reklama

Holandia

reklama
Anetka a on tez jest cos z sortu bezzapachowych i bezbarwnikowych ? Czy po prostu jakis lagodniejszy ? Szczerze mowiac nie widzialam go nigdy w sklepie, ale to przez to , ze sie wczesniej w ogole nie rozgladalam za takimi rzeczami. Teraz mamy juz troche ciuszkow, przed porodem wszystkie trzeba by przeprac i tak sie zastanawialam w czym to wypiore. A powiedz mi jeszcze jakich kosmetykow uzywasz do pielegnacji Fifi ? Jakies zwitsale, cos tego typu? widzialam ze nawet Kruidvatowce sa hypoalergiczne i dosc tanie.

Ayni ten t-shirt mega :D polece i go kupie, bo za niedlugo mistrzostwa to Tomus bedzie z tata kibicowal hehehe body juz ma, ale ta koszulka tez fajna :D
co do proszkow do prania i plynow do plukania, to ja mam z Polski lovele, a z holenderskiego sklepu mam robijna plyn do prania i lenor plyn do plukania.
zreszta po co napoczatek kupowac cos hipoalergicznego, skoro nawet nie wiadomo czy dziecko bedzie mialo alergie czy nie? mija sie to z celem troche, a jesli okaze sie ze jednak jest alergia, to wtedy mozna dokupic hipoalergiczne a zwykle zostawic na pozniej, i tak sie przyda i tak.
Co do pielegnacji, to mam tez z PL NIVEA i jest super, ladnie pachnie i super nawilza. Zwitsal smierdzi o fuuj i to jak, pozatym babka z kraamzorgu powiedziala ze bardzo duzo dzieci ma po zwitsalu alergie.. Chusteczki z PAMPERS tez smierdza jakas chemia, masakra jakas.. a ostatnio mi sie skonczyl zel do kapieli dla Tomusia i w niedziele kruidvaty pozamykane kolo mnie, to polecialam do alberta i kupilam zwykly zel do kapieli, za 1,50e i tez dobry. Tylko te holenderskie zapachy sa PASKUDNE..... FUJ!

Ayni ten zel jest praktycznie bezzapachowy po wypraniu ciuszki lekko pachna. Najwazniejsze ze nie uczula (ja mysle podobnie jak TheHague) i dopiera kupki ktore potrafia czasem niezle pobrudzic ciuszki. Ja ten zle kupuje w Vomarze tylko tam go widzilam, ale mozliwe ze w innych tez sa. a kosmetykow uzywam z Zwitsal bo tutaj nie ma za duzego wyboru i rowniez zgodze sie z TheHague ze sa okropne w zapachu, ale jak po myciu natre oliwka Filipa to juz ladnie pachnie. A jak bedzie starszy to przejde na plyn do mycia i szampon z aldika maja tak ladny zapach, ze czasami sama sobie biore troszke :-)

Do prania rzeczy Jankowych używam płynu Neutral (do dostania w Albercie).
hipoalergiczny-plyn-do-plukania.jpg

A do pielegnacji maluszków polecam cała linię kosmetyków Weledy (takie żółte opakowania), do dostania w Etosie na dziale dziecięcym oraz w Eko-Plazie i czasem w aptekach. Tutaj info:
Calendula Babyverzorging - Weleda - Weleda

A tutaj róźowa linia Weledy dla mam:
Verzorging moeder en baby - Weleda - Weleda

Dzisiaj taki leniwy dzień mamy... gotować się nie chciało, to zjedliśmy lasagne z Alberta i była całkiem dobra. Wcześniej byliśmy na spacerku, no i fajnie widać, jak w parku ludzie sobie razem siadają i odpalają grille, muzyka leci, wszyscy pomarańczowi i duużo dzieci biega dookoła :tak:. Mi od łażenia w cieple lekko stopy spuchły, no i palce u rąk. Po obiedzie, zaczęliśmy oglądać 2. sezon "Gry o tron", no i mi się na końcu przysnęło. Na szczęście, ja widziałam wszystkie odcinki, jakie dotychczas wyszły, a dziś nowy na HBO :-D.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry