Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Sencilla wolalabym wstawac w nocy i karmic niz raz w tygodniu miec zapalenie piersi. Czuje sie fatalnie mam 38.5 goraczki a bol glowy okropny :-( Ledwo zyje. Moj maz az zglosil ze do pracy nie przyjdzie na noc. Moj Filipek to caly tata ze spaniem ale Kuba to po mnie znowu nie potrzebuje duzo.
Mam takie pytako bo przyszedl do mnie wlasnie znajomy i nie wie co zrobic bo wyszedl do auta i patrzy a ktos mu ukradl PL tablice rejestracyje. Moze ktos z waszych znajomych mial taka przygode?
ostatnio postanowilam znowu sprobowac, po chwilach meczarni dla niego i dla mnie zlapal za sutek, po czym po minucie sie odessal i juz w ogole nie chcial zlapac, prezyl sie, plakal, krzyczal tak ze prawie tchu nie mogl zlapac
tak wiec poki co musze sciagac mleczko laktatorem i podawac mu z butelki. Nie wiem jak to bedzie jak bede musiala wrocic do pracy (a wracam na poczatku maja), tylko na 3-4 godziny dziennie, ale juz boje sie jak przez ten czas moga mi napuchnac cycki, 4 godziny + dojazd w dwie strony.. Nie chcialabym go przerzucac na mieszanke, ale jak bede zmuszona to nic nie poradze. A ze on jest uparciuch po mamie to sie nie mozemy dogadac co do picia 

Tak się zastanowiłam nad tym co piszesz i przyszło m i do glowy jedno rozwiązanie....Tomek nie chce lapac za sutek, chyba mu sie moje piersi nie podobaja hehehostatnio postanowilam znowu sprobowac, po chwilach meczarni dla niego i dla mnie zlapal za sutek, po czym po minucie sie odessal i juz w ogole nie chcial zlapac, prezyl sie, plakal, krzyczal tak ze prawie tchu nie mogl zlapac
tak wiec poki co musze sciagac mleczko laktatorem i podawac mu z butelki. Nie wiem jak to bedzie jak bede musiala wrocic do pracy (a wracam na poczatku maja), tylko na 3-4 godziny dziennie, ale juz boje sie jak przez ten czas moga mi napuchnac cycki, 4 godziny + dojazd w dwie strony.. Nie chcialabym go przerzucac na mieszanke, ale jak bede zmuszona to nic nie poradze. A ze on jest uparciuch po mamie to sie nie mozemy dogadac co do picia
![]()
Spokojnie przejdzie malemu, ja wielokrotnie mialam takie mysli, wrocic do PL do normalnego kraju, tyle ze w Polsce wytrzymuje maksymalnie 2 tygodnie i juz sie wk.. ale czym innym niz w Holandii. Jednak wiekszy spokoj psychiczny mam tutaj , mimo, ze strasznie tesknie za Polska i zawsze wszystkim mowie dookola, jaki to swietny kraj. Pomysl sobie, co bys tam robila ?powiedzialam do mojego M. ze chce sie juz stad wyprowadzic..coraz czesciej mam takie mysli, zeby wrocic do Polski, 4 lata to chyba zdecydowanie za dlugo w Holandii
![]()
- fajnie pewnie spedziliscie czas....
bo moje dzieci nie mogly zlapac dobrze sutka /musiala byc lekko miekke piers/
a potem takie z ssaki
z nich byly ze piers pusta i ...klopotu nie bylo z goraczka i zapaleniami...
jako moderator prosze o zaprzestanie kontynuowania tematu NANA - dostalam juz taki sygnaly na meila i moze nie moglam ingerowac na tamtym forum ale tu chyba juz powinnam
Dziekuje za zrozumienie...
;-)witam wieczorowo...
TheHague ,Nana i pozostale dziewczyny w temaciejako moderator prosze o zaprzestanie kontynuowania tematu NANA - dostalam juz taki sygnaly na meila i moze nie moglam ingerowac na tamtym forum ale tu chyba juz powinnam
Dziekuje za zrozumienie...
.![]()

dobrze ze rodzice przyjezdzaja, codziennie pyszne obiadki beda hehe) i za tym ze w pl znajomi, przyjaciele, rodzina.
chyba sie na szare mydlo przerzuce
i zobacze jaki bedzie efekt. Albo moze to ja nie umiem przykladac go, bo jak byla kraamzorg u mnie to pomogla mi go przystawic i lapal prawie odrazu
, polozna tak samo, a ja jak to robie to jest wielki lament. Jak bede w CB na szczepieniu to opytam sie o doradce laktacyjnego, ponoc mozna oduczyc dziecko picia z butli, jak im sie to uda to chyba ich wycaluje po nogach

No to już masz rozwiązanie - odstaw na parę dni wszystkie ostre zapachy. Poradnia laktacyjna to też nie głupi pomysł.Iskierka moze i masz racje, bo ja lubie mocne zapachychyba sie na szare mydlo przerzuce
i zobacze jaki bedzie efekt. Albo moze to ja nie umiem przykladac go, bo jak byla kraamzorg u mnie to pomogla mi go przystawic i lapal prawie odrazu
, polozna tak samo, a ja jak to robie to jest wielki lament. Jak bede w CB na szczepieniu to opytam sie o doradce laktacyjnego, ponoc mozna oduczyc dziecko picia z butli, jak im sie to uda to chyba ich wycaluje po nogach
![]()