reklama

Holandia

hey dziewczyny,
wracam do Was z powrotem po krotkim urlopiku... :tak: bylismy 10 dni w Harz (niemcy)... piekne okolice... polecam... :tak: a przy okazji zwiedzilismy rowniez Berlin...
biegne troche ogarnac mieszkanko... pozniej sprobuje poczytac Wasze posty... troszke sie tego nazbieralo... ;-)

pozdrowionka dla wszystkich... :-)

Załączniki

• 016.jpg
    016.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 43
  • 017.jpg
    017.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 51
reklama
magdalena witamy, fotki fajniutkie
Sencilla- to znaczy tak, ze zarabiasz normalnie a tylko podatku nie odporowadzasz przez te pierwsze 2 lata, jest to szansa dla rozwoju.....w zależności jaka to firma to możesz w nią inwestować a wszystko co kupiłaś mieć dobrze odnotowane wraz z rachunkami, bo po 2 latach dostaje sie zaproszenie do belastingu i trzeba im pokazać jak się prowadziło firmę przez te 2 lata....a oni zdecydują czy zapłacisz im podatek w całości czy w części czy nic.....ale tu musisz mieć kogoś kto zna się na tym....ja szwagra doppiero zobaczę w sobotę to dopytam.
Laski a gdzie się reszta podziewa....jak ja wkońcu cosik skrobie to reszta mnie olewa :rofl2:

hej dziewczyny,
ja właśnie wróciłam z pracy i szybko zytam to co już dziś zdążyłyście napisać. Staram się nadrabiać zaległości na bieżąco. :-)

Sencilla te informacje to mam w języku hol, jakby Cię interesowało to daj znać.

Co do tego porodu w szpitalu to ja tez już podczas pierwszej wizyty zadeklarowałam się na poród w szpitalu.
A pytam o koszty, bo w chwili obecnej mam jeszcze stare bardzo słabe basis ubezpieczenie (poprzez moje poprzednie biuro pośrednictwa pracy) i niestety nie moge go zmienić, dopiero z początkiem nowego roku. Do końca roku muszę jakoś przetrwać, a od nowego roku idę do innej ubezpieczalni.

Ostatnio byłam u internisty i po jakiś 2 tygodniaqch ubezpieczalnia przysłała mi list że za wizyte muszę zapłacić 70 euro. Później byłam na badaniu krwi i moczu i przysłali mi kolejny rachunek z ubezpieczalni na 80 euro, także wolę nawet sobie nie wyobrażać ile kosztuje poród w szpitalu bez medycznych wskazań przy moim obecnym ubezpieczeniu.
Modlę się by bobas przyszedł na świat po nowym roku, jak już będę mieć nowe, pełne ubezpieczenie...

Kobitki melduję, że w Kruidvacie promocja na pampki firmy Pampers typu 3 halen 2 betalen. Możliwe wszystkie kombinacje. Np za baby dry 3 x 44 szt. 19.98.

W Etosie taka sama promocja tylko, że na pieluszki huggies. Mają też chusteczki na promocji własnej marki 6 halen 4 betalen.

Agasta, dzieki za info, jutro sie przejde i zakupie :) Dziekuje Ci bardzo za chec wyslania tego info po holendersku, ale ja niestety holenderskiego nie znaju.. :no:
Twigless, w takim razie proponuje czwartek o 10-10.30, co o tym myslisz?
W piatek mam spotkanie z pania gastouder, ktora bedzie sie opiekowala moimi dziewczynami na czas mojej pracy.. Jade do niej do domu, moze przychodza Wam na mysl istotne rzeczy, o ktore powinnam ja zapytac? Mam juz w glowie cala liste, ale jeszcze na pewno cos sie znajdzie :tak: Tak sie tego boje, no i oczywiscie nie zabraklo miejsca na wyrzuty sumienia, ze Tosia taka mala, a juz ja bede komus obcemu dawac.. :zawstydzona/y::no: Niby to tylko 2-3 dni po 6 godzin, ale zawsze.. :baffled: Sama nie wiem, co o tym myslec.. Z MArysia bylam 19 miesiecy caly czas... No i chcialabym jej caly czas dawac moje mleko, chce odciagac, ale nie wiem, czy pani pojdzie na takie rozwiazanie..
Ale z drugiej strony oczywiscie ciesze sie, ze bede miala prace :tak:

Aha, i jeszcze jedno mam pytannko.... Zastanawiam sie teraz, czy zakladajac dzialalnosc gospodarcza, jesli uzywam do jej prowadzenia programow komputerowych, czy musze miec legalne wersje tego oprogramowania ? Czy urzad to sprawdza? :confused:
Ale ze mnie kombinator... :tak::-p

Witam z rańca,

co do tych porodów to ja rodziłam ze względów medycznych w szpitalu, dostałam po jakimś czasie rachunek na kwotę około 500 euro,który odesłałam do ubezp. i oni pokryli, ale z tego co słyszałam to kwoty się różnią w każdym szpitalu, no i zalezy od środków i czasu pobytu.
A do mnie zawitała @, oby to była już ostatnia bo lada dzień ruszamy ze staraniami już pełną parą...aby jeszcze przed wakacjami rodzinka się nam powiększyła:tak:
.....zabawne jest że na mojej ulicy własnie jedna kobitka urodziła córkę, a 2 kolejne są w ciąży...więc ten "wirus" wisi w powietrzu :rofl2:
No ja się zabieram do sprzątania....i pichcenia.....dziś do kawusi gorący placuszek drożdżowy-zapraszam.
Miłego dnia mamuśki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry