reklama

Holandia

mieszkam między mogilnem a gnieznem. w holandii mieszkam w amsterdamie- chociaz nie planuje tutaj zostac na stałe.. myślimy tylko o domku takim z marzeń;-)
świderki-mmmmm.... ale niestety teraz musze schudnąć bo po dwutygodniowych wakacjach nazbieralo sie troche kilogramow a jeszcze nie zeszly mi wszystkie z ciazy:crazy:
kazdy taki wyjazd do polski jest kosztowny.... a my jezdzimy z nasza niunia na kazde szczepienia...

pozdrawiam, miłego dnia życze:-)

reklama
Hej hej...

Jest tu kto?:-D
Widzę,że nie tylko ja objadałam się świderkami!!!:sorry2::-D:-D
Mniam szkoda, że tu ich nie ma...a może z drugiej strony dobrze...Pewnie jadłabym codziennie!:-) A potem załamka :laugh2:!
Gdzie się wszystkie podziałyście?
Niunia a dlaczego ty jeździsz do Polski na szczepienia skoro można tu ją szczepić?:-(:szok:
To musi być bardzo męczące dla was...
Pędzę coś przekasić...paaaaaa!

tutaj nie orientuje sie gdzie i jak wygladaja te szczepionki:crazy: i slyszałam że jesli zaczełam serie to musi miec skończona w polsce poniewaz titaj maja jakiś inny harmonogram. nawet nie wiem czy tutaj maja wszystkie te same szczepionki...
przy okazji nakupuje wiki pampersow jedzonka itp:-)
troche jest meczące ale teraz mamy półroczną przerwe od zastrzyków, ale i tak do polski jedziemy- siostra ma wesele:happy: ale niestety tutaj nigdzie nie moge dostać sukienki dla siebie:-(
dzisiaj przyjezdza moja mama z polski:happy: no to przynajmniej bedę miala z kim chodzic na zakupy...

Hej niunia!

Tu moim zdaniem mają naprawdę kompetentną wiedzę o szczepieniach i dodatkowe serie też....:tak:
Musisz tylko wziąźć kopie karty szczepień z Polski i skonsultować tutaj.;-)
Potem oni ci wypiszą jakich ci brakuje i....po problemie!
Będziesz szczepić ją tutaj!:-D
Co do papmersów to ja jestem twoją odwrotnością :-) - ja woże pampersy do Polski!:-D:tak:
Bo tutejsze np.z Etosa wychodzą mi taniej niż mega pack orginalnych pampersów...:szok::rofl2::sorry2:
I kleiki ryżowe też - moja Karina je uwielbia!:-D
Zadroszczę ci tej wizyty mamy :zawstydzona/y:-mojej sąsiadki z dołu mama wraca jutro z jej dziećmi z Polski...Tylko moja wiecznie zapracowana w Austrii!:baffled:
Na razie...

co do pampersow to zawsze robimy zakupy w tesco i jakos mi sie wydaje ze jest taniej, mleko tez kupuje bo tutaj znalazlam NAN tylko 1 a nie ma 2 :crazy:
moja mama bardziej wraca niz odwiedza bo to dzieki niej wyjechalam z polski, mąż obecnie pracuje z moim tatą.. ja nie pracuje i zawsze lepiej jak moge z kims pogadać:)
co do szczepień to musze się dokładnie zorientować:tak:

Niunia!
Ja właśnie o Tesco mówiłam ha,ha!;-)
W Polsce paczka pampersów MPACK 49.99zł a tu ta sama ilość pampersów 5 euro (w promocji kupowałam w Etosie) więc samo przez sie mówi...:szok::-D
Co niektórzy pamietają że zakupiłam wtedy ponad 500 szt pampersów...takie były tanie!:rofl2::tak:
Dobrze ci że mame masz przy sobie...:zawstydzona/y:
A teraz naleśniczki skonsumujemy...

Niunia!
Obecna cena pampersów "4" w Etosie wynosi coś około 8,07e co i tak daje mniejsze koszty niż 42,99 e..
Ja używałam ich z Kariną i teraz też kupuję...:tak:
Nie odparzają i nie są alergiczne...Moje dzieciaki je uwielbiają...:-D;-)
Dzisiaj byliśmy na urodzinkach małej holenderki :-D Sophie!
Fajowo było...torcik różowy jak prinsesse przystało...mniam!
Miło spędziłam czas i posiedziałam sobie w końcu z Meike a nie szybko-szybko jak co dzień...;-)
Jutro mnie czeka chyba z 6 pralek do prasowania :rofl2::sorry2:...u niej, bo goście z Costa R. przyjeżdżają...:-D
Padam z nóg - dziasaj byłam po meble do mojego salonu z właścicielem...
I jak to facet to jeszcze tu.... to jeszcze tam i 2 h tylko śmignęły....:angry::baffled:
Dzieciaki już po kapieli...czas na opowieści!:laugh2:
Może jeszcze zdąże wpaść tutaj,pa.

bry wieczór

ja tez jeszcze do niedawna woziłam orginalne pamki z PL a podczas tej wizyty policzylismy z meżem ile to kosztuje to wyszło nam ze w NL jest taniej... przy okazji okazało sie ze takie gotowe mleczka w kartonikach Pijama Papje w Polsce są droższe o 100%:crazy: rowniez Sudocrem w NL jest tańszy i znalazlo by sie jeszcze wiele innych produktów...

jutro ostatni pełny dzionek naszych wakacji i zaplanowaliśmy go na plazy w Jantarze... a w sobotę juz WRACAMY z czego się bardzo cieszę...

reklama
Dobry wieczor i zarazem dobranoc :-D

Wpadam, zeby dac znac, ze zyje ;-)

No niestety, Polonia coraz drozsza :baffled: Konczy sie beztroskie szalenstwo po sklepach :-(

Twiggles ja tez doznalam szoku widzac w supermarkecie cene Pyjama Papje z Nestle- 8,99 zl :szok:. W Holandii place maksimum 1, 30 Euro. Mleko Bebilon 3 (odpowiednik Nutrilonu) kosztuje 44 zl. (w Holandii 10 Euro z centami). Poza tym zarcie sloiczkowe tez drozej wychodzi :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry