladnie wygladac, nowa fryzurka jakis extra ciuch tez sie przyda, w koncu to faceci beda :-p normalnie to moja szansa zeby miec kase i nadal siedziec z Krysia w domu 1 na miljon wiec nie moge zepsuc!!

pozatym Kryia super sie rozwija, jest pocieszna i kochana!! nowy dom juz zagospodarowany, jakby co to u mnie mozna zrobic jakis zlot bo mamy sporo miejsca!!

pozdrawiam goraco i do napisania jak mi podlacza neta wreszcie!!

reklama
Do góry