ANNA a skad wiesz ze tak nie jest ,jesli tak nie jest to czemu sie nas czepiaja.Czemu nie czepiaja sie tych wszystkich ktorzy podobnie jka my maja auto zarejestrowane w pl a mieszkaja w innym kraju.Trafilo na nas i tyle.Na poczatku oskarzali meza o zatajanie dochodow kiedy przedstawil im dokumeny ze rozlicza sie z legalnej pracy w holandii to teraz musimy udowodnic im ze nie lacza nas z polska na tyle mocne wiezi by sie tam rozliczac.Dokladnie tak nam napisali ze musimy udowodnic ze np nie mamy jakichs kontaktow przyjacielskich ,bliskich kontaktow z rodzina ,konta w pl ,nieruchomosc itd.ja rozmiem ze jak mam mieszkanie to place podatek ale poki co to w pl nie ma podatku od auta a przy zakupie naszego auta zgloslilismy ten fakt w US i zostalismy zwolnieni z podatku.Niczego nie zatajalismy.Jezeli jest tak jak twierdzisz to tymbardziej US bezpodstawnie sie czepia.kazdy na tym forum ma rodzine i kontakty w pl to co wszyssy maja sie w takim razie rozliczac w pl.
ANNO ja tez sie bym nie dziwila gdybym miala przedstawic tylko dokumeny potwierdzajace zamieszkanie tutaj w NL ale on pytaja o zycie prywatne i chca dokumentow z kosmosu i nie wystarczy im tylko zameldownie tutaj.Wystosowali do nas 15 pytan m.in o to jakie mamy kontakty z rodzina i ptrzyjaciolmi z Pl poprostu mosimy im udowodnic ze nasze centrum zycia prywatnego i interesow jest w Nl a nie w PL