aniahaven
GADUŁA
Aniahaven, tesknilam za Toba... ;-)![]()
ja za wami tez ale zycie mnie teraz tak goni ze ...na nic nie mam czasu

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Aniahaven, tesknilam za Toba... ;-)![]()

No, ale fajnie sie pogadalo, ja tam lubie ozywiona dyskusje bardziej niz opisy dzieciecych posilkow. Swoja droga widze, ze mala chyba poszla w kimono, ze dajesz rade na biezaco ;D
A moj Mehdi biedaczek znow bedzie narzekac, ze musi sam siedziec na dole. Dolacze do niego, zeby nie bylo, ze sie skoro jestem juz w ciazy to sie nim nie interesuje. Przy okazji zglodnialam 

...
...i niech zmienia "opcje" do wyboru.
.
Ja ci powiem tak - będąc jeszcze w Polsce w 2006 roku byłam na bezrobotnym i posłali mnie na kurs języka angielskiego. Chodziłam przez dwa i pól miesiąca, dwa razy w tygodniu po godzinie. I przez ten czas nauczyłam się tyle, że rok póxniej przyjeżdzając do Holandii i przełamując się by zacząć mówic w tym języku to doskonale dawałam sobie radę....
Iskierka - u nas byla jedna amerykanka co dopiero przyleciala i jej sie nie podobalo szybkie tempo nauki. Ja bylam bardzo zadowolona, bo nie place za *******y typu alfabet, bo to juz kazdy powinien sie w domu nauczyc. A tymbardziej majac lekcje w jezyku polskim napewno bym sie duzo nie nauczyla. Wydaje mi sie , ze najszybciej mozna nauczyc sie jezyka z kontekstu w jezyku holenderskim. Kiedys pojawilo sie slowo "polder" i facet nam doslownie narysowal , bez uzywania jezyka ang , chodzi wlasnie o to, aby jaknajwieksza liczbe slow przyswoic przez tlumaczenie. Ale kazdy ma inne potrzeby , Volksuniversiteit jest nie tylko w Rotterdamie i ma wielu docentow, pewnie kazdy operuje swoimi metodami. Ja sobie chwale dynamiczna nauke, bo mi to faktycznie pomoglo.

....no i teraz doczytałam że Koran tego zabrania
...