reklama

Holandia

Sencilla trzymam kciuki w sprawie pracy :-)
Ann będziesz miała podwójną radość z robienia zakupów ;-)
Aneta żebyś wiedziała że teściowa mi niespodziankę zrobiła :szok: Nie lubię jak ktoś do mnie przychodzi bez zapowiedzi. Nie żebym nie lubiała teściowej, bo babka jest zarąbista, ma złote serce, i lubię jak do mnie przychodzi bo przynajmniej mam z kim pogadać i mi się nie nudzi, ale ja nie lubię być zaskakiwana. Lubię być przygotowana a wszystko :-)
Ania ten facet co znalazł tel twojej mamy to holender? Uważam że zasłużył sobie na to winko, rzadko sie zdarza ktoś tak uczciwy
Gosia a imię macie już wybrane?
Natka szerokiej drogi, przywieź ze sobą łądną pogodę z Polski :-)
Karola rezerwuję Claudię dla Twojego Michałka :-D

reklama
No, Michalek jest super przystojny! Myslalam, ze Tosia sie na niego zalapie, ale jak juz Claudia jest w kolejce, to odpuscimy.
A tak w ogole to fajniacka opiekunka moich dziewczynek ma na imie Claudia :)

Sencilla ja już właśnie za wczasu rezerwuję kawalera, bo widzę że tu na forum wojna ostatnio kto z kim będzie miał randki :-D

A gdzie wszystkich wywiało?

Aniu nie wiem jak ten chłopiec to zrobił:szok:, Niko pojechał do szkoły rowerem i kolega zapytał czy może się przejechać, a Niko się zgodził i w zamian otrzymał rower w 2 częściach:szok::szok::szok:. Trochę byłam zła bo długo się nim nie nacieszył, ale trudno stało się i teraz ma już drugi:-):tak:
Pewnie telefon znalzał holender:confused::tak: Ja również uważam, że wino mu się należało:tak:. Chociaż powiem Wam, że np my znaleźliśmy się w takiej sytuacji gdzie np sąsiad nam w czymś pomagał, chcieliśmy właśnie podarować wino i nie przyjął go bo powiedziłał, że tak nie można, jesteśmy sąsiadami i powinniśmy sobie pomagać:szok::-) Sprawa dotyczyła klucza, którego zatrzasneliśmy sobie w domu:baffled:
agasta ciesz się, że masz fajną teściową, bo ja coś na ten temat jutro napiszę na zamkniętym...:baffled:
Ala ja też zostawiałam po Nikodemie ciuszki dla drugiej dzidzi i dupa blada, Niko urodził się latem, a Oliwierek zimą:baffled::rofl2:, większość nie pasuje, ale Ty jeśli planujesz małą różnicę wieku to może warto zostawić:tak:

Aneta co do ciuszków to ja np dziś dostałam przesyłkę z pl od koleżanki a w niej śliczniutka pluszowa sukieneczka koloru beżowego z dwoma wyhaftowanymi króliczkami i śnieżynkami, więc ubranko typowo zimowe. Ale nic mi po niej bo jest z rozmiaru 62. Claudia nosi obecnie 56 a sama ma 55 cm, więc zamin urośnie do 62 spokjnie miną jeszcze 2 miesiące a przecież w maju nie będę dziecka w zimowa sukienkę ubierać :baffled:
Druga sprawa Claudia dostała ślicną kurteczkę na lato rozmiar 68, czyli niby akurat do lata podrośnie do tego rozmiaru, ale takie kurteczki już mamy, więc też jej raczej nie użyjemy.
Dostaliśmy też koszulki z krótkim rękawkiem, albo letnie, przewiewne spodenki z rozmiaru 56. Przecież teraz jest zima i nie bedę dziecka ubierać w letnie rzeczy...
Zazwyczaj takie "nieudane" a może raczej nieprzemyślane prezenty dostajemy od osób, które same nie mają dzieci więc kupują, ale nie zwracają uwagi na rozmiar i okres w którym dziecko powinno akurat te ubranka nosić.

Ostatnia edycja:
Chyba na naszym forum jest wiecej dziewczynek:-)
Agnes,Sencilla zostawiam wybór Michałkowi,spotkamy sie to zobaczymy:rofl2::tak::tak:
Ania faktycznie uczciwy gosciu,mało takich na tym swiecie:confused:
Agnes mi tez kolezanka przywiozła ubranka roz 50,i to koszulki z krótkim rekawkiem a była jak Michałek miał 2 mies :dry:
Moj luby dziś dostał pieknego kwiatka doniczkowego w pracy pt "Calathea".Bedzie soe pieknie prezentował w salonie:tak:

Agasta imiona juz wybralismy Daan Wojciech chcialam jakies holenderskie imie ale zeby bylo latwe do powiedzenia i zapamietania w polsce, bo moj tata ma straszne klopoty z zapamietywaniem trudnych wyrazow i czesto je przekreca z czego pozniej wychodza niezle szopki;-):-D:-D:-D
Piszecie o ubrankach ktore dostalyscie od kogos a ja sie obawiam ze sama nakupowalam i nie wiem czy zdazy w tym wychodzic, a najlepsze ze zaczelam od rozmiaru 50 :szok::dry: a watpie zeby maly urodzil sie taki maly bo oboje jestesmy wysocy:baffled::baffled::baffled:
Uciekam juz dzisiaj dobrej nocki

reklama
Dzień dobry!

Kurcze ale fajnie...ruch na forum się zrobił że czytam was jak polską gazetkę z zapartym tchem!:-D:-D:-D
Agasta to był Holender nawet bardzo sympatyczny,ja też tak myśle że mu się należało to winko:tak:bo naprawdę mało teraz takich ludzi...:dry:
Pauka nie martw się może niedługo do nas dołączysz i zorganizujemy następne...:tak:;-)
Gosia Daan to śliczne imię i nawet znałam paru...świetne dzieciaki!:-);-)
Ja ubranka /jeśli nie mam nikogo pod ręką o takim rozmiarze/ pakuję i oddaje np;na aukcje do szkoły albo wrzucam do takich wielkich pojemników dla organizacji charytatywnych...Nie kolekcjonuję bo nie mam dla kogo...choć przyznam się że niektóre zachowałam na pamiętkę -maleńką jeansówkę z skarpetkami w kwiatuszki roz.50 od tatusia pierwsza kiecka!:-D:-D:-D
Uciekam do pracy...pa!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry