reklama

Holandia

Witam Was
agasta brzusio przeuroczy:tak:
aOLA ja kupuje pampersy z Etosa 4 za 8,19, szt 43 (o ile dobrze pamiętam). Firmy Pampers pampersów nie znosimy, używaliśmy jak Oli był malutki i ciągle siusiu bokami wylatywało:-(.
Jeśli mąż jest ubezpieczony to malutka jest darmowo ubezpieczona z tatą, ale należy to zgłosić. My jesteśmy ubezpieczeni w Menzis i za Oliego i Nikusia nie płacimy.
niunia nie wiem czy opłaca Ci się kupować wanienkę? My jak przyjechaliśmy do NL to Oli miał 5,5 miesiąca i kąpaliśmy go w dużej wannie na pieluszce tetrowej, a teraz już dawno bez pieluszki. Raz nawet wykąpaliśmy go pod prysznicem - podobało mu się jak diabli:-D
Karola miłego urlopu:tak::tak::tak:
aniahaven jak dziś było w pracy? Ciężko? Oli ma 9 miesięcy i skończył mi się któregoś dnia soczek (herbatki nie chce pić:-(), więc właśnie zrobiłam mu taki rozrabiany z wodą Hortexu (z PL) i go wysypało:-(:-(:-(
Ma-Rita pewnie siedzi przy księgach popijając read bulla:-D
Miłego wieczoru:)

reklama
Witam Was
agasta brzusio przeuroczy:tak:
aOLA ja kupuje pampersy z Etosa 4 za 8,19, szt 43 (o ile dobrze pamiętam). Firmy Pampers pampersów nie znosimy, używaliśmy jak Oli był malutki i ciągle siusiu bokami wylatywało:-(.
Jeśli mąż jest ubezpieczony to malutka jest darmowo ubezpieczona z tatą, ale należy to zgłosić. My jesteśmy ubezpieczeni w Menzis i za Oliego i Nikusia nie płacimy.
niunia nie wiem czy opłaca Ci się kupować wanienkę? My jak przyjechaliśmy do NL to Oli miał 5,5 miesiąca i kąpaliśmy go w dużej wannie na pieluszce tetrowej, a teraz już dawno bez pieluszki. Raz nawet wykąpaliśmy go pod prysznicem - podobało mu się jak diabli:-D
Karola miłego urlopu:tak::tak::tak:
aniahaven jak dziś było w pracy? Ciężko? Oli ma 9 miesięcy i skończył mi się któregoś dnia soczek (herbatki nie chce pić:-(), więc właśnie zrobiłam mu taki rozrabiany z wodą Hortexu (z PL) i go wysypało:-(:-(:-(
Miłego wieczoru:)

wanienke juz kupilam bo niestety mamy tutaj tylko prysznic wiec sie nam przydaje:-) my niestety musimy sami sie ubezpieczać:baffled:
moja wiki tez nie lub herbatek, a tutaj niestety maja mały wybór soczków, co juz pisałam. mam nadzieje ze jej nie zbrzydna:-D
teraz musze poszukać nocniczek bo mama każe mi już wysadzać 7miesieczna córeczke... choć niekiedy wydaje mi sie że to wczesnie..

wysadzac 7-miesieczne dziecko?? :szok: Hmmm...
Nie pisze ostatnio, bom niezle zagoniona, ale jestem z Wami duchem :)
Paulina, ja nawet nie wiedzialam, ze dzwonilas... Sorry... Moj maz ma czasem moj telefon w pracy, pewnie dzwonilas wtedy.. Bardzo Cie przepraszam!
Aniu, nie przejmuj sie ta kartka, poprosze wlascicielke tamtego mieszkania, aby mi ja przyslala. Wiem, ze mialas dobre intencje! :) I ciesze sie, ze nasza karteczka doszla!

Ostatnia edycja:
Hej ....

Jestem tylko na minutkę, bo grillujemy z sąsiadami!:-D
Mały zasął mi na kolanach więc jedno mam z głowy....
U mnie dziś zakręcony dzień...:zawstydzona/y:
Anetko2222 w pracy było okropnie...męcząco...ponad 8 godzin wszystko w biegu,ale zdążyłam!:-D:-D:-D
Za to jak przyszlam do domu to zasnęlam na trzy godziny kamiennym snem...:-D
Nie pamiętam kiedy spałam po południu - chyba w pierwszej ciązy!:rofl2:
Razem ze mną pozasypiały dzieci,wstaliśmy o 19.00 więc stąd to opóźnienie dzisiaj...
Co do soków to ja kupóje mu soki w AH albo Etosie i zwią się Vruchtenmix np
i za 0,5l płaciłam 0.98e;-)
Ja tak jak Sencilla zrobiłam oczy :szok: z tym wysadzaniem...
Ja mojego wciąż nie sadzam - nocnik traktujemy jak zabawke do siadania i uczymy się odróżnić moment siusiania - jak chodzi bez pieluchy!
Nawet ostatnio zakumał że jak się leje po nogach to TO JEST SIUSIU!:-D
Karina tez tak się uczyła i w wieku 16/17 mies sama potrafiła się załatwić...
Al eto indywidualne zapatrzenie na sprawe siusiania...;-)
Jeśli kartka nie dojdzie wysle ci drugą...:sorry2:
MaRita jak ci idzie?Potrzebujesz extra dostawy Redbulla?:-)
Miłej nocki dziewuszki...
Do jutra!

Witam serdecznie:)
Jestem nowa na tym forum i chciałabym sie zapoznać z mamami, które mieszkają w Holandii...:-)
Mój mąż jest od miesiąca w Holandii w okolicach Bredy :-(i mam zamiar za jakiś czas dojechać do niego, gdy tylko załatwi wszystkie formalności i mieszkanie. :tak:Mamy dwie śliczne córeczki Oliwkę (4 lata) i Maję (7 tygodni):happy: i szczerze mówiąc martwię sie tym, jak sobie dam radę w Holandii i mam sporo watpliwości dotyczących tego, czy wyjeżdżać, kiedy Maja nie przeszła jeszcze pierwszych szczepień obowiązkowych...:baffled:
Może któraś z Was dziewczyny mogłaby mi wyjaśnić jak wygląda sprawa z szczepieniami dzieci, gdzie powinnam to zgłosić i wogóle jak dajecie sobie radę z takimi codziennymi sprawami związanymi z waszymi pociechami, np. przedszkole itp. Proszę pomóżcie, bo ta niepewność mnie zżera...:-(

Pozdrawiam Was goraco:);-)

Ostatnia edycja:
Hej hej w ten sobotni poranek!

Witam cie na naszym forum pauko_22!To super, że przyjeżdżasz i to w moje okolice!:tak:
Hurra, nareszcie ktoś...:-D blisko mnie!!!
Ja właśnie mieszkam w Bredzie i już ci tłumacze co z tymi szczepieniami...
Musisz zabrać kopie karty szczepień małej i oddać do biura konsultacyjnego...
Oni sprawdzają jakie szczepienia miałaś,jakich ci brakuję i założą karte szczepień...Proste...
Co do przedszkola to musisz zorientować się na miejscu po prostu ich odwiedzając...Mam nadzieję,że nie będziesz długo czekać na miejsce...
Twoja córeczka ma 4 lata....tutaj w tym wieku zaczynają coś w rodzaju szkoły.
Nie powinno być problemy z miejscem...tylko na początu pójdzie do klasy gdzie pouczy się języka.;-)
Pytaj o co chcesz - dziewczyny tytaj posiadają bezcenną wiedzę!:-D:-)
Uciekam na zakupy,miłego dnia kobitki...

Witam Panie :-)

Ja tradycyjnie przywitac sie i zmykam do papierzyskow ;-)

Nawet mi nie wspominajcie Red Bulla :baffled: Od tego swinstwa zaczyna mi szwankowac zoladek :baffled: No ale aby do wtorku ;-):-D

Pauka WITAMY SERDECZNIE!!! Pisz duzo i pytaj o wszystko :tak::-)

A gdzie sie podziewaja Magdalena,MamaMikolaja i Agnes??? Dawno nie pisaly :confused::confused:

Pola a TY zyjesz jeszcze????

Milej soboty kobietki :-)

Hej dzieczyny.

Witam serdecznie w naszym gronie nową mamusię :-)

A dla wszystkich przyszłych mamusiek, podaję spis stronek, gdzie można skorzystać z darmowych pakiecików. A jak za darmo, to czemu by nie skorzystać...

Nie wiem czy temat był tu już gdzieś poruszany czy nie. Jeżeli tak, to przepraszam...

http://www.testnet.nl/cap...93848qz&style=1
Vraag de gratis Zwangerkadoos aan! - Etos
http://www.babyenmama.nl/...ndex.php?loc=27
http://www.c1000.nl/defau...008+9%3A35%3A01
http://www.plussupermarkt...EAB1257583ED391
Welkom op EM-T.NL
http://www.felicitatiedie....asp&hoogte=420
http://www.logos-reclame....oorte-intro.htm
BabyPoint
Rejoice - Christelijke Felicitatiedienst
Welkom bij Biobim van Joannusmolen - Stap voor stap de beste biologische voeding voor je baby
Mutsje cadeau - Rainbowbabies

Do listy zostaną jeszcze dadane linki stron, gdzie np. przy zamówieniu katalogu z artykułami dziecięcymi, dostaje się skarpeteczki dla bobaska gratis.

Osobiście mam już w domku pakiecik z Etosa. Co wchodziło w skład napisze później. Teraz już lecę, bo mam klientkę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry z rana :)

Zaraz pije kawke i zmykam buszować po sklepach. Jula pojechała do Polandii na dwa tyg. i chcę jej w tym czasie zmienić meble i wystrój w pokoju. mam nadzieję że nam sie uda :rofl2: niespodzianka.

Ma-Rita, trzymaj się dziewczyno jeszcze troszkę i będziesz to miała za sobą. Trzymam kciuki, a zamiat red bulla zjedz sobie czekoladę :-)

Któraś z Was pisala ze przywozi mleko z Pl, ja też dawałam małemu Nan , ale po przyjeździe tutaj przerzuciłam sie na Friso i uważam że jest dużo lepsze smakowo i zapachowo.

Na początku jak tu byłam to też za kazdym razem dostawałam całe torby z rarytasami z PL, teraz role sie odwróciły, praktycznie nic z Pl poza niektórymi lekami nie ściągam ale sporo artykułow wysyłam rodzince.

Pauka witam Cię serdecznie:-), jeśli chodzi o szczepienia Ania już Ci napisała co i jak. Oliwka będzie już chodzić do szkoły, ale pierwsze dwa lata to tak jak nasze przedszkole, także nie ma sie czym stresować;-). Co do dawania sobie rady tutaj to jest kwestia indywidualna, zależy jak się tutaj zaaklimatyzujesz. Generalnie "dla chcacego nic trudnego" ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry