reklama

Holandia

Czesć dziewczyny
Daaawno sie tak nie wyspałam :-), dzieć zrobił mi niespodziankę i wstalismy 9:15 :rofl2:

Aneta, ekstremalnej metamorfozy jej nie robiliśmy, ale to tak miło jak dziecko się z byle pierdoły cieszy, ze az chce sie ja rozpieszczać :-)

Ania, moj maly mówi bardzo dużo, ale tylko w sobie zrozumiałym jezyku :rofl2:. Z normalnych słów to tylko mama, tata i nie. Powtarzać nie chce, też pamietam że jula w jego wieku ładnie mówiła, ale jak to mówią każde dziecko jest inne i ja mam tego ekstremalny przykład w domu :-D

Pomysłu na obiad brak...co to są kotlety po kowalsku?

p.s. mój e-mail kulinia@gmail.com

reklama
hey mamuski,

Manuel rowniez mowi bardzo duzo po swojemu... czasem nawe nie potrafimy z mezem tego dokladnie powtorzyc, co on powiedzial... :-D a ze slowek "normalnych" potrafi powiedziec... mama, papa, baba, dada, daj, nie, tak... ja, auto, aap, appel... no, baby, go, cat... :tak::-) oraz: nonna (babcia, po wlosku) i mio (moje), nauczyl sie od swojego kuzyneczka, podczas wspolnych zabaw... :tak::-D :rofl2: ... to chyba jego caly zasob slow, chyba, ze cos przeoczylam... :zawstydzona/y:

ja zamowilam sobie zestaw do nauki czytania z Genialny Maluch... :tak: koniec tego tygodnia, poczatek przyszlego, powinnam go otrzymac... wiec my rowniez wkrotce zaczynamy z czytaniem... :tak: :-) zobaczymy co z tego wyjdzie... mielismy juz zaczac wczesniej, ale w lipcu i sierpniu bylismy na wakacjach i zawsze cos nam wypadalo, wiec zdecydowalam zaczac od wrzesnia, zeby nie robic dluzszych przerw w nauce... :tak:

sencilla, a TY juz zaczelas od miesiaca? i jakie sa Twoje wrazenia na dzien dzisiejszy? uczysz obie dziewczynki, czy narazie tylko Marysie?

beauty, nasze pociechy sa prawie w takim samym wieku... :-D pomiedzy nimi jest tylko 6 dni roznicy... :tak: moj Manuel urodzil sie 12 kwietnia... :tak: kurcze, musze w koncu jakis suwaczek dolaczyc... :zawstydzona/y:

milego dnia dziewczynki... ;-)

Załączniki

• 019.jpg
    019.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 35
  • 024.jpg
    024.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 34
Hej hej....

My właśnie wróciliśmy z pracy, pogoda wstretna ale weekend podobno ma być piękny!:-D:-D:-D
Co do obiadu to u dzis też mięsko duszone,brokułki i kalafiorek na parze + ziemniaczki....
Erni też gada po swojemu i takie tam podstawy - już sie martwiłam,że to tylko mój taki niemowa...:nerd::laugh2:
Ja tez Anetko gadam do niego całymi dniami jak do Kariny...z ta różnicą że ona miała czas na słuchanie mnie a on jest wciaż czymś zajety i nie umie się skupić na powtarzniu jakiś maminych głupot.:rofl2::wściekła/y::-)
Wszystko co chce to umie mi pokazać albo zaprowadzić i wytłumaczyć po swojemu....To po co się uczyć...łobuz!:-D
No właśnie co to kotlety po kowalsku, hi hi.
I jak sie czujesz po nieprzespanej nocy?
Na razie

witajcie dziewuszki!
ale sie rozpisalyscie :)
a ja nie nadazam Wam odpisywac.. POstaram sie dzis wieczor, ten program do literek nazywa sie Adobe InDesign CS3. mOzna sobie sciagnac wersje probna, ktora dziala miesiac. A co robic pozniej, to Wam powiem :) :tak:
Pauka, co do szczepionek, to tutaj naprawde wszystko maja zorganizowane, nawet jak dzieciatko ma wczesniej jakies szczepienia w polsce (jak bylo w przyp. Marysi), to oni to fajnie tutaj skoordynuja, aby mialo wszystkie i w odpowiednim czasie :tak: O nic sie nie trzeba martwic!! :-D
MIlego popoludnia, ja wlasnie siadam do herbatki zurawinowej, bo leb mi peka.. :angry: Marysia ma marudny czas...:baffled:

HEJ
czytam was i czytam i nie mam weny do pisania Milion spraw do załatwienia przed wyjazdem

na weselu było super u teściów.........hymmmm........chcieli dac małej ogórkową i kiełbasę
new_scared.gif
ale przynajmniej Piotruś się wyszalał z kuzyneczkami a na weselu tancował jak szalony aż padł o.....21
new_splash.gif

Rafał już w Hol wczoraj pojechał a my mamy samolot w piatek brrrrr jestem podekscytowana i wystraszona

aniahaven czy Ty jesteś w ciąży?

cd szczepionek.
jesli ja nie będę na razie zameldowana ani dzieci to czzy pod ubezpieczeniem męża będę mogła zaliczyć szczepienia dla nich?

aOla nieżartuj!sobie ze mnie...:-D:-D:-D
Ja na razie nie planuję i staram się nie być hi hi...
To moja koleżanka jest w ciąży i z nią byłam u położnej jeśli o to ci chodziło.....
Co do szczepionek to mnie się zdaje,że tak.To nie ważne pod którym z rodziców ubezpieczone są dzieciaczki...:-)
Sencilla herbatka żurawinowa dobra jest też na problemy moczowe...czy ty już się dobrze czyjesz po tych twoich przejściach....?:sorry2:
Biore sie za obiad...pa.

ania no własnie coś pisałaś o USG więc pomyślałam.......
co do szczepionek to chyba jednak pojae tylko do świąt i moze już razem wrócimy Ja bym wolała jednak tutaj Mój już kończy szkołę językową więc może znalazł by pracę w spedycji-tak jak w hol no i jakby sie dało to chetnie skorzystam z ich darmowych szczepien ;-)

U mnie obiad prawie ready...:-D
Ziemniaczki tylko za chwile wstawie,mięsko sie dusi...mój m.wraca o 18.30 dopiero - wiec chwila dla mnie!:-)
Dzieciaki się bawią same...więc dychnę sobie na sekudę.
aOla zazdroszczę ci że masz taką perspektywe rychłego powrotu...:sorry2:
Ja wlaśnie obmyślam plan gdzie Karcie do szkoły zapisać...I może Erniego na pare godzin w tygodniu dla języka...;-)
Lecę sie wyciagnąć na kanapie...

Witam wieczorem :happy:

Padnieta jestem jak pies Pluto :baffled: Choc w sumie zaliczylam dzis tylko silownie, solarium i ploty z kolezanka...
Beauty, Aneta wyslalam Wam ksiazke Domana.

Sencilla czekam na szczegoly w sprawie robienia literek w Adobe :tak:

reklama
Ma-Rita, dziękuję za maila :-). Teraz jeszcze tylko znaleźć czas na spokojne przeczytanie książki :rofl2:

Kurcze za pare dni szkoła sie zacznie i na nowo w kieracie trzeba będzie chodzić, ale córa już sie doczekać nie może

Magdalena, Twój mały dużo już mówi :-) Mojemu dzisiaj doszło słowo hej albo ej :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry