reklama

Holandia

Hej kobitki!

Ja dzis tylko na chwilę, bo zaraz pędzę do pracy...:-D
Oj ciężko będzie dzisiaj - wieczorem mój szef dzwonił, żebym kogoś wzięła sobie do pomocy....;-)Ale kogo moglam znaleść o godz.23.00?:crazy:
No więc czeka mnie mnóstwo pracy...
MaRita jak ci idzie zakuwanie?:sorry2:Mózg przewietrzony po wakacjach to powinno ci wlatywać...:-D Czasami jednak jest na odwrót...Trzymam kciuki!;-)

No cóż...jeśli chodzi o Polandię to mój mąż stwierdził, że obecnie to jest tak droga jak Hiszpania albo inne państwo...np wakacyjnie.:zawstydzona/y::baffled:
I w przyszłym roku już napalił się na Szwecję...:-D
Uciekam,...do popołudnia...

reklama
Hej kobitki,
dziś mam wolne, więc już od rana buszuję po necie :-)

Przedwczoraj po raz pierwszy poczułam jak dzidzia kopie :tak:
Mimo, że to dopiero 19 tydzień już czuję.
Podczas USG i wizyty kontrolnej baby tak szalało, że babeczka stwierdziła, że rozbrykany malec będzie, i życzy nam żeby teraz się wyszalało bo jak po porodzie dalej tak będzie to z pewnością będziemy mieli co robić :-D

Dziś rano zrobiłam mojemu brzuszkowi pierwsze zdjęcie. Pochwalę się, a co mi tam.
19 tydz i 3 dni

dzięki,
a to moja dzidzia w 12 tyg i 2 dniu.
Za 2 tyg dadam świeże zdjęcie z USG, bo jedę na rozpoznanie płci :-)

Załączniki

• a.jpg
    a.jpg
    189,4 KB · Wyświetleń: 46
hej dziewczyny
no wlaśnie mam zamiar jechac do auchana po pampersy do hol i teraz mnie zaciekawiłyście.........kurcze nie wiem czy kupować Te z etosa są takie fajne? moja ma strasznie delikatna pisie i musi miec porządne pampersy a te oryginalne są najcieńsze ja mają się do etosowskich? też mają takie gumki z boku? i ile jest w opakowaniu 4 (w pampkach 72szt)bo cenowo wychodzą fajnie

mam parę pytań jeszcze
1.zupki gotuję sama (małej słoiczki nie smakują) i muszę na króliku-dostanę go w hol? mrożony lub świeży?
2. słoiczkowe daję tylko deserki-warto kupowac w PL czy polecacie jakieś NL?
3. a jak z soczkami?
4. jeśli chodzi o ich szczepienia to pewnie trzeba być zameldowanym (ja na razie nie jestem)?
5. no i ważna sprawa Mała jest alergikiem i często ją wysypuje Używam kosmetyków EMOLIUM sa one dostępne w NL - Jak jest z opieką takich maluszków-jakby ja bardzo wysypało to jak z lekarzem? (mąż jest zameldowany i ubezpieczony) i Jak jest z jedzeniem dla skazowców (alergia na mleko m.in.:-()
6. Alusia ma problemy z moczem-przy każdej gorączce muszę jej go badać-u nas do przychodni i gotowe a tam?

kurcze z synkiem byłam już tam tyle razy i nigdy nic nie potrzebowałam Ale on zdrów jak rydz a teraz mam strasznego stresa przez te choróbska Alusi

dziewczyny wielkie dzięki jeśli przez to przebrniecie i odpowiecie:-)

agasta ale śliczniutki i malusi

Witam ,gratuluje pieknego brzuszka i dzidzi,ja mialam taki brzuszek juz w 3 mies!A teraz juz jest wielki ,ze mi przeszkadza.Chyba juz pomalutku muszę kupowac wyprawke i inne rzeczy!Jestem cala w skowronkach,bo jutro wyjazd do pl.:tak:Dzis skonczylam prace na jakies 7 mies,i co ja bede robić:dry:?jakiej firmy pampersy sa tu najlepsze bo nie napisałyście?o nie musze sie pakowac a nie lubie tego robić.Ostatni raz sama ,bo w grudniu juz pojedziemy we 3! milego dnia!! pa:-)

sprawdzilam pampery w etosie za 47sztuk 8,19euro czyli jednak lepiej mi pozostac przy pampersach z polski....

co do pytan oala
<odpowiem na te co wiem>
2-deserki i inne małe słoiczki kosztuja w okolicy 98centow, czyli niektore oplaca sie kupic w polsce.
3- soczki 0,5l kosztuja 1,2euro i drozsze. cenowo wyjdzie to samo jednak tutaj maja maly wybór smaków :confused:
reszte niestety nie moge pomóc, ale ubezpieczenie córka powinna mieć swoje chyba że maż ma na całą rodzine. ja wykupuje w PZU i wynosi mnie okoo 80zł miesięcznie na osobe.

agasta-śliczniutki brzuszek i taki malutki.... mi wiekszy został po porodzie:crazy:

Witam wszystkie kobitki!

Jaki tu ruch się zrobił aż miło!!!:-D
Agasta brzusio super...aż przyjemnie popatrzeć!;-)
I zdjęcia takie czytelne-ślicznie.
A ty Karola masz tak jak ja...też już wcześnie wyczuwałam ruchy...:tak:
Miłego pakowania...ciesz się tą chwilą bo jak przyjdzie spakować całą rodzinę to dopiero to docenisz co masz teraz.:-):laugh2:
Niunia tak prawdę powiedziawszy to ja już nie patrze na ceny i nie porównuję...
Coś jest tańsze - coś droższe i tak wychodzi na to samo...:sorry2:
A zreszta jakbym miała po pieluchy jeżdzić do Polski, to bym dopiero zaoszczędziła...:-D Mieszkamy tu i tu się zaopatruję...
W Polsce jestem max.dwa razy w roku!wiec sama widzisz!
Mój synek nie jada już zupek ani deserków ze sklepu - wcina to co my...albo mu coś kuchce!:happy::rofl2:
Jedyne co mu kupuję to soki rozrabiane z wodą...I to tyle specjalności!:laugh2:
Pozdrawiam...popołudniowo!

reklama
własnie wrócilismy z spacerku, wiki jeszcze spi w wózku...
ja moge porownywac ceny ponieważ co miesiąc lub dwa jestem w polsce.. nawet nie mysle zeby tutaj zostac na stałe.. ale jedno mnie dziwi bo nie moge znalesc zadnego takiego specjalnego sklepu dla dzieci:baffled: wanienki ani łóżeczka trudno poszukać:angry: a musimy mieć wszystko tutaj i w polsce wiec nie opłaca się ciągle wozić...
mam nadzieje ze moja wiki niedługo bedzie mogła jadac z nami prawdziwe obiadki:-)

uciekam sprzatać bo niedługo mąz wróci;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry