Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

, ale co tam ważne że w końcu razem. Mam do Was pytanie, wydaje mi się, że skompletowałam wszystko co trzeba, ale gdybym o czymś zapomniała podpowiedzcie proszę. Napiszę co mam:
to czekam na wiadomość, mam już adres naszego mieszkania ale jest kilka szkół w okolicy i nie mogę się w tym odnaleźć. )
.
dzisiaj zakupilam sobie wreszcie telefon, wzielam na roczny abonament, a ceregieli przy tym robili sprawdzali wszystko dobrze ze paszport mialam jeszcze wazny bo inaczej nie moglbym nic zalatwic
bede musiala jednak wyrobic holenderskie prawo jazdy w razie W.
musisz byc cierpliwa..........

Wszyscy znajomi już z dużymi autami są już w pl
mój mąż dziś poleciał do irlandii i wróci w niedziele
wiec weekend mam wolny;-)
:-)witam się
co tu taka cisza od paru dni? czyżby wszyscy na jakieś wakacje powyjezdzali?
dziewczyny mam do Was pytanie, bo wiem że dla małych dzieci od 0-4lat jest Consultatiebureau, ale czy żeby tam chodzić na kontrole to trzeba być zameldowanym?
jeśli tak to gdzie indziej moge udać się do lekarza z małym dzieckiem.
Bo jak narazie niemożemy się zameldować mieszkamy tymczasowo u teścia, a on ma za małe mieszkanie, a że nas oszukali jak przyjechaliśmy, bo przyjechaliśmy tutaj już do wynajetego mieszkania ale makler zgarnął tylko kase, na szczęście go złapali ale żeby pieniążki odzyskać to raczej mało prawdopodobne
pozatym jakoś u nas leci, pogoda nie zachęcająca, najgorzej wczoraj, weekend był a tu cały dzień padało, masakra jakaś, cały lipiec taka koszmarna pogoda, czy mamy szanse jeszcze na jakieś słoneczne i upalne lato??
Zuzia ja zbytnio nie pomoge bo byłam w ciąży w Holandii tylko przez pół roku i pojechałam do Pl, ale chodziłam do położnej i taką musisz na sam początek znależć u siebie w mieście i się zapisać, no i w sumie tylko do niej.A reszte może dziewczyny bardziej doświadczone Ci podpowiedzą.Poczytaj to forum jest tu dużo cennych informacjii.
pozdrawiam i miłego dzionka życzę:-)