reklama

Holandia

reklama
Aniu ja znalazlam jedno teraz, np. 35 letni mezczyzna ubezpiecza sie na 150.000euro i placi 30 tot 45e per maand. to nie tak duzo :)

w przyszlym tygodniu bede u mojego kolegi, on sie tym zajmuje tu w nl to jak nie zapomne zapytam go o wszystkie za i przeciw ;)
ja uwazam, ze majac dziecko warto sie zabezpieczyc

Ostatnia edycja:
ja też nie płace ubezp. na zycie i szybko nie mam zamiaru, to jest dobre zeby rodzina po smierci dostała kase na pogrzeb :) może za 20 lat zacznę o tym myślec ;)

a własnie, czy w nl jest cos takiego jak w pl zus ze nawet jak sie nie ma ubezp. na zycie to sie i tak dostaje kase na pogrzeb???? ostatnio ktoś mnie pytał ale nie mam pojecia ;)

Madziula nie tylko na pogrzeb, ale dokladnie wypytam tego mojego kolegi, bo on sie tym zajmuje i wie lepiej, a ja w blad nie chce wprowadzac :tak: ale z tego co kiedys mi mowil i dobrze pamietam, to np. jak jestes jedynym zywicielem rodziny a zlamiesz kregoslup albo obie nogi i nie masz jak pracowac to tez dostajesz pieniadze. ale nie wiem na czym to polega, jak zapytam to napisze dokladniej.

Ja bym chciala takie ogolnie na zycie, i od smierci, i od wypadkow itd, ale nie wiem czy jest takie cos mozliwe, ze wszystko w jednym, dlatego was zapytalam gdzie jestescie poubezpieczane, ale skoro nie jestescie nigdzie to bede sie musiala pofatygowac :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry