Ma-Rita
Fan(ka)
Aniu ja lykam i lykalam od zawsze Mercilon i bardzo go sobie chwale, ale jak juz wspomnialam chyba przestal mi sluzyc
Gdzies wyczytalam, ze gospodarka hormonalna z czasem ulega zmianie i trzeba zmieniac tez tabletki.
Zdecydowalam, ze nastepne dwa miesiace zostane przy Mercilonie a na 15 maja mam umowiona wizyte u ginekologa w Amsterdamie. Tak, tak udalo mi sie dostac bez zadnego skierrowania od domowego
. Pani asystentka poinformowala mnie, ze dobrze by bylo takie skierowanie miec, ale jesli sie nie ma to nie problem 
Ten lekarz robi standardowo USG i cytologie. No i pogadam z nim o ewentualnej zmianie pigulki, albo o jakis innych metodach anty.
Gdzies wyczytalam, ze gospodarka hormonalna z czasem ulega zmianie i trzeba zmieniac tez tabletki. Zdecydowalam, ze nastepne dwa miesiace zostane przy Mercilonie a na 15 maja mam umowiona wizyte u ginekologa w Amsterdamie. Tak, tak udalo mi sie dostac bez zadnego skierrowania od domowego

. Pani asystentka poinformowala mnie, ze dobrze by bylo takie skierowanie miec, ale jesli sie nie ma to nie problem 
Ten lekarz robi standardowo USG i cytologie. No i pogadam z nim o ewentualnej zmianie pigulki, albo o jakis innych metodach anty.
, żadnych dolegliwości.

Chyba ostatni raz tak bylam wykonczona jak pisalam magisterke. Caly dzien znoszenia rzeczy, sprzatania, jezdzenia po ludziskach z marktplaats.. I jeszcze zaraz po wyjezdzie z domu, z samochodem pelnym rzeczy po sam sufit, ze biednej Maryni w foteliku spoza tego wszystkiego nie bylo widac, zaliczylismy stluczke na autostradzie. Szkoda gadac.. 

ale nici... Mam ogromna prosbe: czy mialabys chwilke, aby tam dryndnac i zapytac, czy angielskojezyczni moga przyjechac w sobote obejrzec vloorbedeki