reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Moi już śpią...a wy co porabiacie?\Pauka świetne foteczka a ta nowafontanna po prostu THE BEST:-D
Wogóle uwielbiam taki pokazy i filmiki mi sie baaardzo podobały.....:tak::tak::tak:
Może w wakacje podjade w o urocze miejsce...jak będę w PL!

reklama
Czesc
Ja dalej czuje sie okropnie ,caly dzien lezalam w lozku i juz bylo lepiej.A teraz znow sie czuje okropnie:wściekła/y::no::no: i do tego gardlo zaczyna mnie bolec:no:.Jutro ide do lekarza , a jak to faktycznie ta okropna swinska grypa:crazy:
Ide znow do lozka,dobranoc

Karola to taki wirus...moja koleżanka leżała tak 4 dni i wsać nawet do WC nie mogła taka słaba była:szok::szok::szok:...idź do lekarza i uważaj na siebie!
Ja też zmykam do wyrka!:-D

wy wszystkie do lozka a mnie jeszcze jedna suszarka prasowania czeka i dokonczyc pakowanie :crazy::crazy::crazy::crazy: dzisiaj wczesnie lozka nie zobacze, ale pocieszam sie ze to juz prawie urlop:-):tak::-). jutro chcemy prom o 9 wziasc mam nadzieje ze nam sie uda:sorry:
Karola zdrowiej !!!!!!!!!!!!
Pauka super ta fontanna warto sie tam wybrac, niestety mi tym razem sie nie uda tam wyskoczyc, ale kiedys chcialambym pokazac mojemu M. wroclaw wiem ze jest b. ladny
dobranoc dziewczyny postaram sie zajrzec do was z polski:-):tak:

Dzień dobry!

Wrzucam kawkę z rana, bo totalnie się dziś obudzić nie mogę!:szok::crazy::-D

Gosieńko mam nadzieje że wczoraj sprawnie ci poszło i nie prasowałaś długo...
Życzę ci cudownego wypoczynku w gronie rodzinnym...:tak::-):-D
Ja śniadanko, pakowanko i uciekamy!

Witam :tak:

Karola zdrówka życzę, też przez to przechodziłam ponad miesiąc temu. Pisałam na forum, mój M z pod prysznica mnie wyciągał bo zasłabłam i nawet nie miałam siły się wysuszyć i straszny ból gardła przy tym:baffled: Kuruj się i odpoczywaj ile możesz:tak:
Gosiu miłego pobytu w Polsce:tak: Odpoczywaj i spędzaj miło czas z rodzinką:tak:
Aniu ja też nie mogę się dzis obudzić:no:, poszłam spać po 24:00, a mój kochany synek zrobił mamie pobudkę o 6:00:baffled:
Pauka foteczki przepiękne:tak::tak::tak:
Miłego dnia:tak::-)

Witajcie kobitki
Anetko, ja mam codziennie to samo, chodze spac najwczesniej o 1.00, a pobudka juz o 6.00 ;-)nie liczac 3 pobudek w miedzyczasie :szok::szok: ale sie powoli jakos zaczynam przyzwyczajac :-D
wlasnie odwiozlam dzieciaki, tak wieje, ze nie mialam sily pedalowac!
:shocked2::shocked2::shocked2:
zabieram sie do pracy.
CO macie na obiadek? ja chyba zrobie kalafiorowa na karczku.

Sencilla dlaczego chodzisz tak późno spać:confused:
Powiedzcie o której godzinie powinny chodzić 5 letnie dzieci spać jeśli chodzą do szkoły:confused:
Ja dzieciaki kąpie albo przed dobranocką albo po i ok 20:00 do łóżka, Niko czasem 21:00 ale to już max, a pod moim oknem dzieciaki latają do 22:00 i są na tym dworze od momentu przyjścia ze szkoły:szok:. Niko za kumplował się z jedną dziewczynką, ale ja mu nie pozwalam tak długo na dworze być, a ona przychodzi i puka w okno do jego pokoju i takim cudem Niko jeszcze o 22:30 nie spał, a dziś rano problem bo on zmęczony i do szkoły nie miał siły wstać:szok:
Jak myślicie czy powinnam troche wyluzować i np pozwolić się mu bawić np do 20:00, a później kąpiel i spać:confused: Nie chcę aby tak długo był na dworze, bo boję się o niego, u nas boczna uliczka, ale co chwilę przez te okno wyglądam czy on tam nadal jest, czy nikt go nie porwał :zawstydzona/y::nerd: Mam opsesję na tym punkcie:-(. (nie fajne przeżycia z dzieciństwa:-()
I chcę też aby z nami trochę czasu spędził, z bratem się pobawił:tak:. Cały dzień te dzieciaki w szkole później na dworze to kiedy Ci rodzice mają czas dla dzieci, na rozmowe, zabawę itp :confused:
Trochę mu się nie dziwie, on widzi, że inne dzieci się bawią, a on musi już do łóżka pójść i mu smutno:-(
Kurcze niby taki błachy problem, ale chodzi mi po głowie :nerd:
Sencilla ja mam dziś leczo (zrobiłam wczoraj wieczorem) i właśnie zupkę warzywną nastawiłam:tak:

Aneta, to rzeczywiscie moze byc problem... ZAwsze rodzice maja problemy w tym stylu, bo nie wiedza, co wybrac.. z jednej strony maja wlasne zdanie , a z drugiej strony nie chca, aby dziecko poczulo sie odizolowane i pozniej odrzucone przez rowiesnikow... to sa trudne sprawy, chyba trzeba by bylo wyposrodkowac.. sama nie wiem... nie wiem, co bym zrobila. Chyba bym pozwolila sie bawic malemu z dziecmi, ale moze nie tak dlugo? a co NIko na ten temat mowi? co chce? sprobujcie znalezc wspolne wyjscie.
Ale jestem pewna, ze tej dziewczynce bym nie pozwolila pukac w okno o 22! to chyba lekka przesada? tzn. powiedzialabym jej, a jesli to nie poskutkuje, to z rodzicami.
my tez bedziemy miec "podobny" problem.. teraz kazdy ma telewizor, a my nie mamy i miec nie bedziemy. Ciezko bedzie naszym coreczkom wyjasnic, dlaczego wszystkie kolezanki maja telewizor, a my nie? dlaczego jestesmy tacy dziwni?i dlaczego inne dzieci moga ogladac, a my nie? w szkole beda ich koledzy rozmawiac o jakichs tam programach, a moje dzieci nie... :baffled: ciezkie to tez bedzie i ciezko to bedzie wyjasnic wszystko. Na szczescie jeszcze sa male :tak:;-)
dlatego Anetko pozno spac chodze, bo moj R. wraca teraz z pracy o 21 dopiero i chce, aby choc chwilke byl z malymi. Wiec one chodza spac o 22. pozniej, zanim zjemy, posprzatamy i zamienimy ze soba slowko, to robi sie po 24... :szok::no::baffled::baffled:

a, wlasnie bylam u lekarza z naszymi jezykami :D
to jakas infekcja, przepisala nam masc.

Karola, jak zdrowko? Gosia juz chyba w polsce, tak?
a co u Agasty? o ile sie nie myle, to jakos teraz ma wracac, tak?

a teraz mozaika dla Was na dzien dobry!!
:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D:-D:cool2:;-):happy2::laugh2::biggrin2::elvis::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Sencilla, Niko smutny, prosi mnie non stop aby mógł pójść na dwór, bo dzieci się bawią, a on nie może:-( Tłumaczyłam mu, że my również chcemy z nim spędzić trochę czasu, chcemy z nim porozmawiać, jak w szkole było, chcemy się z nim polelać i brat za nim tęskni :-( On niby rozumie, ale widzę, że mu smutno, wygląda przez okno jak inne dzieci się bawią:-(
Chyba pozwolę mu wychodzić na dwór co 2 dzień, max do 20:00, a pozostałe dni może się bawić ale na naszym ogródku z bratem i z nami:tak: Nie wiem czy to dobre rozwiązenie :confused:
Dziewczynce zwracałam uwagę, że Niko już idzie spać, jest zmęczony, jutro idzie do szkoły i ma pójść już do domu bo pewnie rodzice się o nią martwią. Nie podziałało niestety, a rodzicą nie chcę zwracać uwagi narazie bo zabronią jeszcze jej się bawić z Nikusiem, albo będą "ofochani" Jeśli dziś będzie znów pukać w okno to wtedy powiem jej, że albo przestanie pukać, albo będę musiała porozmawiać z jej rodzicami!
Sencilla a Marysia juz nie pyta dlaczego nie posiadacie TV? Pewnie chodzicie do znajomych, którzy posiadają TV:confused: Jak ona wtedy reaguje:confused: Zadaje pytania:confused: Czy Marysia ogląda bajkę:confused: Mój Niko ogląda tylko dobranocke:tak: no i czasem VIVA u nas leci, ale raczej nie oglądamy tylko słuchamy:tak: I oczywiście nie potępiam Twojej decyzji, ale ciekawi mnie dlaczego tak zdecydowaliście, że w Waszy domu nie będzie TV:confused:

Do góry