reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

ANeta, Marys oglada bajki, ale na komputerze. puszczam jej z plyt, albo krecika, filemona, boba budowniczego, misia uszatka itp. na youtube. jak idziemy gdzies do znajomych, to nie pyta, dlaczego nie mamy telewizora. najczesciej nie zwraca na niego dluzszej uwagi :tak:
co to NIko... nie znam tej sytuacji, ani Twojego synka, ale -jesli chodzi o mnie- to ja bym sie pozwolila bawic malemu z dziecmi. oczywiscie do rozsadnej godziny... dziecko potrzebuje kontaktow z rowiesnikami, mysle, ze bym nie tlumaczyla, ze rodzice chca tez pobyc z nim...dziecko jeszcze chyba nie rozumie takich "emocjonalnych zawilosci"... a ten czas niby bedzie z WAmi, ale tesknie wygladajac przez okno.. "ani nie zje ciastka, ani miec ciastka nie bedzie"...
pozwol mu pobawic sie z dziecmi, a sama zobaczysz, ze pewnego wieczoru sam zostanie w domu i sie polela z Toba :)

Ostatnia edycja:
reklama
:-)witajcie

Sencilla ta twoja mozaika rozgiągnęła mi post na maksa:-D:tak::-D A co do TV to pochwalam Waszą decyzję...Ja najchętnie też sama bym się go pozbyła, ale mój S nie wyobraza sobie życia bez wiadomości.....;-):-)

Anetko ja tez kładę dziewczyny o tej samej porze co ty i wiesz nie zastanawiałam sie nad tym czy robie dobrze czy źle....Chodzi mi o to, że trzeba mieć jasno ustalone zasady i jeśli takie masz i dzieci o 20.00 muszą być już w domu to się ich trzymaj...Zbytnia swoboda też dzieciom na dobre nie wychodzi, bo dziecko bez zasad wychowywane i bez dyscypliny czuje się zagubione....:tak::dry::-D
Moi rodzice też nas pilnowali:tak:, ale bez przesady, tzn. miałyśmy swobode ale o ustalonej godzinie np. 20 czy 21, jak byłyśmy już troche starsze i max o 22 jak byłyśmy nastolatkami z siorą, to już musiałyśmy być w domu, mimo tego, że nasi rówieśnicy biegali po podwórku.:baffled::sorry2: I nie było zmiłuj...Raz jak się spóźniłyśmy to mama nas nie chciała wpuścić do domu, a że tata wracał za niedługo z pracy to siedziałyśmy na klatce i czekałyśmy na niego....No i oczywiście bez kary od ojca się nie obyło....Więc potem to już byłyśmy na czas zawsze....:-D:-D:-D
No i ja też tak wychowuję swoje dzieci....19.00-20.00 w domu! chyba że są gdzieś ze mną to możemy wrócić później....Ale to rzadko się zdarza:tak:Kolacja, kąpiel i do wyrka...Oli teraz zasypia też później, bo ok 22, a potem rano nie chce wstawać...a z Mają narazie nie mam problemu....:-D

Sencilla wiesz czasami się łapię, na tym że oże za ostra!!!!:szok::szok::baffled: chyba to moje zboczenie zawodowe....:baffled::dry::sorry2:
Ja to taki "Hitler" w naszym domu jestem....I przez to dziewczyny strasznie tatusia kochają;-);-);-):-):-):-):tak::tak::tak::-D:-D:-D

Ann...Witaj!
Co u ciebie? Jak się czujesz???:tak::-)

A nic nowego, do tego dzisiaj chyba lewa noga wstalam, bo mnie wszystko denerwuje... a do tego juz ledwo chodze i narzekam jak stara babcia, jeszcze 4-6 tyg i chyba sie rozpakuje cos czuje... bo sie coraz dziwniej czuje...

reklama
Ann oj bidulko ty nasza.....:sorry2:

Sencilla nie bokserem to ja nie jestem....:-D:-D:tak::-D:-D Cociaż nie powiem, niezły ze mnie choleryk!!!! "Wybucham" często i czasami bez zastanowienia...:sorry2::baffled:
Ktoś robi kawusię???? Ja dzisiaj zastanawiam sie nad przepisami na ciasta na naszą zbliżającą się imprezkę....:tak::-)

A gdzie to nasza pani moderator się podziewa?Aniu ty jeszcze w pracy?
A reszta? Niunia, Natka, Ala, Magdalena, Twigless, Olgunia, Agnieszka, Aga, Aisah, Anna....wracajcie!!!!!!!!!

Do góry