reklama

Holandia

reklama
Dziewczyny mam pytanko bo dzis na marktplaats wylicytowalam wozek Quinny freestail combi na 3 kolach,stan jak widzialam na zdjeciu b dobry-za 100e . Czy to za duzo??
milej nocki

witam wszystkich w ten upalny dzionek, :-)

dziewczyny, planuje kupic siedzonko do roweru dla mojego Manuela... wlasciwie juz powinnam to duzo wczesniej zrobic, ale tak jakos sie to wszystko przeciagnelo... :zawstydzona/y: tak sie zastanawiam... Manuel ma 15 miesiecy, czy powinnam kupic siedzonko na przod roweru czy na tyl... co o tym myslicie? czy wybor siedzonka zalezy tez od wagi dziecka? :confused:
karola, 100e za wozek to nie jest duzo... jezeli jest w dobrym stanie i taki wlasnie Ci sie podoba, to ja bym sie dluzej nie zastanawiala tylko kupowala... :tak:
aniuhaven i malutka Marysiu, ja troszeczke pozno, ale rowniez zycze Wam wszystkiego co najlepsze, duzo, duzo zdrowka szczescia i radosci w zyciu... :tak:
agnes, dzieki za zaproszenie na nasza-klase :-) i zycze Ci milej podrozy do Holandii...
aneta, udanych wakacji w Polsce i milego wypoczynku... :cool2:

ja rowniez uciekam nad morze, troszke sie ochlodzic... ;-)
pozdrowionka...

Własnie wróciłam, woda cieplutka że wyjść się nie chce...:-)
Ale trzeba było wracać,bo porwałam swoją kolezankę w ciąży nad to jezioro:tak:
... i dla niej było już za długo i za ciepło.:zawstydzona/y:
Nie dziwię się jej wcale, bo to już siódmy miesiąc-miejsca sobie znaleźć nie może biedula...;-):-D
Głód mnie dopadł, idę zupkę zjeść...;-)
Na razie..

Kochane Holenderskie mamy!!!

Błagam o pomoc. Mieszkam w Haamstede (Zeeland) i jestem w ciąży jestem
przerażona i nie wiem nawet gdzie pójść na badania czy kontrole i ile to
kosztuje. Nie wiem komu zaufac i co dalej. Nie znam języka (poza angielskim,
ale bez terminow medycznych). W dodatku mam kontrakt ale tylko do końca
października a jestem w 2 miesiącu ciąży, co z socjalnym i czy w ogóle mi
przysługuje Błagam o pomoc

reklama
Hej wróbelku...
Witamy cie na naszym forum...
Nic się nie martw, wszystko ci wyjaśnimy i doradzimy...:tak::-)
Jednym slowem dobrze trafiłaś:-D...my uwielbimy pomagać ludziom z problemami.;-)
Nie napisałaś czy masz jakieś ubezpieczenie i jak mieszkasz...Mieszkanie z kontraktem?Czy ten kontrakt o którym pisałaś dotyczy pracy?:confused:
Ja też tutaj wszystko załatwiałam jak byłam już w 3 miesiącu ciąży...i znam tylko angielski bez terminów medycznych ma sie rozumieć!:-D
Mały tu się urodził, miałam polożną i wizyty u niej...
Wszystko zdążysz załatwić...;-):-)
Pozdrawiam i gratuluję...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry