• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

heej... :-)

u nas jutro dzieci jeszcze ida do szkoly i to maja przyjsc w pizamach:-D choc sama sie zastanawiam po co w pizamach na swiateczne sniadanie...

samochody- my kupilismy benzyne placimy kwartalnie 132e + ok 50e na miesiac za ubezpieczenie w ing ( i niestety powiedzieli ze znizki z PL ich nie interesuja) wszystko zalezy od wagi samochodu- mamy lekki a bardzo pojemy Peugot Partner. ale gdybysmy mieli teraz zmienic autko to wybralabym gaz- fakt ze podatek drozszy ale raz zatankujesz i pojezdzisz duzo a benzyne mi sie wydaje ze ciagle wlewamy i wlewamy ale w amsterdamie to ciagle w korkach:sorry: dlatego na codzien nie rozstaje sie z bakfietsem:tak: u nas jest problem z parkingiem, przeszlo rok czekamy i czekamy na miejsce parkingowe bo w centrum :wściekła/y:

ostatnio nas zrobili "w konia" 10marca pobrali z konta za ubezpieczenie samochodowe , 22 marca dostalismy list ze nie mamy ubezpieczenia od 15 marca:szok: maz musial od nowa zalozyc polise ale cale szczescie oddali sume co zabrali. ale tydzien jezdzilismy bez- cale szczescie ze policja nas nie skontrolowala:zawstydzona/y:

wszystkim wyjezdzajacym zycze szerokiej drogi, szybkiego powrotu oraz smacznego jajka ;-)

reklama
Moj M oczywiscie che kupic samochod, bo uwaza, ze przy dziecku bedzie potrzebny, ale ja staram sie ta decyzje odwlekac jak sie da, bo jak juz sie kupi samochod, to zmienia sie on w swinke skarbonke porzerajaca wszystkie oszczednosci. A ja wole popodrozowac sobie poki jeszcze mozemy.

Madzia a robisz pozniej jakies przyjecie po tym slubie ? Ja myslalam zeby zrobic male przyjecie dla rodziny, myslalam nawet o restauracji Klein Zakopane, ale jak zobaczylam menu to sie rozmyslilam, i tak do tej pory nie wiem co bedzie. moze podsuniesz jakis pomysl ?

Na obecną chwile plan jest taki że po ceremonii idziemy do jakiejś kameralnej restauracyjki na obiad, ciasto i lampke szampana, ale zobaczymy jak wyjdzie w ostateczności;)

U nas chyba skonczy sie tak samo :D w klein zakopane maja jakies zholendrzone menu az strach sie za to zabierac, chyba skonczy sie w restauracji w hotelu, ktory tez mamy prawie po sasiedzku.

Ufff, ja właśnie w końcu usiadłam.....
zaliczyłam z synem raptem 3 sklepy i mam serdecznie dość.... No ale ogólnie jestem zadowolona z zakupów. W Takko kupiłam sobie bluzkę aż za 3,99€, a synowi spodnie za 14,99€. Przeżyłam szok, bo syn nie wszedł do żadnych spodni w rozmiarze 170/176:szok:. jest po prostu za gruby na te rozmiary. W ostateczności kupiłam mu najmniejsze spodnie na męskim dziale. Obetnę trochę nogawki i znów pochodzi trochę...
W Schonen Ruisen (czy jakoś tak) dałam się naciągnąc na buty za 24,99€:szok:
Do tego zakupy w Lidlu.......... dziś bylo otwarcie po "remoncie" i musiałam sie nachodzić zeby cokolwiek tam znaleźć - tak wszystko poprzestawiali:szok: Masakra normalnie.
Znikam - bo właśnie mąż wrócił z pracy. Do później dziewczynki.

no my tez musimy sie w koncu na zakupy odziezowe wybrac ale ja tak zawsze zwlekam bo w normalny dzien nie mam czasu a w niedziele np handlowa nienawidze chodzic bo ludzi tyle:eek::wściekła/y:
Iskierka nie wiem czy dobrze kojarze ale ty masz trojeczke czy bedziesz miec trzecie:eek:jak ja i Sencilla? ile lat maja twoje starsze dzieci ze twoj syn ma taki rozmiar??:sorry:duzy chlop bedzie z niego...:tak: Moj M ma 198cm i ...zakupy z nim to szalenstwo!:-D

reklama
Aniaheaven ja mam już dwoje dzieci - nastolatków. Córka w lipcu skończy 15 a syn w maju 12. Teraz urodze trzecie.
Ja jestem niska - 155cm i syn jest już właściwie mojego wzrostu. Ale po tacie jest pulchniutki:-D. Córka mnie już przerosła:-D
Moj mąż ma prawie 180cm, ale odkąd go pamiętam zawsze miał brzuszek:-D Ja w sumie też do szczuplutkich nigdy nie należałam, wiecznie tendensja do tycia no i dzieci odziedziczyły to po nas...
A jeszcze teściowa należy do osób, które gotują duuużo i tlusto i wiecznie dzieciom podtykała a to ciastka, a to cukierki, a to chipsy no i skutek jaki jest każdy widzi....
Na szczęście ja zareagowałam na to babcine odżywianie i się skończyło. Inaczej nie wiem co by z tego wyszło

Znikam oglądac Terra Nova - do jutra :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry