reklama

Holandia

reklama
Sie ma babeczki...

Ja właśnie wróciłam z pracy...a na trzecią z Ernim na szczepienie!:-D
A on śpi właśnie...:laugh2:
I podobno po nim gorączka i płacz będzie...:baffled::zawstydzona/y:
U mnie malowanie i meble jeszcze dziś przywieźli...;-)
Na dzień dobry Karina wylała jedno wiaderko farby,na szczęście na podłodze był gumolit zamiast mojego nowego dywanu...:rofl2:
Uciekam...

Ania, no to masz pracowicie,hihi , skads to znam..
Aneta, ja kupilam wykladzine w magazynie, ktory mi polecila Ma-Rita.. Naprawde super wykladziny i o wiele taniej, niz w sklepie.. ALe to jest w okolicach Utrechtu. Trzeba zadzwonic i umowic sie na spotkanie.
Proponuje na spotkanko ten czwartek u mnie. Co Wy na to?

Sencilla w czwartek mi pasuje:tak:wyslij mi na PW namiary i jakoś dojedziemy

a u nas adaptacja trwa... myslałam ze bedzie znacznie gorzej a Antoś jakby czuł ze go nie bede non stop nosic i sam sie zabawia w swoim kąciku... posprawdzał wszystkie szafy i szuflady a nóż moze rodzice zdjęli zabezpieczenia... zaliczył juz mycie ręki w muszli... wspiął sie nawet na trzy schody... obadał podwórko i znalazł nowe zamknięcia, sprawdził czy piasek mu nikt z piaskownicy nie podprowadził, bujnął bujaczką ze 3 razy... obliczył czu uda mu sie wejsc na zjezdzalnie po ślizgim ale przy 4 nieudanym podejsciu dał sobie spokoj... czyli ogólnie znośnie jest
icon_wink.gif

Hello dziewczynki,
Twigless, wysle Ci namiary na priva, o ktorej godzinie Ci pasuje najlepiej?
Pauka, milego spacerku!
Mam pytanie, moze sie ktoras z Was orientuje...
Dostalam oferte pracy, ktora chcialabym przyjac, bo znalazlam opiekunke,hurra! :tak:
W ramach tej pracy musialabym zalozyc dzialalnosc gosp., bo firma chce mi dawac zlecenia, ale nie umowe. Zeby dostac kinderopvangtoeslag, wiem, ze obydwoje z nas musza pracowac, ja i maz. Moj maz jest "normalnie" zatrudniony, ma umowe, ja bym miala ta dzialanosc. Czy belastingdienst bedzie to traktowal jako fakt, ze obydwoje pracujemy? Roznie to w roznych krajach wyglada, jak jest tu?
I jeszcze jedno... czy orientujecie sie moze, jak tu wyglada zalozenie dzialalnosci? :confused: Bo ja nie wiem nic... :baffled:
Bede Wam wdzieczna za pomoc!
Ania, a czy Ty tez sie wybierasz do mnie w czwartek? :tak:
Aneta, tego babsztyla z USC to bym...:no: Trzeba bylo ja zapytac: A Pani dlaczego nie pracuje fizycznie, skoro nie ma pani studiow?:confused:

reklama
Hej kobitki,
Sencilla o założeniu działalności to nieco mogę Ci powiedzieć, bo ostatnio sama się dowiadywałam na ten temat. Aby założyć własną działalność potrzebujesz sofi mumer, około 50 euro i dowód tożsamości. Czasami chcą też maldunek ale to zależy.
Idziesz do najbliższego oddziału KVK wypełniasz paiery, wpłacasz małą kwotę (różna w zależności od tgeo jakiego rodzaju działalność zakładasz) i czekasz na legalizację firmy (numer do identyfikacji podatkowej Twojej działaności, który praktycznie jest taki jak Twój sofi numer tylko, że z przodu dopiesuje się nl o ile się nie mylę). W ym czasie możesz juz działać jako firma.
Może być że coś się zmieniło, bo ja się tym tematem interesowałam na początku tego roku.
Inne są zasady dla firm gdzie sama jestes szefem i praciwnikiem, a inne jak zatrudniasz dodatkowy personel.

W każdym bądź razie więcej info o starcie z własną firma znajdziesz tutaj.
Kamer van Koophandel: Bedrijf starten

pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry