reklama

Holandia

Dzięki dziewczyny :-). Ja mam akurat po mamie takie tarcze oczne, które na wynikach wyglądają na jaskrę czy coś. Przez to jedna baba w PL mi kazała brać krople na to. Po 2 latach bulenia kasy na krople, moja mama się wkurzyła i mnie wysłała do kliniki prywatnej do Wrocławia. Tam minie przebadali wzdłuż i wszerz, potem kontrolnie moją mamę i wyszło, że tak my już mamy. Ciśnienie w gałce ocznej zawsze miałam dobre, ale kazali mi chodzić raz w roku do okulisty.

reklama
Dziewuszki wy moje mam pytanie jak dlugo moze utrzymywac sie zoltaczka u dzidzi????? Babka z kraamzorg kazala mi obserwowac i tyle???:szok:
Jeszcze gdzies wyczytalam ze nie mozna dostawiac dzidzi do cyca, prawda to, bo ja pierwszy raz to "uslyszalam"? A jak sie powiekszy, to gdzie mam dzwonic, lekarz czy polozna???
Zaznacze ze jest cala zolta.:tak:

Co do okulisty to nic nie wiem, ale kolezanka miala problem z okiem to domowy cos jej tam przepisal i tyle:tak:

Na szczęście wszystkie wyniki mam po angielsku. Jak będzie chciał mnie spławić, to mu powiem, że ja muszę mieć okulistę i mnie nie interesuje to :confused2:. Ja tak załatwiłam sobie endokrynologa i regularnie do niego chodzę.

I tak chyba będę musiała się zgłosić do huisartsa, bo może mi te czopki zmniejszyły tego hemoroida, ale go nie wypędziły :zawstydzona/y::-(. Już aż tak mnie tyłeczek nie boli, ale jak jest coś poważniejszego jeśli chodzi o ilość, to daje o sobie znać i krew jednak leci.

Dziewuszki wy moje mam pytanie jak dlugo moze utrzymywac sie zoltaczka u dzidzi????? Babka z kraamzorg kazala mi obserwowac i tyle???:szok:
Jeszcze gdzies wyczytalam ze nie mozna dostawiac dzidzi do cyca, prawda to, bo ja pierwszy raz to "uslyszalam"? A jak sie powiekszy, to gdzie mam dzwonic, lekarz czy polozna???
Zaznacze ze jest cala zolta.:tak:

Ewelinko tu pisza ze 2/3 tyg moze sie utrzymywac...Żółtaczka u noworodka - Nie ma powodów do niepokoju / Bobopedia / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców ...u nas tez byla jakos 1,5 i znikla wiec spokojnie a w razie czego raczej domowy lekarz ci pomoze;-)

a ja dzis zaszalalam w MediaMarkt z moim M i kupilismy sobie wiekszy TV za jedyne 350euro:-D a do tego wytargalam na Marktplatsu kanape za 200e:tak:/ ladna nie? Marktplaats.nl > Bankstel te koop - Huis en Inrichting - Banken | Bankstellen

moi chlopcy na rybkach a my zajadamy pierogi ruskie:tak:milego wieczorku

Czesc dziewczyny:-)

Ewelina Milenka tez jeszcze troche jest zolta:tak: co do cyca to pierwsze slysze :sorry2: Mi polozna powiedziala ,zeby dawac mala na swiatlo dzienne ( nie slonce) :tak:

Aniu ale extra kanapa:szok::tak: tez chce taka:tak::tak:

Moj tata dzis przyjechal i Michalek przez pol dnia go meczyl:tak::-D:tak:

milego wieczorku

Ania ta kanapa jest swietna :szok: 200e to prawie jak za bezcen:szok::tak: a tv ile cali? tez bym nowy tv kupila:blink:

hihi...ja tez sie ucieszylam zwlaszcza ze nasza kanapa zrobila sie za mala:sorry2: haha jak 5-tka tv oglada:-) a jak sie rozgladalam to min.500euro trzeba wyrzucic i wcale nie za taka tylko z ruchomymi poduszkami:-p..
Hague tv ma 42 cale firmy LG... niechcielismy wiekszego bo mamy mala odleglosc miedzy scianami:-) wiec zle by sie ogladalo...

Karola moja mama dzis Victora tez meczyla a ja mialam spiocha pol dnia...:-D nienawidze takiej pogody bo mi sie nic nie chce...:no: taaakie plany mialam na dzis i...nawet nie ruszylam a teraz mama mnie jeszcze uraczyla piwem wiec... padam:-)

dobranoc..

p.s. Ewelina splaapbank jest w IKEA 412euro tez mi sie podobala a nawet na marktplatsu widzialam identyczna i poszla za 75 euro ale sie spoznilam... buuuuu

reklama
Aniu jak za 42 cale LG to TANIUTKO. ja mam samsung 40 cali i zaplacilam 600e :wściekła/y: a teraz takie tanioszki sa w sklepach ze glowa mala :tak: jakbym do pl nie jechala to bym juz tam w media cos wygrzebywala heheheh:-) ale musze poczekac do nastepnej wyplaty :cool:

Masz szczescie kobieto, takie fajne rzeczy za bezcen kupic :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry