• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

reklama
Sencilla markowy fotelik bobike kosztuje ok 70 euro zależy czy na przód czy tył roweru, więc różnica w cenie trochę jest, ale skoro ten z marskramer posiada testy to znaczy że jest bezpieczny :tak:

My przed godzina wroiclismy do domu-dopiero:szok:Wyladowalismy na kawce u znajomej:tak:Michas juz wykapany usiluje zasnac,a ja nareszcie dorwalam sie do kompa:-)
Agasta faktycznie "nasuwaczylas" strasznie:-D:-DAle pospalas dzis chyba za wszystkie czasy;-)
Pauka przemokłas biedna ty nasza , a u nas piekna pogoda:tak:Bede trzymac kciukasy jutro
Ann dzielila kawka ,a mnie nie bylo:baffled:szkoda;-)
Sencilla ja tez za niedlugo bede na kupnie fotelika:tak:
Aneta i jak Oli sie czuje i co u Nikusia słychac?
Beauty jak przygotowania do przyjecia gosci?
Ania wykonczona praca ,a ja zakupami :tak:hihi

Ostatnia edycja:
Aniu, to jest Zeslanie Ducha Swietego. Inaczej:Zielone Swiatki.

Zesłanie Ducha Świętego – według Dziejów Apostolskich wydarzenie, które miało miejsce 50 dni po Święcie Paschy (49 dni po Wielkiej Nocy). Na zebranych w wieczerniku apostołów, Maryję i niewiasty zstąpił Duch Święty. Apostołowie zaczęli przemawiać w wielu językach (ksenolalia) oraz otrzymali inne dary duchowe – charyzmaty. Wydarzenie to zostało zapowiedziane przez Jezusa przed Jego Wniebowstąpieniem.

Znaczenie teologiczne [edytuj]

Zesłanie Ducha Świętego uważa się za początek Kościoła. Bóg został objawiony w Starym Testamencie, Syn nauczał osobiście na Ziemi, a jego służbę ukoronowało Zesłanie Ducha Świętego, którego obiecał.
Przy interpretacji Biblii, Zesłanie Ducha Świętego, gdy apostołowie zaczęli przemawiać różnymi językami, często zestawiane jest z pomieszaniem języków przy budowie wieży Babel. W chwili Zesłania ludzkość zdołała symbolicznie przełamać wszelkie bariery i na nowo zjednoczyć się w Duchu Świętym. Podobną myśl wyraża Święty Paweł, pisząc: "nie ma już Greka ani Żyda". Wkrótce wokół apostołów zgromadzą się wszystkie narody i wszystkie języki.

Święto chrześcijańskie [edytuj]

Dzień zesłania Ducha Świętego, zwany też Pięćdziesiątnicą (Pentecoste), potocznie Zielonymi Świątkami, jest w chrześcijaństwie świętem ruchomym i przypada 49 dni (7 tygodni) od Niedzieli Zmartwychwstania Pańskiego, a więc przypada również w niedzielę. Jest to jedno z najważniejszych świąt, obchodzone szczególnie w krajach protestanckich, np. w niektórych krajach związkowych Niemiec, Szwajcarii oraz w Danii święto Pięćdziesiątnicy obchodzi się przez dwa dni. W Polsce pierwszy dzień Zielonych Świątek jest dniem wolnym od pracy. Drugi dzień Zielonych Świątek, jako święto państwowe, zniesiono w 1957 r.[1]

Przypisy [edytuj]

reklama
Sencilla dzięki!Wytłumaczyłaś mi to aż nadto!:-D:-D:-D
Pauka mam nadzieje że ten deszczyk to chociaż taki letni był i ciepły...:sorry:
Agasta suwaczki w deche zwłaszcza ten ostani...:laugh2:
Karola dziś ja też na kawkę u Ann sie nie załapałam...może mi jutro się uda!;-)
A ja juz po rolkach, i prysznicy popijam kakao bo uwielbiam czasami a to oznacza że już niedługo do mnie przyjedzie @:szok::-D:-);-)
Miłego wieczorku...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry