reklama

Holandia

Witam Was
beauty, aniahaven przepis tak na kotlety po kowalsku: schab pokrojony i przyprawiony (w moim przypadku przyprawy: złocisty kurczak, kebab, troszkę wegety i pieprz) obtaczam w panierce (2 razy są lepsze), smarzę je z cienkimi plastrami cebuli, w osobnym garnku pokrojone pieczarki na maśle z wegetą, upieczone kotlety rozkładam na dużym talerzu następnie na kotlet wkładam cebulę, pieczarki i żółty ser, wkładam je do mikrofali na troszkę, aby ser się rozpłynął i smaruję ketchupem - troszkę chaotycznie, ale jestem dziś już padnięta...

aniahaven po nieprzespanej nocy czuję się fatalnie:frown::hmm::sad::no2::hmm::hmm::hmm::hmm:. Rozmawiałam dziś z mamą chyba z godzinę przez telefon i jest mi troszkę lepiej, ale tylko troszkę:hmm:

Ma-Rita dziękuję

Dobranoc

reklama
kochane Ma-Rita, Ania i wszystkie zainteresowane,
kilka rzeczy na temat literek w telegraficznym skrocie:
jak sciagniecie ten program o ktorym pisalam, to mozna zrobic sobie szablony do drukowania literek. Moj maz takowe zrobil przed przystapieniem do drukowania i moge Wam wyslac przykladowy. TYlko prosze o podanie maila :)
POtem wazne jest, aby wiedziec, jak sobie poradzic z rysikiem, czy jak to tam sie nazywa, aby srodek literki nie wyszedl na koncu kartki.. :no: Jak sciagniecie program, to bedziecie wiedzialy, o co chodzi:tak: I tez wysle Wam jutro wieczorem plik z ustawieniami drukowania.
Czyli prosze o maile na priv, to wysle Wam wypociny mojego kochanego malzona. Jesli macie jeszcze jakies pytania, odpowiem :tak:

bry wieczór

sorki że tak ni gruszki ni z pietruszki ale ja z literkami jeszcze jestem w polu, musze najpierw poczytac...

Pogoda dziś była nieciekawa a mimo to dzionek minął super!
Były dwa spacerki a nawet spanie we wozeczku w ogrodzie... na szczescie deszczu u nas nie było...
ale za to były dwa wesołe brzdące:

a tu Wam zostawiam cosik na rano do kawki...
Olgunia mi dala przepisik i to moj pierwszy w zyciu wypiek...
do tej pory nawet spody biszkoptowe do ciasta kupowałam gotowe...

Ostatnia edycja:
twiggless rogaliki wyszły ci pewnie pyszne!!!
miło nam było u was teraz wy do nas przyjedziecie:-D teraz nauczę cię ciasta zaczniemy od najprostszego :tak:

nie wiem o co chodzi z tymi literkami:confused:

Dzień dobry wszystkim...

No nie, ja też chce przepis na takie rogaliki....:-DAż mi ślinka pociekła...hi hi.
Dziś ja sie nie wyspałam a to za sprawą bardzo smutnej historii mojej kolezanki z Polski...jak ją czytałam to ryczałam jak bóbr!:-(:sad:i nie mogłam w nocy spać i sie budziłam...Dziewczyna młodzsza o rok zaszła w ciąże i wszystko było ok,do któregoś badania.Lekarz kazał ciąże usunąć,bo dziecko urodzi się chore..ale drugi mówił co innego.Monika w końcu nie usunęła tej ciąży - chłopiec urodził się z tyloma chorobami że trudno wyliczyć...niewidzi,nierusza się karmiony sondą i miał żyć tylko 3 miesiące...dziś ma 16mies je łyżeczką i potrafi utrzymac zabawk w ręce...i tyle.Każdy następny dzien jest dla nich jescze jednym dniem spędzonym ze swoim synkiem...Znam ich oboje ze szkoły podstawowej,chodzili ze sobą od 4 klasy-taka to była wielka miłość.Nadal jest,tylko tera dzielą ją też na synka...:zawstydzona/y:
(...)
Ale wam wprowadziłam nastrój w ten czwartkowy poranek....
Wybaczcie...

reklama
Dzięki dziewczyny za dobre słowo...
No ja sama nie potrafie sie otrząsnąć, bo ja widzę ich na NK to serce mi się kroi...
I nic nie można zrobić taka egzystencja...:-(:-(:-(
Idę na spacerek z dzieciami do lasu,muszę się przejść...
Miłego dnia kobitki...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry