reklama

Holandia

Sencilla jak chcesz to wyślij mi na pw swój adres to przesle Ci info o założeniu jednoosobowej firmy (to co znalazłam na początku tego roku). Może się na coś przyda.

Mam jeszcze pytanko do kobietek, które rodziły tutaj w szpitalu z własnego wyboru a nie z przyczyn medycznych?

Ile kosztuje poród w szpitalu, bo wiem, że jak z własnego wyboru to ubezpieczenie nie pokrywa całkowitego kosztu.

reklama
Sencilla mój mąż od tygodnia ma firmę jednoosobową:tak:
Musisz się zgłosić do KVK z papierami, które wymieniła agasta (mój mąż także potrzebował meldunek), płacisz 43e. Najlepiej znaleźć dobrą księgową która Ci będzie prowadziła papiery chyba, że sama dasz radę. Powodzenia!!!!:tak::tak::tak:

dzieki dziewczyny!! O prowadzeniu rachunkowosci nie mam zielonego pojecia, wiec bede musiala ksiegowa znalezc :tak: Agasta, a to info masz w jakim jezyku? A przeslac Ci adres mail czy domowy?

Sencilla najlepiej by mi pasiło po sniadaniu... mlody sie budzi ok 8mej, daje mu flaszke, pakuje tobołki do auta i pewnie ok godziny zajmie mi jazda o ile nie bedzie żadnych niespodzianek na drodze...

gdyby ktoś był jeszcze chetny na wycieczke do Sencilli to moge zabrac mamusie z malcem z okolicy Uithoorn...

Mam jeszcze pytanko do kobietek, które rodziły tutaj w szpitalu z własnego wyboru a nie z przyczyn medycznych?
Ile kosztuje poród w szpitalu, bo wiem, że jak z własnego wyboru to ubezpieczenie nie pokrywa całkowitego kosztu.

ja rodziłam w szpitalu z własnego wyboru mimo ze połozna tak zachwalała poród w domu... nie było zadnych wskazan medycznych i okresliłam sie z tym warunkiem zaraz na pierwszej wizycie u połoznej.... do mnie rachunek zaden nie przyszedł, ale kumpela ktora wybrała tak jak ja jest ubezpieczona w innej firmie i dostała rachunek na 2000€ z groszami ale tez nie płaciła tylko przesłała dalej ten rachunek do swojego ubezpieczyciela, pokryli cały rachunek... ale ta cena nie jest bardzo aktualna bo ona rodziła 2 lata temu...

Jak tam wieczorek dziewczyny? U mnie jak codzień... dzieci od 1,5 godziny śpią... wreszcie czas dla siebie!:tak:
Mieszkanie ogarnięte, kąpiel zaliczona i teraz chwila relaksacji przed kompem...
:-D
Właśnie przed chwilką rozmawiałam z mężem i jestem wreszcie spokojniejsza...Jutro jedzie wreszcie załatwić Sofi i założyć konto!:-):-):-)
Teraz w końcu bedzie mógł rozglądać się za mieszkaniem, a to znaczy, że już niedługo będziemy tam razem we czwóreczkę!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-)
A to znaczy, że już niedługo naprawdę dołączę do WAS!:tak:

Witam,

ja odpoczęłam już po prasowaniu, do tego wczoraj wstałam o 5 rano i ze znajomą wybraliśmy się na Lappendag do Hoornu-jest to największy jarmark tutaj....wyprzedaż nawet do 90% ceny :tak:.....kupiłam jeansy co kosztowały 139,95 euro za jedyne 25 euro...to największa obniżka jaką mi się udało:-)....wruciłam do domu z odciskami i pustym portfelem ale samochód mieliśmy załadowany :rofl2:
A dziś od rana mieliśmy akcję, mąż już wsiadał rano do samochodu kiedy dojrzał na ulicy kota, który miałczał z bólu, piana mu leciała z mordeczki, a do tego trząsł się....wyglądało to na atak padaczki ale obok leżały skibeczki chleba....zadzwoniliśmy po karetkę dla zwirząt (przyjechała po 1 godz. :wściekła/y:) a że kot cały czas miał te ataki to się okazało że to nie padaczka tylko otrucie.....czyli ktoś na ulicy chce koty wytępić....ciekawa jestem co z tego wyniknie.
Reszta po staremu....jak zwykle nie nadąrzam za Wami na forum :sorry2:

A spotkanko, ja niestety nie mam jak do Was dojechać, chyba na rowerze te 15 km :baffled:.......czy nie lepiej jak do mnie byście się zjechały....stawiam kawusię,herbatkę....ciasto i drugie śniadanie :-)
ZAPRASZAM SERDECZNIE DO GROOTEBROEK:-):-):-)

Sencilla-ja nie znam się na firmach itp. wiem natomiast że będziesz musiała sobie sama opłacać ubezp. zdrowotne i inne takie....więc jak najbardziej dobra osoba jest potrzebna do prowadzenia rachunkowości i co poradzi wszystko.....a pierwsze 2 lata nie płaci się podatku do belastingu.....dopytam szwagra jak to dokładnie wygląda i dam Tobie znać.
Kochane,życzę miłego dnia i lecę śniadanko Amelce robić.

paulinaAnna czy mogłabyś mi napisac dokładniejszy adres tego lappendag? wybrałabym sie na zakupy z mężem:-)
i czy jest to otwarte w niedziele?

a my teraz wybieramy sie na zakupy, chociaż pogoda nie dopisuje:baffled:

Niunia, ten Lappendag to o ile sie nie myle, jest tylko w jeden dzien.. Ja tez mialam jechac wczoraj, ale jak sobie mnie wyobrazilam w tym tlumie z moimi dwoma skarbami... :-D:no:

Dokładnie, to jest raz w roku i przypada zawsze w poniedziałekm kiedy to jest ostatni dzień karuzeli ( Kermis) w miejscowości Hoorn.
Dużo sklepów już kilka dni wcześniej zaczyna obniżać ceny, jednak najwięcej jest w ten Lappendag. Na głownym deptaku są ustawione stragany-jeden wielki targ....i masa ludzi co walczą o wszystko już od 6 rano (sklepy też tak szybko otwarte):rofl2:
Za rok poinformuję Was wcześniej i razem wyruszymy :tak:

A ja zrobiłam pranko, chce wywiesić do ogrodu bo słoneczko świeci, a tu czarne chmury na choryzoncie :dry:.....typowa holęderska pogoda....cóż, w domu pranie wyschnie szybciej.
Lecę drzemkę zaliczyć z córą.;-)
Do odezwu

reklama
ech szkoda że prędzej nie wiedziałam..:-) ale cóż.. my bylismy na zakupach no i udało nam się trafić na kilka ciekawych promocji:-)
teraz ide rozwiesić pranie,troszke posprzątać i zrobić obiadek-a dzisiaj robie domową tortille:rofl2: mniam...:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry