reklama

Holandia

reklama
Niezapomnijcie dziewczyny o najzwyklejszym termometrze bo ja jak bylam juz po terminie to polozna mnie pytala czy wszystko mam a ja ze oczywiscie a ona mnie pyta o najwaznijsze czyli o termometr a ja taka dumna bo kupilam specjalnie termometr do ucha i to nie tani bo prawie 50 euro a ona takie oczy na mnie. Pamietajcie nie wbierajcie tych najdrozszych tylko te najtansze z gumowa ruchoma koncowka :-)

Ja raz kupiłam termometr z brauna za 10 e i źle mierzy, mogłam odrazu poczytać opinie na internecie :( a potem kupiłam w actionie za 1,60 i smiga :) Mam jeszcze termometr z Pl takie jak były rtęciowe ale teraz juz nie robia rtęci tylko cos innego tam jest ;)

AniaHaven, witamy:-D

A jak się Wam podobają wózki firmy Orbit Baby? Podobno to mega szpan teraz w Polsce;-)

http://orbitbaby.pl/

Taki wózek ma np. Ania Mucha...
3a7c646f110ac2acc46e40badb753bfe.jpg

Ostatnia edycja:
anetka ja mam taki zwykly termometr, co mozna dzieciom temperature w pupce mierzyc, ale kupilam tez termometr w smoczku i to tez jakas lipa totalna, podaje zla temperature, zawsze za niska, myslalam, ze Tomus jakis wyziebiony czy cos, sama wzielam go do buzi i ciumkam, ciumkam, a tam 33 stopnie hahaha i lezy teraz nieruszany :PPPP

Iguana mi sie ten wozek nie podoba, bo ma raczki jak w spacerowce zwyklej, czyli napewno ciezko sie go prowadzi jedna reka, po drugie male kolka przednie (do tego plastikowe z tego co widze....), cena slyszalam tez super wysoka, a Anna Mucha dostala ten wozek w prezencie, zeby go przetestowala i przy okazji zrobila reklame ;)))

Ostatnia edycja:
Mi tez sie ten wozek wogole nie podoba taki jakis kawadratowy. Ania Mucha pewnie niezla kase dostaje za promowanie tej marki. Ostatnio widzilam jej zdjecia z zakupow i chyba oszczedza na pampersach bo kupuje te z TESCO chyba ze te Bambino tez jej placa za to.

Iguana mi sie ten wozek nie podoba, bo ma raczki jak w spacerowce zwyklej, czyli napewno ciezko sie go prowadzi jedna reka, po drugie male kolka przednie (do tego plastikowe z tego co widze....), cena slyszalam tez super wysoka, a Anna Mucha dostala ten wozek w prezencie, zeby go przetestowala i przy okazji zrobila reklame ;)))

Też mi się te rączki bardzo nie podobają....to musi się ciężko prowadzić. A jak firma sprezentowała wózek, aby Ania zrobiła im reklamę... to nieźle, hehe Jak to wszystko jednak jest ustawione z tymi celebrytami;-)

Dobry wieczór.
Ja dziś chyba witam się najpóźniej ze wszystkich. A winny jest oczywiście Koninginedag:-D
Zaraz po śniadaniu pojechaliśmy do miasta na ten swoisty rommelmarkt i choć niektórym z was wyda się to dziwne, ale kupiliśmy sobie sporo fajnych rzeczy. Mąż wynalazł sobie niemal nowe słuchawki bezprzewodowe za 5€, dzieci kupiły sobie gry na PS i komputer - też za grosze, ja kupiłam dla naszego bobaska dwie różne maty edukacyjne na łączną kwotę 8€ a dla siebie prawie nowe formy do pieczenia za oszałamiającą cenę 2€:-D
Później kupilismy kebaby i pojechaliśmy do domu. Na kanale na wprost naszego domu rozpoczynały się własnie różnego rodzaju zawody sprawnościowe. ja jednak bylam tak zmęczona chodzeniem po mieście, że oglądałam je wyrywkowo, z dużymi przerwami na leżenie...
Późnym popołudniem siedzieliśmy z mężem w ogrodzxie i obserwowaliśmy szalejące na trawniku psy:-D
Pogoda była tak wspaniała, że żal bylo wracac do domu
a my chcemy Pedra wykastrować, Figa za miesiąc ma mieć już cieczkę, a nie chcę powtórki z rozrywki, więc napisałam do weta kiedy możemy się umówić na zabieg, zobaczymy co odpisze
Biedny piesek :crazy:
Mi się marzy taki domek, kawałek pola i właśnie jakieś kucyki szetlandzkie, kózki i owieczki :-D
Owieczki może nie, ale kozę to bym chciała mieć. To kozie mleko ze sklepu nie umywa się do takiego świeżo wydojonego:baffled:

tak się juz do was przyzwyczaiłam, ze nawet jak nie mam nic do powiedzenia na jakiś temat to i tak tu zaglądam kilka razy dziennie i czytam ;) to sie nazywa uzależnienie hihih
Mam to samo :-D
Kiedyś będę musiała się tam wybrać na dokładniejsze oględziny, bo coś czuję, że będę mieć gdzie kupować spodnie dla "hobbitów" do 164 cm wzrostu :-D.
A poniżej tego wzrostu też mają?:-D
Ostatnio tez szukalam info o proszkach i wiem ze w Polsce sa specjalne proszki dla tutaj nie widzialam. Holenderskie mamy polecaja natomiast proszek Neutral (nieperfumowany, bez barwnikowy) Welkom bij Neutral , pewnie sie juz z nimi spotkalas, sa dostepne wszedzie i nie sa drogie . Jako plyn do plukania polecono mi plyny Sensitive (rozne marki od Robijnow po Lidlowskie, czesto z wizerunkiem dzieci) .
Neutral ma swój płyn do płukania...
zreszta po co napoczatek kupowac cos hipoalergicznego, skoro nawet nie wiadomo czy dziecko bedzie mialo alergie czy nie? mija sie to z celem troche, a jesli okaze sie ze jednak jest alergia, to wtedy mozna dokupic hipoalergiczne a zwykle zostawic na pozniej, i tak sie przyda i tak.
Właśnie o to chodzi, że nowonarodzone dziecko ma bardzo wrażliwą skórę i używając zwykłych proszków od dnia narodzin można bardzo łatwo wywołać u niego silną reakcję alergiczną. Warto więc prac w specjalnych proszkach przez co najmniej dwa miesiące, a potem stopniowo, po 1-2 rzeczy próbować prać w mocniejszych środkach piorących.
No, ale każdy robi jak uważa za stosowne:tak:
Ja osobiście zamierzam zakupić płyny do prania Neutral - osobne do białego i osobne do kolorowego. Do tego w zestawie jest płyn do płukania tkanin.
A w C1000 widziałam nawet środki do pielegnacji niemowląt z tej samej serii i też się nad nimi zastanawiam, bo choć Zwitsala nie wąchałam jeszcze to jakoś nie jestem do niego przekonana.

reklama
Dobry wieczór.
Ja dziś chyba witam się najpóźniej ze wszystkich. A winny jest oczywiście Koninginedag:-D
Zaraz po śniadaniu pojechaliśmy do miasta na ten swoisty rommelmarkt i choć niektórym z was wyda się to dziwne, ale kupiliśmy sobie sporo fajnych rzeczy. Mąż wynalazł sobie niemal nowe słuchawki bezprzewodowe za 5€, dzieci kupiły sobie gry na PS i komputer - też za grosze, ja kupiłam dla naszego bobaska dwie różne maty edukacyjne na łączną kwotę 8€ a dla siebie prawie nowe formy do pieczenia za oszałamiającą cenę 2€:-D
Później kupilismy kebaby i pojechaliśmy do domu. Na kanale na wprost naszego domu rozpoczynały się własnie różnego rodzaju zawody sprawnościowe. ja jednak bylam tak zmęczona chodzeniem po mieście, że oglądałam je wyrywkowo, z dużymi przerwami na leżenie...
Późnym popołudniem siedzieliśmy z mężem w ogrodzxie i obserwowaliśmy szalejące na trawniku psy:-D
Pogoda była tak wspaniała, że żal bylo wracac do domu

Biedny piesek :crazy:

Owieczki może nie, ale kozę to bym chciała mieć. To kozie mleko ze sklepu nie umywa się do takiego świeżo wydojonego:baffled:

Mam to samo :-D

A poniżej tego wzrostu też mają?:-D

Neutral ma swój płyn do płukania...

Właśnie o to chodzi, że nowonarodzone dziecko ma bardzo wrażliwą skórę i używając zwykłych proszków od dnia narodzin można bardzo łatwo wywołać u niego silną reakcję alergiczną. Warto więc prac w specjalnych proszkach przez co najmniej dwa miesiące, a potem stopniowo, po 1-2 rzeczy próbować prać w mocniejszych środkach piorących.
No, ale każdy robi jak uważa za stosowne:tak:
Ja osobiście zamierzam zakupić płyny do prania Neutral - osobne do białego i osobne do kolorowego. Do tego w zestawie jest płyn do płukania tkanin.
A w C1000 widziałam nawet środki do pielegnacji niemowląt z tej samej serii i też się nad nimi zastanawiam, bo choć Zwitsala nie wąchałam jeszcze to jakoś nie jestem do niego przekonana.

Korte maten dameskleding | Miss Etam :-)

Ja Zwitsala używam sama. Miałam oliwkę i teraz mam lotion i sobie chwalę. Fajnie nawilżają i tak źle nie pachną. Nie wiem jak z innymi produktami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry