reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
no ja mam w Zilveren Kruis i to mam chyba 120e za 2 gwiazdki. Moze sa tansze :) nie watpie. Basis w ZK jest 106e wlasnie pytałam męża

Ayni, nie wiem, kto Ci to powiedział, ale prawdopodobnie wprowadził Cie w błąd. Ani mój mąż, ani ja, nie potrzebowaliśmy zameldowania do ubezpieczenia. Od 3 lat mamy meldunek na naszym własnościowym mieszkaniu. A mój mąż jest tu już 5 lat. Od tygodnia jest z nami nasz kolega, który podjął tu prace- od 3 dni jest ubezpieczony- czeka na kartę. A meldunku nie posiada. Wiec nie sądze, żeby informacja sprzed trzech dni była nieświeża ;]

Ja mam w Unive i mi nie uruchomili ubezpieczenia dopóki nie otrzymali od gminy informacji o meldunku :cool2:. Więc to albo zależy od ubezpieczyciela, albo się przepisy zmieniły. Mój Mąż ma ubezpieczenie bez meldunku, ale dlatego, że ma z pracy i mają grupowe.

Normalnie dziewczyny sie zarumieniłam:zawstydzona/y: Zaraz wpadne w samozachwyt:-pHahahaha
A na poważnie - dziękuje wam wszystkim. W tym kąciku jeszcze do niedawna staly sobie komody, które niestety powędrowały na strych. Różową tapetę kupiłam w Praxis, a bordiurę w Kwantum. W kwantum była też tapeta o podobnym kolorze, ale cala w te serduszka co na bordiurze i uznaliśmy z mężem ze to już trochę za dużo. Kupilismy dwa paski bordiury i to co zostało z kazdego poprostu wycięłam i przykleilismy z męzem po bokach, na długość. Efekt same widziecie.
Chcialam kupic jeszcze jakąś naklejkę pomiędzy bordiurami - Kubuś Puchatek, czy cos ale to może pózniej.
\Kilka serduszek mi jeszcze zostalo, to może kiedys tak "rzucę" je bez ładu i skladu na ścianę:-D

Iskierka ale bryka zajebiaszcza, mam nadzieję że jak Was odwiedzimy to dasz pojeździć haha
No ba, ale powiedz wczesniej kiedy przyjedziesz, bo teraz chwilowo bryka zaparkowala na strychu:-D

ode mnie wymagali meldunku jak sie ubezpieczałam, baaa jeszcze musiałam nadpłacać :) ale slyszalam ze sa i takie ze nie wymagaja, no chyba ze cos sie zmieniło i juz nigdzie sie nie wymagaja to juz nie wiem ;)

nie wiem, nie bede sie wdawała w głupia wymianę zdań. Powiedziałam, jakie mam informacje- SPRZED 3 dni, nie sprzed roku...
Mozliwe, ze zalezy od ubezpieczalni Astrid, nie twierdzę, że nie, ale żeby od razu negować i uważać się za alfę i omegę- nieładnie...

wiem, że jest obowiązek który mowi o tym, ze w momencie zameldowania musisz się ubezpieczyć, jelsi ubezpieczenia nie posiadasz. Bo własnie pozniej przychodzi nadpłata w wysokości ilość miesięcy zameldowanych bez ubezpieczenia x stawka jaką wybraliśmy.

reklama
ode mnie wymagali meldunku jak sie ubezpieczałam, baaa jeszcze musiałam nadpłacać :) ale slyszalam ze sa i takie ze nie wymagaja, no chyba ze cos sie zmieniło i juz nigdzie sie nie wymagaja to juz nie wiem ;)

Przez to właśnie szukaliśmy mieszkania z możliwością meldunku i jesteśmy zameldowani w Rotterdamie. No i przez to m.in. jechaliśmy do PL, żeby wziąć międzynarodowe akty urodzenia i ślubu. Na szczęście nas zameldowali bez tego, ale kazali sobie donieść, co zrobiłam jakiś miesiąc temu, a meldunek mamy od stycznia.

Nie uważam się za alfę i omegę. Niczego nie neguję, tylko stwierdziłam, że widocznie Twój ubezpieczyciel Carinio tego nie wymaga. Masz szczęście, bo mój wymagał.

Ostatnia edycja:
Do góry