reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Ayni też tak mam ;) patrze na łozeczko i juz sobie mysle jak tam lezy ;) no i prawda, im wiecej zaczyna sie przygotowan i gromadzenia rzeczy to tak jakoś blizej sie jest tego wszystkiego ;)

nie, torbe dostałam z kraampakket z ubezpieczalni w prezencie ;)
a w prenatalu były pieluszki i chusteczki, skarpetki, butelka, smoczek jeszcze takie cos jedno co nie wiem co to :)gazety ksiazeczki kupony i 2 puszeczki piwka 0% heheh nie pamietam czy cos jeszcze.... mialam tez z etosa ale tam w sumie mało było, tylko butelka i smoczek i same gazety :) czekam jeszcze na kruidvata;)

reklama
Ojej kurcze to fajnie,myslalam ze jakies takie skromne bedzie a tu taki wypas. No moj byl dzis niechcaco w miescie, jakby wiedzial wczesniej ze jedzie to by mi juz odebral, juz sie nie moge doczekac!! a wy macie juz wybrane imie/ imiona ?

siema...

Anetko bardzo mi przykro - glowa do gory, nie ma tego zlego ...:tak:
Iskierka ogloszenie niespadlo bo przeszukalam wszystko - po prostu jak napisalam do goscia to sie chyba kapnal ze zapomnial wycofac a rower dawno sprzedany...:dry:naszczecie sie udalo i oto w garazu stoi PREZENT:-D /Sencilla ja za niego zaplacilam 45euro ale jest jak nowy - moj M byl w szoku zreszta wstawie wam fotke po weekendzie/
Co do bluz z kapturem to ja je uwielbiam bo np zima nie uzywalam czapek :szok::-D/maly w maxicosi kaptur na glowie i spiworek na nogach/ my tylko z domu do auta z auta do sklepu ze sklepu do pracy i jeszcze do szkoly wyskakiwalismy wiec jakby mial wiecej na sobie to by mi sie zgrzal w aucie:tak:a tak noprobleem..

Nana GRATKI fajnie ze wam sie spodobalo i ze fajne warunki:tak:

a w prenatalu były pieluszki i chusteczki, skarpetki, butelka, smoczek jeszcze takie cos jedno co nie wiem co to :)gazety ksiazeczki kupony i 2 puszeczki piwka 0% heheh nie pamietam czy cos jeszcze.... mialam tez z etosa ale tam w sumie mało było, tylko butelka i smoczek i same gazety :) czekam jeszcze na kruidvata;)
Hmmm, a ja już daaaawno rejestrowałam sie w prenatalu po ten prezent i jakoś do dziś nic nie dostałam.....
Owszem, mam z Etosa i z JongeGezinen, no i z BabyDump, ale tam większośc jest gazet i ulotek różnego rodzaju, w tym kilka "przeterminowanych" na jakieś akcje do konca 2011 roku...
Generalnie to z tych pudełek mam w sumie: dwie malutkie butelki ze smoczkami w kształcie imitującym pierś, smoczek dla maluszka, 2 próbki kremu na mój brzuszek, pieluszkę pampers new born, husteczki do pupy wraz z pudelkiem ze Zwitsala, śliniaczek, body rozmiar 50, plastikowe łyżeczki i kubeczki-niekapki. Do tego dwie maskotki i całą stertę gazet...
Musze jeszcze "zapukać" do Kruitvata

Łoooo matko, czlowiek pare godzin w robocie spedzil a tu nawolone tyle postow hihihi fajnooo lubie tak czytac i czytac bez konca :-D
Tomek jak zwykle juz po kapieli, najedzony i spi :sorry2: jak go klade w kolysce o 21:30 to w sekundzie zasypia i nie ma go do 4 rano :) chyba lubi ta swoja kolyske, pozatym do mamy ma tak blisko - na wyciagniecie swojej malej raczki :tak::-)

Co do ubranek dla noworodka, to ja mialam tego dosc sporo, bo podostawalam od znajomych po ich dziecku (6 reklamowek ciuchow:szok:), od moich pracodawczyn no i od rodziny faceta mojej siostry :-D i niektore rzeczy maly zalozyl tylko raz a niektorych nawet wcale mu nie zalozylam:sorry2: trudno, ciuszki zostaly zmagazynowane i czekaja na kolejnego bobaska wlasciciela/wlascicielke :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2: takze dziewczyny nie kupujcie nic duzo, kilka sztuk bodow wystarczy, tak samo z kaftanikami, polspiochami, spiochami, pajacami itd. wydaje mi sie ze wszystkiego po 10 wystarczy.. ja samych bodow z krotkim rekawem mialam 50 sztuk :szok: z dlugim tez cos kolo tego, ale przynajmniej jak mi sie Tomek obs*al za przeproszeniem to moglam go przebierac nawet 10 razy na dzien :) a ja lubie przebierac pare razy dziennie w inne ciuszki hehehehe :))))) no ale gdybym miala sama kupowac wyprawke za wlasne pieniadze, to nigdy w zyciu nie kupilabym tyle ubran, bo dziecko nie zdarzy niektorych ponosic, nim sie czlowiek nie obejrzy to rozmiar z 50 zmieni sie na 56 i za moment jeszcze na 62.. Tomek ma 3 miesiace a wiekszosc ubranek a szczegolnie body i spiochy nosi juz 68..

Z innej beczki, macie jakies zwierzaki? ja to bym chciala miec labradora.... tam gdzie pracuje jest taki piesek, jest tak madry, umie robic strasznie duzo rzeczy, i do tego taki przytulasek.. ajjj... no ale moj M to sceptyczny jest, bo twierdzi ze bedzie musial sam z nim wychodzic, a ja bede lezec na kanapie hehehe :))))))

Iskierka czy ty zamawialas przez Prenatal czy przez WIJ ? Ja zamawialam przez WIJ i dostaje regularnie gazetki i ostatnio przyszlo zaproszenie o odbior tego pudelka szczescia ;D

WIJ Special Media - de blije doos

ja nie mam voordelkaart z kruidvatu ,jak sobie wyrobie to tez sie tam zapisze, ale jakos narazie mi nie po drodze do miasta, moze next week.

The Hague, ja sie wychowywalam z owczarkiem niemieckim, ktorego dostalam od rodzicow na dzien dziecka , kiedy mialam 6 lat. Bardzo madre pieski, duzo rozumieja, moja sunia sie nauczyla , ze nie wolno deptac grzadek i po ogrodku chodzila tylko po sciezkach, potrafila podskoczyc i pociagnac galaz bo wiedziala ze spadna gruszki , cwaniara byla, i z moim malutkim braciszkiem tez sie swietnie obchodzila jak sie urodzil . Polecam ! Jeszcze dodam, ze jak ja chcialam kotka, to moj m tez byl sceptyczny na poczatku, mowil, zeby poczekac i wziac po dzidziusiu juz, ale jak tylko Hitklif zamieszkal w naszym domu to prawie sie nie rozstaja. Teraz swiata poza swoim kotkiem nie widzi i nawet jak kot wychodzi wieczorem a my juz musimy spac, to zostawia mu okienko uchylone, zeby kot nie spal w zimnym na dworze hehe ;) musisz go jakos przekonac !

Ostatnia edycja:
Zamawiałam przez Prenatal, a dziś przekierowali mnie do WIJ. I w momencie jak kliknęłam tam, gdzie wyswietlało się to pudełko to otrzymalam info, że nie moga mnie ponownie zarejestrować.... Nie wiem o co kaman....
The Hague - mulina kupiona ;-)

z kruidvata nie ma nic ciekawego ;/ nie postarali sie, no jedynie to opakowanie pieluszek sie przyda, bo butla to masakra... i do tego zinkzalf na odparzenia, to juz wiem ze tego nie zuzyje, bo mojemu dziecku sie pupa nie odparza, a jakby sie juz miala odparzyc to wole uzyc sudocrem, bo najlepszy. no ale w sumie za darmo to mozna brac :) chociazby ze wzgledu tych pieluch wlasnie..

Iskierka ciesze sie :D daj znac kiedy mniej wiecej prace maja sie zakonczyc, zebym mogla 'mezusia' poprosic o podwozke ehehe :))))

a ja z prenatala teraz czekam na baby doos i do dzis jeszcze nic nie przylazlo...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry