• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam Was kobitki:tak:
Jestem wściekła jak jasna cholera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zadzwoniłam do opiekunki, czy wszystko ok i czy jutro mogę przywieź Oliwerka, a ona do mnie jeśli ma katar to nie:szok: Ostatnio miał katar u niej, ale przecież nie będę rezygnować za każdym razem z pracy kiedy on katar ma:szok::confused: Czy może się mylę:confused: Oprócz kataru nic mu więcej nie było. Dziewczyny jak jest u Was:confused: Jeśli dzieciaczki mają katarek to nie pracujecie:confused: Zostajecie z nimi w domu:confused:
Pytam się jej dlaczego mi wcześniej nie zadzwoniła, a ona na to, że myślała, że mu przejdzie:baffled: a jeśli ja bym nie zadzwoniła, to pożegnałaby nas jutro w drzwiach:confused: I co najważniejsze jak ostatnio w piątek Oliwierek był u tej opiekunki to jej mała też miała już katar, a ona do mnie, że to przez Oliwierka mała jej się pochorowała:baffled:
Jestem wściekła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niko wczoraj bawił się do 19:00 z koleżanką i jak wróciłam ze szkoły to już smacznie spał:tak:
Niunia ja jednak uważam troszkę inaczej:tak:, nie należy wszystkiego zabraniać, ale trzeba mieć swoje zasady i na wszystko dzieciom nie wolno pozwalać! Ja miałam podobnie do Pauki tzn o danej godzinie w domu, a jak nie przyszłam na czas to była kara:tak: Liczyłam się ze zdaniem rodziców:tak:, choć nie stwarzałam im problemu:-) UWAGA nigdy w życiu się jeszcze nie upiłam (mam 24lata), nigdy nie piłam wódki (uważam, że śmierdzi:-D), nie paliłam papierosów (jestem uczulona na dużą ilość dymu):tak: Największy mój wybryk to ucieczka z domu (raz jedyny), ale późnym popołudniem wróciłam:tak: Kara oczywiście mnie nie ominęła:no::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Aneto, troche niefajnie z ta opiekunka... moja Tosia caly czas ma katar, haha :tak::-D u mojej Claudii wszystkim dzieciom z nosa leci, przeciez to normalne, ze sie wzajemnie od siebie zarazaja :baffled:
Co do zasad, to u nas jest tak, ze sa jasno postawione reguly, co wolno, a czego nie, do pewnych rzeczy po prostu nie dopuszczamy, u mnie w rodzinie tak bylo i u mojego meza tez. ale nigdy nie bijemy dzieci, co najwyzej Marys idzie do kata ;-) i jak dotad jest to najbardziej skuteczna kara :tak:Ale jest pewne pole "manewru", chodzi mi o to, ze dopuszczamy mozliwosc negocjacji. powiedzmy, dla przykladu, Marys zazwyczaj dostaje jedno ciastko, ale sa dni, kiedy moze poprosic o dwa. to banalny przyklad, chodzi mi o to, ze uwazam, ze nie mozna byc "sztywnym" w wychowaniu dzieci, trzeba tez pozwolic na pewne ustepstwa, dziecko tez przez to sie duzo uczy.
albo: nie musi codzien jesc obiadu, nie bede nad nia sleczala i meczyla, aby wcisnela w siebie ziemniaka, nic sie jej nie stanie, jak czasem nie zje. POzniej sama przyjdzie i poprosi o jedzonko :tak:
ale nigdy nie pozwalam na bicie sie miedzy nimi, czasem widze, jak rodzice nie reaguja, jak dzieci sie miedzy soba bija, "bo to normalne, ze dzieci musza sie wyszalec". :no::no: dla mnie cos takiego nie istnieje.
nie ma u nas tez brzydkiego zwracania sie do rodzicow czy do kogokolwiek innego, grzebania po szafkach, zdejmowania rzeczy z polek, pchania paluchow do gniazdek, itd.
od poczatku ich tego uczymy, a pozniej mamy efekty. a znajomi mowia: a co to takiego robicie, ze dzieci takie grzeczne? od poczatku trzeba dzieciom wszystko spokojnie, ale zdecydowanie wyjasniac, wtedy one same rozumieja, co jest zle, a co nie.

Ann, znowu sie usmialam, ale tym razem z Twoich buziek... :zawstydzona/y: czemu jest niedobry? zle sie czujesz? czy cos Cie wkurzylo?
Aniu, daj troche na wstrzymanie.. zaharujesz sie, kobieto... musisz tak duzo pracowac?

Hej dziewczynki mi juz o niebo lepiej:tak::tak::tak::tak:Chyba paracetamol pomogł:-D;-)
Ann biedulko ty nasza ,dasz rade juz nie dlugo :tak::tak:
Macie racje co do wychowywania dzieci ,troche rygoru potrzeba:tak:Dzieci musza wiedziec kto rzadzi:-)Ale kompromisu i trosze pobłażania tez trza:tak:
Aneta faktycznie nie ladnie zrobila ta opiekunka:no: Jak jutro nie masz zkim zostawic Oliwierka to my sie nim chetnie zajmiemy.Ja juz go nie zaraze ,bo sie juz dzies czuje dobrze ,a jutro bedzie normalnie:tak::-)

Hej koleżanki...

Ann nam możesz wszystko powiedzieć albo wykrzyczeć jak wolisz!Po to tu jesteśmy:tak::-D:tak:....jeśli tylko masz taką potrzebę hormonalną!;-)
Sencilla muszę tak pracować:zawstydzona/y: inaczej ta inna praca przepadnie...ale na szczęście tylko 10 dni mi zostało takiej harówki!
Karola dobrze że ci już lepiej...aż się martwiłam o ciebie!:sorry2:
Anetko u mnie tez opiekunka holenderka robi rundkę co chwilę i podciera dzieciaczkom noski jeśli jest taka potrzeba....a jeszcze nie dawno cała 6-tka miała mega:szok::-) katary...tak że szczerze ci współczuje takie opiekunki co już przy katarze na ciebie sie wypieła!:baffled::szok:
Niuniu sielskie dzieciństwo miałaś!!!:cool2::-D
Ja uważam jednak że pozwalanie na wszystko dzieciom jest nieodpowiedzialne...czasami przez takie wychowanie dzieci cierpią i mnóstwo wypadków się zdarza...no cóż każda mama inna jak to z kobietami zawsze jest!
Jedno jest pewne...KAŻDA MAMA CHCE DOBRZE DLA SWOJEGO DZIECKA!
i tego głosu serca się trzymajmy ...mamuśki!:-D:-D:-D

p.s.Wyszło jak przemówienie z ambony...!:shocked2::szok::-D

Aniu, jestem pod wrazeniem!! :tak:
w dowod uznania: :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2::happy2::cool2::cool2::cool2::cool2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::blink::blink::blink::blink::cool::cool::cool::cool::elvis::elvis::elvis::elvis:

oj, nie wyszlo mi .... :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Aneto, ta Twoja opiekunka to jest PL czy NL?
wiesz co... jak ona mogla Ci powiedziec, ze jej mala sie zarazila od Oliwiera? chyba wiedziala, decydujac sie na opieke, ze taki przypadek moze sie zdarzyc? a nawet jesli tak sie stalo, to co?

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny, juz jestem w NL, w Polsce byłysmy aż 6 tygodni:szok: było super, moja mama była bardzo szcześliwa,że ma w końcu Zosię:-) nie mogę ogarnąc tego co jest w naszym mieszkaniu, niby czysto,ale wszędzie coś jest i nic nie mogę znaleśc, najlepsze jest to że Michał otworzył u Zosi w pokoju okno jak wyjechałam i ZAPOMNIAŁ go zamknąc a w ogóle nie zaglądał tam, jak weszłam do tego pokoju to myślałam ze zawału dostanę, niewiem czy uwierzycie,ale na parapecie chyba centymetr piachu był, podłoga brudna wszystko zasypane, myślałam ze go zabije:cool2:

reklama
Witaj Natko..dobrze ze już jesteś z nami i wypoczęłaś porządnie!
Teraz sie podziel swą pozytywną energią! :cool2:
Sencilla wiem ze sie starałaś - dzieki!:-D
Uciekam do parku z maluchami!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry